reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

tunika i leginsy to dobry zestaw :)

ale za stołem zabraniam siedzieć ;-) kobieta w ciąży na parkiecie, bawiąca się to najpiękniejszy prezent ślubny- tak usłyszałam pół miesiąca temu gdy byłam na weselu.
więc nie siedzcie dziewczyny a bawcie się!!!:laugh2:

reklama

ale za stołem zabraniam siedzieć ;-) kobieta w ciąży na parkiecie, bawiąca się to najpiękniejszy prezent ślubny- tak usłyszałam pół miesiąca temu gdy byłam na weselu.

Będę się starać... Choć powiem szczerze, że nie wiem czy mi się uda bo jak tylko trochę więcej ruchu zażyję to zaraz w dole zaczyna mnie brzuch boleć... Taki mój prywatny mechanizm obronny ;-)

ja dziś dostałam te ciuszki od koleżanki o których wczesniej pisałam(moze nia ma duzo pajacyków i takich tam ale za to jest kurtka na zime, kombinezon, spodenki, bluzy, buciki-wkleje fotki wieczorem), dała mi tez wanienke, jak juz wczesniej wspomniałam monitor oddechu i ta elektryczna nianie, jestem bardzo zadowolona bo odejdzie mi duzo rzeczy....

o to fajnie :))) dziś własnie widziałam to przykrycie z żabą :))) też mi się podoba. Komodę mam drewexu - seria max.
W takim razie jutro wrócę do ikea :)))
a masz jakies zdjecie tej komody albo link jak ona wyglada??jaki kolor ma?Bo ja tez szukam komody z przewijakiem!
Ja pierzynkę mam po 12 letnim bracie, taką pikowaną, więc nie ma ona jakiejś niebotycznej wysokości czy grubości. To pikowanie ją tak trochę spłaszczyło. Robiona była na wymiar w takiej pracowni gdzie szyją kołdry , poduszki itd.
Tylko to było 12 lat temu :-)
Muszę ją tylko odświeżyć i będzie super.

Pamiętam jak Konrad pod nią spał i nie zginął pod spodem :-)
Każdy ma tam jakies swoje upodobania, ale mnie sie akurat te spiworki w ogóle nie podobają, jakoś tak wyobrażam sobie, że krępują ruchy, a te zapięcia na ramionkach przeszkadzają dzidzi w swobodnym poruszaniu się.
Tak myslalam ze pierzynki nie da sie nabyc w dzisiejszych czasach!!;-)

Aza posciel sliczna:-)

Kochana nie zabraniaj to jedn z przedostyatnich wyżerek ciążowych kiedy mogę wrzucić na luz:-Da ja ciągle o tym jedzeniu tylko :-D
tunika i leginsy macie rację idealny zestaw dla słonicy:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja caly czas zastanawiam sie nad kupnem choc jednego nowego zestawu poscieli z ochraniaczem i rozka, bo ten co mam to dostalam uzywany, jest bardzo lichy i malutki 65x65. I caly czas mam watpliwosci, ze skoro mam 2 komplety poscieli po Maciusiu, czy warto jeszcze jeden...Ach te dylematy...A wszystko przez kase rzecz jasna...

Acha, ja koldere uzywalam od samego poczatku. Najpierw jak spal z nami w rozku to byl przykrywany nasza, a po 2 miesiacach jak spal w lozeczku to juz swoja. Ja mam kolderke ta wieksza 100x135 bo wstepnie planowalismy kupic wieksze lozeczko, a w koncu kupilismy mniejsze. A posciel nabylismy wczesniej ;)

Dziewczyny, normalnie zmobilizowałyście mnie do zakupków:-) Obecnie mam już wózek (gondola i spacerówka), łóżeczko, część ubranek, muszę dokupić jeszcze spioszki, kombinezonik, pościel, kołderkę, kocyk..................... o czyli jeszcze troszkę :szok:
A właśnei i wczoraj przyszedł mi fotelik/nosidełko, zamówiłąm na allegro, trafiliśmy na promocję, Delti Elmo, pasuje do stelaża na X-lander, łączny koszt z przesyłka 269 :tak:

Hmmm... No ciekawa jestem... Jak sprawdze to dam znać. Jeśli chodzi o mamotato to wiem tylko, że prześcieradła na przewijaki spierają się a pościel wiem, że ok. Jedyne jeszcze co zauważam u koleżanki to problem z ochraniaczem od nich. Koleżanka musiała już obniżyć poziom łóżeczka i teraz góre ochraniacza przywiązuje do szczebelków. Niestety te ochraniacze są miękkie i cały jej się obsuwa choć mocno jest przywiązany. Nie wiem jak jest z Twoim kompletem, może już jakoś rozwiązali ten problem i bardziej usztywnili ten ochraniacz...
ja nei wiem czy przypadkkiem wszystkie ochraniacze tak nei mają? Ja w kazdym razie mam z mamo-tato i jak obnizyłam łóżeczko to wiązałam i tak do góry, bo ma długie tasiemki. Na najniższy, 3 poziom już nie starczaly, fakt, ale można doszyć dluższe.

A ja caly czas zastanawiam sie nad kupnem choc jednego nowego zestawu poscieli z ochraniaczem i rozka, bo ten co mam to dostalam uzywany, jest bardzo lichy i malutki 65x65. I caly czas mam watpliwosci, ze skoro mam 2 komplety poscieli po Maciusiu, czy warto jeszcze jeden...Ach te dylematy...A wszystko przez kase rzecz jasna...
ja nie kupuję nowej, podzieliłam to co mam między obu chłopaków - starszy dostal poduszkę i kołdrę, a młodszy ochraniacz, falbanke pod prześcieradło i rożek :-) i każdemu starczy

reklama
Łóżeczko i pościel ( funduje siostra) będę zamawiać dopiero za 3 tyg po malowaniu ale pokażę Wam już teraz:-)
Pościel miała być ecru ale u mnie bardzo się kurzy więc będzie zieloniutka:-)

Załączniki

• łóżeczko.jpg
    łóżeczko.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 25
  • pościel.jpg
    pościel.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 30
Do góry