reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Czesc listopadowki, widze ze strasznie sie ten watek rozwinal, przybylo tyle stron od czasu kiedy zagladalam tu po raz ostatni, nie mam czasu poczytac o waszyck zakupach, sama mam dopiero kilka ubranek i 2 pary buzikow, no i wanienke, ktora oddala mi kolezanka. W poniedzialek jade na urlop, ale w Polsce kupie tylko te rzeczy, ktorych nie dostane tutaj, zawsze moze mi reszte mam dokupic jak bedzie przyjezdzac. Ale jak wroce to od wrzesnia bede robic zakupy na calego, wtedy bede was duuuzo czytac i dopytywac:)

Buziaki

reklama
Pościel doszła, ładnie spakowana, dobrej jakości - super sklep :) Jeszcze z "grubych" zakupów: pieluchy (my pielu****emy naturalnie wiec to wudatek rzedu 600 pln na jakies 8 miesięcy) i monitor oddechu :), reszta jest.

Moja toksyczna mamusia postanowiła zasponsorowac pobranie komórek macierzystych wraz z przechowywaniem prez 18 lat - więc jesteśmy "odetchnięci" :-):-D

Pościel doszła, ładnie spakowana, dobrej jakości - super sklep :) Jeszcze z "grubych" zakupów: pieluchy (my pielu****emy naturalnie wiec to wudatek rzedu 600 pln na jakies 8 miesięcy) i monitor oddechu :), reszta jest.

Moja toksyczna mamusia postanowiła zasponsorowac pobranie komórek macierzystych wraz z przechowywaniem prez 18 lat - więc jesteśmy "odetchnięci" :-):-D
Też bym chciała taki sponsoring:zawstydzona/y::-) Nic tylko się cieszyć!
A co do pieluch, to zastanawiałaś się nad takimi {Imse Vimse} Pieluszka All-In-One "Jedna Biała Doskonała" :: Pieluszkarnia Ja przeglądałam już parę typów i te mają najwięcej pozytywnych opinii :blink: Jak na razie planuję kupić jedną żeby zakładać na noc, a jak się sprawdzi to się zobaczy :cool2:

Ja na urlopie tez zrobilam kilka zakupow dla malenstwa, ale to naprawde drobne rzeczy. Ciuszkow bedzie mial duzo po braciszku, ale cos nowego zawsze sie przyda.
Oto moje zakupy:
3 pary skarpetek,
2 komplety-spiochy+kaftanik(62 i 68cm) oraz
3 bodziaki(62 i 2x86cm):-):-):-)

fajnie :-) tez bym tak chciała

Też bym chciała taki sponsoring:zawstydzona/y::-) Nic tylko się cieszyć!
A co do pieluch, to zastanawiałaś się nad takimi {Imse Vimse} Pieluszka All-In-One "Jedna Biała Doskonała" :: Pieluszkarnia Ja przeglądałam już parę typów i te mają najwięcej pozytywnych opinii :blink: Jak na razie planuję kupić jedną żeby zakładać na noc, a jak się sprawdzi to się zobaczy :cool2:
to jest taka pieluszka typy tetra? Ja za leniwa jestem na takie rzeczy. Nie wyobrażam sobi codziennego prania i prasowania pieluch :baffled:
Ale na noc jedn aCi nie wystarczy, bo przez kilka miesięcy musisz przewijac malca po kazdym karmieniu (duzo sika a czesto tez zaraz po posiłu albo w trakcie kupę robi) w nocy także.Ja karmiłam 20, 24, 4 i 8. Czyli co najmniej 3 na noc.

royanna, ładne ubraneczka :tak:

to jest taka pieluszka typy tetra? Ja za leniwa jestem na takie rzeczy. Nie wyobrażam sobi codziennego prania i prasowania pieluch :baffled:

ja też sobie tego nie wyobrażam :no:co więcej temu kto wymyślił pampersy przyznałabym nagrode Nobla :-D
to strasznie duża wygoda dziecko się nie odparza a na naukę samodzielnego sikania i tak to nie ma wpływu bo dziecko do ok 1,5 roku nie kontroluje potrzeb fizjologicznych

ja dziś znów poszalałam z zakupami :D
weszłam do rossmanna i w promocji kupiłam pampersy i sudocrem :D sudocrem był sporo przeceniony (około 5 zł za 125 g opakowanie), a kilka mamuś mi powiedziało, że na bank sie przyda :-) ma datę ważności do 2014 :-) więc myślę, że wykorzystam na pewno :-)
no i jeszcze wzięłam dla siebie wkładki laktacyjne. takie tanie rossmannowskie, ale koleżanka bardzo je chwaliła! najwyżej jak będę nie dobre, to okaże się, że 7 zł wyrzuciłam w błoto ;-)
no i w tesco jeszcze kupiłam dwa smoczki uspokajające avent za 13 zł. patrzyłam na nie na allegro i były po 16 zł + koszty przesyłki, więc troszkę zaoszczędziłam :-)

reklama
Do góry