ja mam takie już od początku ciąży, ale wiem że po ciąży nie będą się nadawały, bo ten panel u góry też się rozciąga.Czy ktoras z Was kupowała dresowe spodnie ciązowe?
patrzyłam m.in. na takie DRESOWE SPODNIE CIĄŻOWE Z PANELEM -ROZMIAR 'XXL' (732794565) - Aukcje internetowe Allegro i zastanawiam się czy będą sie nadawały tez po porodzie?
Poprzednim razem miałam zwykłe dresy ale po porodzie się nie nadawały, bo z przodu wyciągnęła im się wielka torba na brzuch.
reklama
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
wózek wygląda tak
niestety fotki stranszie kiepskie mi wyszły
mój Kuba w ogóle nie chce z niego wychodzić
prezentuje sie bardzo fajnie No i widac ze Kuba zadowolony, wiec moze nie bedzie Ci tak uciekal wiecej :-)
Ja mam z kolei dylemat co zrobic z lozeczkiem. Te kosze u mnie odpadaja poki co, dzis ogladalam ich wiele i jakos ciasno mi sie w nich wydaje, mysle ze starczylyby na ok. 4-5 m-cy, bardziej wiec sprawdzilaby mi sie gondola od wozka, heh.
Lozeczka normalne sa jak w Polsce, w rozmiarze 60/120cm, w cenie ok. £100 plus materacyk taki lepszy ok. £60. Z kolei w Polsce sa tansze ale trzeba doliczyc koszt przesylki i niewielka wyjdzie roznica.
Dzis natomiast upatrzylam super lozeczko w promocji, w rozmiarze 70/140cm, w ktorym mozna odpiac dluzsze boki i wtedy ono sluzy jako lozko do ok. 5 lat To za mna bardziej przemawia, ale jak sobie wyobraze taka kruszynke w takim lozu to jakos mi sie gubi
I jak nie urok to sraczka, hehe, teraz szperam w necie i mysle co tu zrobic A decydowac sie trzeba w miare szybko, ehhh...
A nie mozesz popatrzec na lozeczka uzywane na ebayu- wiekszosc z nich jest jak nowka! a wiadomo mozesz ogladnac przed kupnem takiego lozeczka, wystarczy ze wpiszesz dystans jaki cie interesuje od Twojego domu a napewno pokaza Ci sie ciekawe oferty A materac kupic nowy w IKEI od 14.99 do 49.99 ale mysle ze w granicach 30 funtow kupisz juz rewelacyjny materacyk.
IKEA | Children's IKEA | Sleeping | Baby textiles | Cots
Ja swoje lozeczko kupilam za okolo 50funtow razem z materacykiem uzywanym przez miesiac. wywietrzylam go, "wypralam" i przykrylam pokrowcem do materacy z ikei za 4.99, wiec nie raz mozna kupic cos za naprawde niska cene. Jak chcesz zobaczyc moje lozeczko to tu jest link
Lindam Solo Cot - White including free mattress
a sa przeciez przerozne oferty! pozniej zawsze mozesz sprzedac lozeczko gdy dzidzia juz wyrosnie. Napewno ktos kupi ;-)
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
zgadzam się z kilolkiem...
napewno nie będziesz mogła spodni nosić...
ja powiem wam że kupiłam zwykłe piżamki w sklepie i już
kiedyś sobie kobiety z takimi radziły to czemu nie teraz;-)
tym bardziej że w szpitalu leży się kilka dni.... no a w domu już można się ubrać jak wygodnie - naweet w koszulę męża
napewno nie będziesz mogła spodni nosić...
ja powiem wam że kupiłam zwykłe piżamki w sklepie i już
kiedyś sobie kobiety z takimi radziły to czemu nie teraz;-)
tym bardziej że w szpitalu leży się kilka dni.... no a w domu już można się ubrać jak wygodnie - naweet w koszulę męża
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ah właśnie kilolku zapomniałam napisać opini na temat wózka....
a sama prosiłam o fotki.....
więc tak... wózeczek prześliczny ... no i jak widzisz syn zadowolony
więc będzie chciał w nim jeździć...
kolorek też mi się strasznie podoba....
kilolek
podwójna listopadowa mama
dzięki :-)prezentuje sie bardzo fajnie No i widac ze Kuba zadowolony, wiec moze nie bedzie Ci tak uciekal wiecej :-)
A nie mozesz popatrzec na lozeczka uzywane na ebayu- wiekszosc z nich jest jak nowka! a wiadomo mozesz ogladnac przed kupnem takiego lozeczka, wystarczy ze wpiszesz dystans jaki cie interesuje od Twojego domu a napewno pokaza Ci sie ciekawe oferty A materac kupic nowy w IKEI od 14.99 do 49.99 ale mysle ze w granicach 30 funtow kupisz juz rewelacyjny materacyk.
