reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

co do obcinania paznokci to ja uważam że naqjlepsze będą nożyczki z zaokrąglonymi końcami....
pieluchy czy pampersy?
wg mnie może i pieluchy tetrowe są oszczędniejsze.... ale jak doliczyć dotego proszek, płyn do płukania, czas mamy, oraz prąd wodę i takie tam to taniej wychodzą pampersy;-)
jakie pampersy? moja bratowa używała tych zwykłych z lidla i dzieci nie miały żadnych odparzeń nawet w wakacje....
ciekawe jakie ja będę tu kupować ...:-pale chyba też lidlowskie:-D
zobaczymy i miejmy nadzieję że dzidzia nie będzie miała uczulenia...
ale po co z góry zakładać że mogłaby mieć.....

reklama
Terta nietetra :) warto sobie poczytać :), ja w każdym razie jestem zdecydowana oszczędzić chemii dziecku i mogę się wysilić żeby niejednorazówki prać - w końcu mam nowoczesne sprzęty domowe i nie muszę tego gotować we "frani". Teraz pieluszki niejednorazowe mają odpowiednie wkłady odprowadzające i dziecko nie ma mokro koło dupki, jak i pieluszki takie nie przemakają. Do mnie przemawia to że dzieci pieluchowane naturalnie wcześniej siadają na nocnik, mają więksą świadomość tego "co robią";-) i jednak jakby nie liczyć to takie pieluchy kosztują połowę tego co jednorazowe. Nie wiem czy któraś z Was pokusiła się żeby przeliczyć ile to będzie kosztowało (w wersji Pampers) - około 3000 jeśli dziecko usiądzie na nocnik po dwóch latach :). Do tego ja jestem mocno eko, moja lepsza połowa również i świadomość oszczędzenia środowisku około 6000 pielusek jednorazowych które rozkładają się 500 lat... do tego woda... okauje się że do wybielenia 6000 pieluch jednorazowych firma producencka zużywa o 37% więcej wody niż my piorąc pieluchy przez 2 lata... więc cóż - może old fashion, może ekoświr ale tak postanowiliśmy :)

passingby ja na początku też chciałam używać tetrę, ale stwierdziłam, że prąd, gaz, woda - żeby doprać, to dla mnie za duże koszta jednak.
Ale pewnie nie raz użyje, nawet mama moja stwierdziła, że po domu dziecko może sobie śmigać w tetrze, a już na wyjście gdzieś na spacer, do lekarza czy gdzieś tam można ubrać jednorazówkę :tak:

Co do moich zakupów, to kupiliśmy wczoraj farbę i od jutra zaczynamy(tzn. P zaczyna bo ja nie mogę choć bym chciała...:-)) malowanko :blink:

Terta nietetra :) warto sobie poczytać :), ja w każdym razie jestem zdecydowana oszczędzić chemii dziecku i mogę się wysilić żeby niejednorazówki prać - w końcu mam nowoczesne sprzęty domowe i nie muszę tego gotować we "frani". Teraz pieluszki niejednorazowe mają odpowiednie wkłady odprowadzające i dziecko nie ma mokro koło dupki, jak i pieluszki takie nie przemakają. Do mnie przemawia to że dzieci pieluchowane naturalnie wcześniej siadają na nocnik, mają więksą świadomość tego "co robią";-) i jednak jakby nie liczyć to takie pieluchy kosztują połowę tego co jednorazowe. Nie wiem czy któraś z Was pokusiła się żeby przeliczyć ile to będzie kosztowało (w wersji Pampers) - około 3000 jeśli dziecko usiądzie na nocnik po dwóch latach :). Do tego ja jestem mocno eko, moja lepsza połowa również i świadomość oszczędzenia środowisku około 6000 pielusek jednorazowych które rozkładają się 500 lat... do tego woda... okauje się że do wybielenia 6000 pieluch jednorazowych firma producencka zużywa o 37% więcej wody niż my piorąc pieluchy przez 2 lata... więc cóż - może old fashion, może ekoświr ale tak postanowiliśmy :)

ja czytalam i ogladalam jakis czas temu program o takich pieluszkach ekologicznych w sumie poczatkowy wklad pieniezny jest duzy ale w rezultacie o wiele taniej wychodzi wszytsko no i ekologicznie je sie pierze jedynie co ileś tam wklad chyba sie dokupuje i tyle
Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Ubranka Organiczne
fajne rozwiazanie ale ja za wygodna jestem :)

