reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Lozeczko ladne, ale ciekawe jak te lozeczka sie sprawdza. My dostalismy od tesciow takie proste lozeczko-kojec turystyczne, bez kolek i regolowanych wysokosci, ale te rurki co podtrzymuja dno sa okropne. Po rozlozeniu i wlozeniu oryginalnego materacyka(twardego), cienkiego na ok 1cm grubosci, caly czas czuc pod spodem stelaz. Nawet jak wlozylam kolderke. Na fotce widze, ze to lozeczko sliczne tez ma identyczne rurki...Przed kupnem radzilabym sprawdzic w jakims sklepie, czy po rozlozeniu nie czuc rurek-w koncu Wasze malenstwa maja spedzic tam duuuzo czasu.
Royankka ja w swiom chicco mialam grubszy materac niz 1cm a poza tym wsadzalam tak zwykly materac z lozeczka tradycyjnego zeby dobrze sie spalo malej:-)
ALAN -łóżeczko 140x70 SUPER CENA!!! (646609450) - Aukcje internetowe Allegro
Ja myślałam o czyms takim, ale na allegro i tak nie znalazłam takiego idealnie jak bym chciała, ale to jest bliskie. Jeśli materac bedzie dobrej jakosci, to dlugo posluzy.
Monia super to lozeczko i na dlugo starczy:-)
A ja wlasnie licytuje na Ebayu takie lozeczko. Ogolnie lubie bardzo nowoczesny styl a lozeczko jest bardzo latwe do poskladania bo nie potrzeba zadnych srubek itd. tylko nasuwa sie wszystkie czesci na siebie. Pomimo to jest bardzo stabilne :-) Mam nadzieje ze uda mi sie go tanio wylicytowac.

Klaudia a daj linka na ebayu do tego lozeczka:-)sliczne jest:-)

reklama
Royankka ja w swiom chicco mialam grubszy materac niz 1cm a poza tym wsadzalam tak zwykly materac z lozeczka tradycyjnego zeby dobrze sie spalo malej:-)
My to lozeczko dostalismy juz jak Macio mial 1.5 roku(bo ielismy problem jak pomiescic sie u tesciow) i sie juz nie miescil, bo to moim zdaniem raczej kojec. Ma nietypowe wymiary 102x74cm. Ale przyda sie, tylko musze dokupic materacy taki 70x140 i go przyciac. I bedzi
e lepiej, chyba...Bo ogolnie to lozeczko jest sliczne, blekitno-granatowe-w moich uubionych kolorach:tak:
Tesciowie chcieli dobrze, odkupili uzywane ale jak nowka, ale chcieli zaoszczedzic i tak wyszlo. Bo mozna bylo niewiele doplacic i miec ciut lepsze. A tak lozeczko 100zl,a za materacyk pewnie tez zaplace ze 100zl, tylko po to aby go pociac:no:

KASIIULA - a nie myślałaś o tym, że ze zwykłego łóżeczka mozna wyjąć szczebelki gdy dziecko bedzie starsze, a z takiego to raczej nie wyjdzie samo, a jak bedzie kombinowac, zeby sie wydostac, to jeszcze cos mu sie stanie...
Wydaje mi sie ze to dosc wygodne z tymi szczebelkami.

no tak ale jak bedzie uczyło sie wstawac nie pobije se główki a pozatym jest kolorowe i weselsze :) i jak wieksze bedzie bedzie tam sie bawił i bez problemu bede mogla do 2 pokoju zabrac je
pozatym złozone zajmuje tyle miejsca co nic wiec pozniej bez problemu moge je złożyc i do szafy wsadzic a nei kombinowac gdzie je trzymac

ALAN -łóżeczko 140x70 SUPER CENA!!! (646609450) - Aukcje internetowe Allegro
Ja myślałam o czyms takim, ale na allegro i tak nie znalazłam takiego idealnie jak bym chciała, ale to jest bliskie. Jeśli materac bedzie dobrej jakosci, to dlugo posluzy.
bardzo fajne i naprawdę na długo wyystarczy.

A ja wlasnie licytuje na Ebayu takie lozeczko. Ogolnie lubie bardzo nowoczesny styl a lozeczko jest bardzo latwe do poskladania bo nie potrzeba zadnych srubek itd. tylko nasuwa sie wszystkie czesci na siebie. Pomimo to jest bardzo stabilne :-) Mam nadzieje ze uda mi sie go tanio wylicytowac.
ładniutkie. Szkoda tylko, ze szczebelków nie mozna wyjąć.

Do mnie doszly te bolerka. Jako nowe to fajnie sie reprezentuja! Zobaczymy jak beda wygladac po praniu. Jak zalozylam rybaczki, tunike z H&MMama(prezent od mojej mamy) i bolerko to efekt mnie zaskoczyl! Naprawde fajny zestaw! Ale to dlatego, ze tunika sliczna, zakonczona jakby mala falbanka :)
Wieczorkiem sie ubiore, moj M zrobi foto to same zobaczycie :)

tak, kupowąłam sukienke i spódnice. Wklejałam linka. Spódnica bardzo fajna, ale sukienka strasznie prześwituje, ale nosze ją do rybaczek i jest nieźle.

Kilolku, czyli ta sukienka jako sukienka sie nie sprawdza? Pytam, poniewaz ja sobie chcialam taka sama sprawic tylko w niebieskim kolorku, bo wyglada przeslodko! I przydalaby sie na nastepne wakacje :) i teraz sama nie wiem co myslec. Biala bielizne tez bedzie widac?

Kilolku, czyli ta sukienka jako sukienka sie nie sprawdza? Pytam, poniewaz ja sobie chcialam taka sama sprawic tylko w niebieskim kolorku, bo wyglada przeslodko! I przydalaby sie na nastepne wakacje :) i teraz sama nie wiem co myslec. Biala bielizne tez bedzie widac?
niestety widać będzie nie tylko biała bieliznę ale również wszystko co będzie za tobą :baffled: mimo, ze ona teoretycznie ma wszysta półhalkę, ale nawet ta halka bardzo prześwituje.

reklama
Lindam Solo Cot on eBay, also, Cots Cribs, Nursery Decoration Furniture, Baby (end time 28-May-09 22:12:47 BST)
Lozeczko niestety trzeba odebrac osobiscie. Wiec jezeli wygram aukcje to czeka mnie jakies 150km drogi. Ale najwyzej wysle mojego faceta samego :)
Szczebelkow niestety nie idzie wyciagnac ale ja tam zawsze znajde jakies wyjscie. Moj tata i moj facet to budowlance, mama dekoratorka wiec cos wymyslimy najwyzej wytne szczebelki hehehe :-):-)
A dol lozeczka mozna podnoscic :) Ma 2 regulacje wysokosci.

Do góry