Ja swoje lozeczko kupilam za okolo 50funtow razem z materacykiem uzywanym przez miesiac. wywietrzylam go, "wypralam" i przykrylam pokrowcem do materacy z ikei za 4.99, wiec nie raz mozna kupic cos za naprawde niska cene. Jak chcesz zobaczyc moje lozeczko to tu jest link
a sa przeciez przerozne oferty! pozniej zawsze mozesz sprzedac lozeczko gdy dzidzia juz wyrosnie. Napewno ktos kupi ;-)
a jak wygląda ten pokrowiec? Teżbym z chęcią kupiła tlko nie bardzo wiem czego szukać i gdzie? na dziale dziecięcym czy w materacach?
dzięki :-)ah właśnie kilolku zapomniałam napisać opini na temat wózka....
E
etna36
Gość
Ja to Wam powiem, że ja to już nic nie wiem, bo w Sz.R. się dowiedziałam, że nie można mieć u nas w szpitalu koszul z "przecięciem" do karmienia (a mam dwie). Mogą być koszule rozpinane od góry, albo takie które można odgiąć, ponieważ z tych "przeciętych młoda mama musi się nauczyć karmić i dziecko jest jej lepiej przystawiać bezpośrednio do piersi. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam, ale myślę wiecie co chciałam powiedziec.w szpitalu raczej nie zgodzą sie na piżamę. Bo w niej nie można wietrzyć krocza, musiałabyś co chwila spodnie ściągać. No i będzie ci nie wygodnie. Jak wszystko boli łatwiej zadrzeć koszulę niż ściągać spodnie.
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
dzięki :-)
a jak wygląda ten pokrowiec? Teżbym z chęcią kupiła tlko nie bardzo wiem czego szukać i gdzie? na dziale dziecięcym czy w materacach?
dzięki :-)
IKEA | Materace dla dzieci | Maty i ochraniacze na materace | LEN | Ochraniacz na materac tu jest jeden, mi sie wydaje ze mam inny ale moze sie myle hehe
kilolek
podwójna listopadowa mama
dzięki. Mam cos podobnego, myślałam, ze ten może będzie lepszy (miałam nadzijeę na gumki) popatrzę w sklepie i sobie porównam. Drogi nie jestIKEA | Materace dla dzieci | Maty i ochraniacze na materace | LEN | Ochraniacz na materac tu jest jeden, mi sie wydaje ze mam inny ale moze sie myle hehe
ciekawe co to za różnica? lubią stwarzać problemyJa to Wam powiem, że ja to już nic nie wiem, bo w Sz.R. się dowiedziałam, że nie można mieć u nas w szpitalu koszul z "przecięciem" do karmienia (a mam dwie). Mogą być koszule rozpinane od góry, albo takie które można odgiąć, ponieważ z tych "przeciętych młoda mama musi się nauczyć karmić i dziecko jest jej lepiej przystawiać bezpośrednio do piersi. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam, ale myślę wiecie co chciałam powiedziec.
E
etna36
Gość
ciekawe co to za różnica? lubią stwarzać problemy
żebyś wiedziała . Ja dzisiaj na próbę spałam sobie w tej koszuli i nie powiem że cieszyłam się rano jak ja zdjęlam. Całeżycie spałam w dwuczęściowej i chyba nic mnie nie przekona do koszul. JA SIE POPROSTU DZISIAJ W TYM NIE WYSPAŁAM .
reklama
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
a sa przeciez przerozne oferty! pozniej zawsze mozesz sprzedac lozeczko gdy dzidzia juz wyrosnie. Napewno ktos kupi ;-)[/QUOTE]
Dzieki Klaudzia, popatrze jeszcze w IKEI na te lozeczka, no i na ebayu, i tak zamierzam dzis tam zalozyc konto, bo do tej pory jakos nie mialam potrzeby, zazwyczaj mi kolega kupowal jak cos potrzebowalam, ale teraz to juz sie przyda, bo pewnie wiecej bede kupowac.
Ja dzis z kolezanka bylam na carbudzie, kupilam podgrzewacz na butelki z aventu za 50p taka okazja sie trafila
Po poludniu wybieram sie do ASDY bo musze kupic jeszcze jedno opakowanie body na dlugi rekawek, a tam moga miec
a sa przeciez przerozne oferty! pozniej zawsze mozesz sprzedac lozeczko gdy dzidzia juz wyrosnie. Napewno ktos kupi ;-)[/QUOTE]
Dzieki Klaudzia, popatrze jeszcze w IKEI na te lozeczka, no i na ebayu, i tak zamierzam dzis tam zalozyc konto, bo do tej pory jakos nie mialam potrzeby, zazwyczaj mi kolega kupowal jak cos potrzebowalam, ale teraz to juz sie przyda, bo pewnie wiecej bede kupowac.
Ja dzis z kolezanka bylam na carbudzie, kupilam podgrzewacz na butelki z aventu za 50p taka okazja sie trafila
Po poludniu wybieram sie do ASDY bo musze kupic jeszcze jedno opakowanie body na dlugi rekawek, a tam moga miec