reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dziewczyny, a myślałyście może już o Poporodowy pas brzuszny kolor biały rozmiar XXL (778528808) - Aukcje internetowe Allegro, nie mam pojęcia czy się w takie coś warto zaopatrzyć, czy ten jest dobry?
ja mam taki. Jest potwornie niewygodny, bo sztywny. Ciężko sie nachylić. A jak sie już trochę "zużyje" to sie zwija. Myslę, ze lepiej taki może calościowy, jak body?
No i jest taka sprawa z tymi pasami, ze w sumie nie powinno się ich używac od początku, przez pierwsze 6 tygodni, bo mogą się zrobić mięśniaki na macicy póki się jeszcze do końca nie obkurczy, a po tych 6 tygodniach to już z kolei jest to mało skuteczne

Odnośnie paznokietków, to historia z rodzaju makabrycznych:) Położna zalecała nożyczki, bo obcinaczką obcięła synkowi (lub córce, nie pamiętam) kawałek opuszka:szok::eek::shocked2: Kupiłam nożyczki:)
Herbatkę z liści malin podobno można od początku ciąży pić, a na zmiękczenie szyjki działa również wiesiołek??Muszę znaleźć czy na pewno o to chodzi.. Jest także w kapsułkach.. I liście malin nic nie przyspieszą (tylko uelastycznią szyjkę), jeżeli to nie jest ten czas:) U mnie leżą w szafce od dawna.. Zupełnie o nich zapomniałam:-)

dziewczyny, a myślałyście może już o Poporodowy pas brzuszny kolor biały rozmiar XXL (778528808) - Aukcje internetowe Allegro, nie mam pojęcia czy się w takie coś warto zaopatrzyć, czy ten jest dobry?

Z tego co słyszałam to nie warto tego kupować. Koleżanki odradziły, bo jest niewygodne , nieskuteczne i szkoda kasy

Mamusie a słyszałyście coś o wyciągu z wiesiołka ? Podobno działa tak jak liście z malin. Mi coś się obiło o uszy , ale nic nie wiem

moja koleżanka nosiła ale raczej kosmetycznie, bo jej się brzuch nie zmniejszył po porodzie. A jak sie pasem ścisnęła, to kształtów nabierała. Ale nie poprawiło jej to niczego - po zdjęciu pasa wszystko wyglądało tak samo...

A ja kupiłam ostatnią dużą rzecz. :-D brakuje mi jeszcze tylko spirytusu i śpiworka dla maluszka na wyjście, ale to koleżanka ma mi przywieźć w sobotę (śpiworek, nie spirytus mam nadzieje,..)

Załączniki

• IMG_3939.jpg
    IMG_3939.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 29
reklama
moja koleżanka nosiła ale raczej kosmetycznie, bo jej się brzuch nie zmniejszył po porodzie. A jak sie pasem ścisnęła, to kształtów nabierała. Ale nie poprawiło jej to niczego - po zdjęciu pasa wszystko wyglądało tak samo...

A ja kupiłam ostatnią dużą rzecz. :-D brakuje mi jeszcze tylko spirytusu i śpiworka dla maluszka na wyjście, ale to koleżanka ma mi przywieźć w sobotę (śpiworek, nie spirytus mam nadzieje,..)

jaki sliczny fotelik ile dalas za niego??

Do góry