reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
mi dzisiaj przyszly spiworki do spania, az sie zdziwilam, za takie duze i dopiero po chwili sprawdzilam, ze to na 6-12 mies. no coz, poczekaja :sorry2:

Dziewczyny,kupowalyscie w koncu te staniki do karmienia? Bralyscie o rozmiar wieksze miseczki? Bo ja musze w koncu kupic i nie wiem czy brac duzo wiekszy.

Ja tez kolekcjonuje ciuszki po malusiu, po lumpeksach malo chodzilam, w sumie kupilam moze z 3 ciuszki. Ale w tym pikny pajacyk na zime, taki bialy ze skajki na wierzchu, jak mi sie uda to wkleje zdjecie.
Reszte kupuje po malusiu jak mi sie cos spodoba, ciagle mam wrazenie ze malo i malo, a gora w siateczkach rosnie. Potem tylko bede prac:)

Acha, Klaudzia i Katrenki, kupowala ktoras z was taki specjalny kosz na pieluszki, na te tasmy co od razu je sprasowuja i pakuja? Ile z takie tasmy pieluch sie opakuje? Bo nie wiem czy warto to brac, te tasmy wymienne sporo potem kosztuja...

ja waśnie wygrałam aukcję na wózeczek (zdjęcie w temacie wózek wasz wybór)
i powiem wam że mam już wszystko dla naszej kruszynki:-D:-D:-D
jestem szczęśliwa i wniebowzięta.... hiiiii
dałam 1435:-D ale warto było bo inny kolorek nam się nie podobał ;-)

mi o takie sie podobaja i zastanawiam sie
FISHER PRICE RAINFOREST ORGANIZER NA PIELUCHY (742843539) - Aukcje internetowe Allegro
tylko nie wiem cyz to faktycznie przydatne

Kasiu mnie chodzi o cos takiego

Hygiene Plus Nappy Disposal System

To taki kosz, do ktorego sie dokupuje kasetki takie z tasma, i wsadzasz brudna pieluche i ten kosz opakowuje te pieluszki od razu.
Ten organizer co pokazalas jest tutaj w UK popuparny:) Calkiem fajna rzecz, podreczna.

Te śmietniki na pieluchy są fajne, ale i tak do momentu, gdy dziecko nie je słoiczkow czy modyfikowanego mleka, bo wtedy po prost juz tak kupki śmierdza, że i tak nie ma ich co trzymac w tym śmietniku. Tylko same z siuśkami. Takze taki kosz jest na 4-5miesiecy. Poza tym one nie sprasowuja pieluch. Z firmy Tommee Tippee każda pielucha sie osobno pakuje, bo przekrecasz pokrywe jak wlozysz pieluch, a firmy Angelcare Captiva jest po prostu jak zwykly kosz. Wkłady kosztuja około 25zł, a na długo nie wystarcza, bo na poczatku pieluchy małe, ale czesto trzeba zmieniac, a potem to juz pieluchy są większe i mniej sie miesci. Też chciałam go kupic, ale sie rozmysliłam.
Aha, moja koleżanka stosuje zwykłe worki na śmieci i nie kupuje wkładów, bo by zbankrutowala...

Za to na carbudzie siorka mi kupiła steryzlizator mikrofalowy za 1funciaka, z czego sie bardzo ciesze.

reklama
Te śmietniki na pieluchy są fajne, ale i tak do momentu, gdy dziecko nie je słoiczkow czy modyfikowanego mleka, bo wtedy po prost juz tak kupki śmierdza, że i tak nie ma ich co trzymac w tym śmietniku. Tylko same z siuśkami. Takze taki kosz jest na 4-5miesiecy. Poza tym one nie sprasowuja pieluch. Z firmy Tommee Tippee każda pielucha sie osobno pakuje, bo przekrecasz pokrywe jak wlozysz pieluch, a firmy Angelcare Captiva jest po prostu jak zwykly kosz. Wkłady kosztuja około 25zł, a na długo nie wystarcza, bo na poczatku pieluchy małe, ale czesto trzeba zmieniac, a potem to juz pieluchy są większe i mniej sie miesci. Też chciałam go kupic, ale sie rozmysliłam.
Aha, moja koleżanka stosuje zwykłe worki na śmieci i nie kupuje wkładów, bo by zbankrutowala...

Dzieki za porade, widze ze jestes w temacie, zorientowana co i jak:) Niby na stronce pisza ze jedna kasetka na ok. m-c starcza, ale pewnie to zawyzone jest. Sama juz nie wiem, kurde.

A mi kolezanka na carbudzie kupila podgrzewacz aventu za 50p:) Ceny sa smieszne czasami:)

Do góry