reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Mi ta pościel bardzo sie podoba. Niestety kupowałam same poszwy z tej firmy i ochraniacz , więc nie moge Ci pomóc odnośnie jakości wypełnienia.

reklama
http://www.allegro.pl/item708755006_spiworek_do_spania_0_6_mcy_super_sprawa.html
Wiem, że kupowałyście już pościel z allegro od użytkownika mamo-tato. Ja chcę też teraz kupić taki zestawik i mam pytanie, czy na żywo też to wszystko tak dobrze się prezentuje? I czy wkład kupowałyście u nich czy też inny? Mnie ostatnio Pani w sklepie postraszyła, że wkład musi być z tych naprwdę dobrych jakościowo bo inaczej alergia murowana :-( I teraz nie wiem co robić bo już na cały zestaw 12 elementowy byłam zdecydowana.
~ 12-CZ POŚCIEL 90x120 MAMO-TATO - SUPER GRATISY (708694009) - Aukcje internetowe Allegro
ja kupoowąłm u nich wszystko ale 2 lata temu, więc wzory jeszcze nie były takie "soczyste" ale też bardzo łądne. Mam niebieskie misie na księżycu i kremowe misie na drabince. Naprawdę takie ładne jak na zdjęciu. Ale wypełnienie kupowąłam na osobnej ich aukcji, bo wychodziło wtedy akurat troszkę taniej. I mam wypełnienie antyallergiczne, nie silikonowe. Widziałąm, ze nadal je mają na osobnej aukcji. Bardzo je sobie chwalę, bo mój jest okropnym alergikiem, a pościel zupełnie mu nie przeszkadza. Choć uważam, ze Pani w sklepie mocno przesadziła, że jak nie będzie najlepsze to na pewno będzie alergia :confused:

ja to nawet nie wiedziąłam że można dostać alergii od wypełnienia pościeli....:confused:

no cóż czasem człowiek żyje w nieświadomości....:-D

a jaki kolorek wybrałaś?? jeśli można wiedzieć...?
my jak już to będiemy tylko kupować pościel i wypełnienie..
bo do łóżeczka turystycznego nie potrzebne są żadne ochraniacze na sczebelki ;-)

dziewczynki i poradźcie... czy pasuje dla dziewczynki zrobić pokój na puchatkowo (znaczy wszystko w kubusia puchatka) czy może jakieś księzniczki i wogóle...???:-)

puchatkowo pasuje i dla chlopca i dla dziewczynki, a dla maluszka to chhyba nawet lepiej niż księżniczki, tak sympatyczniej mi się wydaje.

Wiem, że kupowałyście już pościel z allegro od użytkownika mamo-tato. Ja chcę też teraz kupić taki zestawik i mam pytanie, czy na żywo też to wszystko tak dobrze się prezentuje? I czy wkład kupowałyście u nich czy też inny? Mnie ostatnio Pani w sklepie postraszyła, że wkład musi być z tych naprwdę dobrych jakościowo bo inaczej alergia murowana :-( I teraz nie wiem co robić bo już na cały zestaw 12 elementowy byłam zdecydowana.
~ 12-CZ POŚCIEL 90x120 MAMO-TATO - SUPER GRATISY (708694009) - Aukcje internetowe Allegro

Rzeczywiscie kupilam... parenascie stron wczesniej bylo co ;) i kontakt z nimi telefoniczny mily, babka z pamieci pamietala zamowienie bo zaraz po zalicytowaniu zadzwonilam... ma przyjsc w przyszlym tygodniu... wtedy napisze co i jak... jednak w wypelnienie zainwestowalam tencel... na allegro mozna nawet za 98 zl. kupic.

Ostatnia edycja:
:-) Dzięki za rady i pomoc! Ja wybrałam kolor pościeli "Ciuchcia ecru". Póki co na starym mieszkaniu mamy w sypialni ściany koloru Chili i bardzo mi się podobają, więc jakbyśmy się przeprowadzali to może też taką ścianę u Kropeczki zrobię, wtedy ten wzorek pościeli będzie się ładnie odbijał :-) Tak to sobie mniej więcej wymyśliłam :-) Choć teraz na forum o kącikach dla naszych pociech zobaczyłam prezentowane tam naklejki żabki i... zgłupiałam :-)
Ah, za dużo tego!! :-)

A Kubuś Puchatek moim skromnym zdanie każdemu pasuje. Jest to chyba najbardziej pozytywna postać dla dzieciaczków :-) I naklejki są super! Takie kolorowe!!

wiem o Tym z Twojej stronki;-) weszłam sobie z ciekawości i akutat poczytałam o tych kolorkach:-p
śiwetne masz kolczyki te z muszelkami ...... hiiii:tak:
wydaje mi się że będzie pasować ten kolorek do ścian....

Dziękuję Ka...M :-) Takie małe hobby i sposób na spędzanie całych dni w domu :-)

Ależ się dziś rozpisałam!! Ale znalazłam ostatnio fajne filmiki dla dzieciaczków. Baby Einstein (Welcome to Baby Einstein), wyprodukowane przez Disneya. To filmy przeznaczone dla dzieci od 3 m-ca życia, do bodajże 3 lat. Każda część ma jakiś temat przewodni - Mozart, Beethoven, Da Vinci, Monet, Newton itd. I tak Baby Da Vinci uczy dzieci części ciała, Van Gogh - kolorów, Monet - pór roku, Galileo pokazuje kosmos, Neptune - wodę, itd. Bohaterami są pacynki, tłem do pięknych zdjęć jest muzyka klasyczna.Można je kupić np. w Amazonie, ale też ściągnąć z netu :-) choć sama jeszcze nie próbowałam.

No i znalazłam fajne zabaweczki dla Maluszków :-):
PAN GRYZAK K'S KIDS + KSIĄZKA +CD+DVD PROMOCJA!! (709003772) - Aukcje internetowe Allegro
PAN METKA K'S KIDS + KSIĄZKA +CD+DVD PROMOCJA!!! (708999426) - Aukcje internetowe Allegro

Oj, będę uwielbiać zabawy z moją Kropeczką!! Teraz wychodzi jakie jeszcze ze mnie dziecko :-)

reklama
Wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę do Jeleniej, żeby pomacać sobie upatrzone wózki tzn palex perfect, tako jumper i coneco toledo (zależało nam konkretnie na danym sklepie w Jeleniej G. bo robią wysyłki za granicę). No i w końcu ostatecznie zdecydowaliśmy się na wózek Camarelo Q12 :tak:
jak tutaj: Q12 - GŁĘBOKI - SPACEROWY - FOTELIK- WÓZEK 2009 (718629911) - Aukcje internetowe Allegro
Świetnie się prezentuje, materiał pierwsza klasa no i przede wszystkim ma wszystko to co chciałam.
Ten Palex o którym wspominałam wcześniej też był OK ale miał dwie wady:
Po pierwsze gondola nie posiadał żadnych uchwytów (tak żeby złapać i przenieść) a po drugie dno gondoli było baaaaardzooooo nisko bo sama gondola była głęboka, co biorąc pod uwagę mój wysoki wzrost byłoby sporym utrudnieniem...
No i co myślicie?

Do góry