reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No dobra, ale co z ubieraniem do spania? Body + śpioch + rożek/śpiworek ? Bo ja nie wiem po co tyle body z krótkim rękawkiem nakupowałam :-(

zależy czy będziecie mieli włączone ogrzewanie na noc no i jak będziecie mieli ciepło
moja mała miała w zimie wyłączone bo mały astmatyk jest od zawsze
więc zestaw body śpioch i rożek lub śpiworek będzie napewno

jesli będziemy ogrzewać to pewnie tylko pielucha i jakiś pajacyk do spania
bez body

reklama
A ja wlaśnie dostałam piłkę do ćwiczeń - już napompowana, a jutro ma przyjśc kombinezon moich marzeń ST BERNARD__CUDOWNY KOMBINEZON MISIO__0-3 M__SUPER (697607933) - Aukcje internetowe Allegro
.... chyba już to gdzies wklejałam :confused:

Sliczny ten kombinezonik, ja mam identyczny :-) tylko mis ma inna buzke hehe.
Mam jeszcze jeden ktory dostalam w prezencie jest cienszy i wlochaty, ciesze sie bo tu zimy nie sa takie mrozne jak w Polsce i czasami ten grubszy bylby za cieply. ;-)

zależy czy będziecie mieli włączone ogrzewanie na noc no i jak będziecie mieli ciepło
moja mała miała w zimie wyłączone bo mały astmatyk jest od zawsze
więc zestaw body śpioch i rożek lub śpiworek będzie napewno

jesli będziemy ogrzewać to pewnie tylko pielucha i jakiś pajacyk do spania
bez body
Dzięki Kaśka :) A jak się spotkamy "na żywo" to dopiero zacznę od Ciebie wyciągać informacje :-D:-D:-D

a ja teraz cieszę się że coś tam mamy po martyni
bo odzyskałam matę i karuzelę
karuzelę taką zwyklejszą niż te co wklejałyście ale nie będę kupować
za to mam fajną matę z takimi podobnymi zwierzaczkami i lusterkami i świecącymi kwiatkami
więc to wystarczy

sterylizator odzyskałam
kupię podgrzewacz bo bardzo się przydaje zwłaszcza zimą

a z tym laktatorem to powiem szczerze
że warto go mieć wcześniej nie czekając na moment że będziecie chciały gdzieś wyjść

napływ pokarmu zapalenie piersi lubi się często przyplątać
oczywiście nikomu nie życzę
będę kupować laktator z aventu

Kaśka - nie wiem jak Ty , ale ja kupiłam laktator (zresztą w zestawie z butelkami ) Aventu Isis i nie używałam. Później szkoda mi tylko było 200 zł wydanych niepotrzebnie.
A z początkowym nawałem Emilka sobie poradziła sama - nic nie odciągałam , więc myślę, że to sprawa bardzo indywidualna.

Nie namawiam, żeby nie kupować, ale ja bym się wstrzymała, tym bardziej jeśli jest możliwość wysłania później męża, żeby w razie czego kupił i przywiózł np. do szpitala

Ja zdecydowałam się na używany, ręczny Avent. Kupuję już teraz, bo jeśli będzie potrzebny to J. musiałby kupić nowy, a jeśli nie będzie potrzebny - odsprzedam na Allegro. Ze sterylizatorem i podgrzewaczem na razie się wstrzymam.

reklama
Ola super ten kombinezon...i faktycznie ceny pozostalych masakryczne...ja swoj na swiebodzkim kupilam za 30zl:p a wyglada tak samo jak ten co Ty dalas tylko jest niebieski z misiem:p
Ola tu link do tej mojej karuzeli troche wieksze zdjecie jest: Świat Dziecka - Paulina - sklep internetowy

Fajna karuzelka, chyba też nad jakąś będę musiala pomysleć :-)

Fajne rzeczy ma ten allegrowicz :-) już czaję się na jakiś kombinezon! kolor obojętny!
Ten Twój też jest superowy! czerwony pasuje i chłopcu i dziewczynce :-)

Gosiu karuzelka jest fajna! udało Ci się ją kupić za śmieszne pieniądze! gratuluję!

To prawda-ładne te kombinezony.

Kaśka - nie wiem jak Ty , ale ja kupiłam laktator (zresztą w zestawie z butelkami ) Aventu Isis i nie używałam. Później szkoda mi tylko było 200 zł wydanych niepotrzebnie.
A z początkowym nawałem Emilka sobie poradziła sama - nic nie odciągałam , więc myślę, że to sprawa bardzo indywidualna.

Nie namawiam, żeby nie kupować, ale ja bym się wstrzymała, tym bardziej jeśli jest możliwość wysłania później męża, żeby w razie czego kupił i przywiózł np. do szpitala

Ja zdecyduję po porodzie czy kupić laktator czy nie- w razie czego mąż przeszkolony jaki kupić gdyby trzeba było :-)

Do góry