Ja na samym początku będę stosowac tetrę. Mam 40 pieluszek. Zobaczę jak długo wytrzymam przy dwójce dzieci i sama, bo mąż cały dzień w pracy, ale przez pierwszy miesiąc bym chciała. Przy Adasiu stosowałam tetrę 3 mies, tylko w nocy pampersy, ale mieszkałam z mamą więc miał mi kto pomóc przy praniu, prasowaniu... Potem przeszliśmy na pampersy z Tesco, te fioletowe (te co Ewelia) i u nas sprawdzały się super. Jednak zawsze miałam w zanadrzu orginalne i je stosowaliśmy na wielkie wyjście.
Acha i z doświadczenia nie róbcie zbyt dużych zapasów pampersów wcześniej, nasz syn zdążył wyrosnąc i pół paczki oddaliśmy znajomym - dzieci rosnął szybciej niż nam się wydaje. Teraz już zakupiłam, ale rozm 2 ;-)

a ja zapomnialam sie pochwalic kupilam dzisiaj zestaw : lozeczko+ materacyk+zestaw poscieli (ochronka na lozeczko i kolderka) +stojacy przewijak z wanienka jutro maja mi przywiesc
Buy your Kiddicare Nursery Package reviews from Kiddicare Cots | Online baby shop | Nursery Equipment
napiszcie co myslicie ja pytalam siostre o zdanie to jej sie nie podobalo powiedzila ze wszystko takie nijakie:zawstydzona/y: a wlasnie mi sie spodobalo wszystko juz sama nie wiem...moj facet jeszcze nie widzial bo w pracy boje sie czy mu sie spodoba jak dla mnie to byla swietna okazja:tak:
a to sam przewijak jest zdjecie wanienki
Buy your Scallywags Bath / Changing Station - Yellow reviews from Kiddicare Bath And Changing Units | Online baby shop | Nursery Equipment

Kochana nawet gdybym nie patrzyła na fotki to powiedziałabym że super bo:
NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY TOBIE SIE PODOBAŁO!!!!!!!!!!
a siostra może mieć inny gust i odpowiedz jej ze jak sama bedzie kupować dla swojej dzidzi to wszystko kupi w jaskrawych kolorach aż dostanie oczopląsu:-p:-p:-p
nie przejmuj się czyimiś uwagami bo to psuje frajde z zakupów!!! a przecież to Ty bedziesz oglądać te rzeczy najczęściej a nie siostra i Tobie ma się oko do nich uśmiechać:-):-):-)
Widziałam i mówię ze ładne, bardzo ładne!!!

Kochana nawet gdybym nie patrzyła na fotki to powiedziałabym że super bo:
NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY TOBIE SIE PODOBAŁO!!!!!!!!!!
a siostra może mieć inny gust i odpowiedz jej ze jak sama bedzie kupować dla swojej dzidzi to wszystko kupi w jaskrawych kolorach aż dostanie oczopląsu:-p:-p:-p
nie przejmuj się czyimiś uwagami bo to psuje frajde z zakupów!!! a przecież to Ty bedziesz oglądać te rzeczy najczęściej a nie siostra i Tobie ma się oko do nich uśmiechać:-):-):-)
Widziałam i mówię ze ładne, bardzo ładne!!!
dzieki milo uslyszec ze komus tez sie spodobalo ale w sumie macie racje niech se gadaja ;-) dzisiaj druga siostra skrytykowala moj zakup :baffled: a powinnysmy miec podobne gusta co nie?:-pAmelci na bank sie spodoba i tatusiowi tez sie podobalo :-)

to prawda.....:tak: wieri nie masz się czym przejmować....:-) jeśli się Tobie podoba to znaczy że jest śliczne....
mnie osobiście się te podoba :-)
ja też nie słucham innych jak ktoś mi mówi że chcę kupić( powiedzmy bo ja nic takiego nie mówiłam;-)) różowe łóżeczko to jak później będę miała synka to ędę musiała znów nowe kupować bo granatowe a to będzie stało w szafiie
a i wogóle po co mi łóżeczko jak tej osoby dziecko spało z rodzicami w łóżku bo do łóżeczka nie chciało i płakało a teraz ma swoje łóżko....:sorry2::confused::-D
tyle że jak każdy wie ja chcę kupić turkusowe łóżeczko ... no ale po co .. przecież moje dziecko jak i każdej z nas nie potrzebuje łóżeczka wogóle....:-D:-D:-D
śmieszy mnie taka zazdrość.....
miała swooje dziecko to robiła zakupy a teraz mi mówi co ja mam kupować.... heheh
no najlepiej to nic.... bo przecież urodzę zimą i będzie deszczowo to też mi się wózek nie przyda bo po co w taką pogodę......:-p:-D dobra laska

reklama
to prawda.....:tak: wieri nie masz się czym przejmować....:-) jeśli się Tobie podoba to znaczy że jest śliczne....
mnie osobiście się te podoba :-)
ja też nie słucham innych jak ktoś mi mówi że chcę kupić( powiedzmy bo ja nic takiego nie mówiłam;-)) różowe łóżeczko to jak później będę miała synka to ędę musiała znów nowe kupować bo granatowe a to będzie stało w szafiie
a i wogóle po co mi łóżeczko jak tej osoby dziecko spało z rodzicami w łóżku bo do łóżeczka nie chciało i płakało a teraz ma swoje łóżko....:sorry2::confused::-D
tyle że jak każdy wie ja chcę kupić turkusowe łóżeczko ... no ale po co .. przecież moje dziecko jak i każdej z nas nie potrzebuje łóżeczka wogóle....:-D:-D:-D
śmieszy mnie taka zazdrość.....
miała swooje dziecko to robiła zakupy a teraz mi mówi co ja mam kupować.... heheh
no najlepiej to nic.... bo przecież urodzę zimą i będzie deszczowo to też mi się wózek nie przyda bo po co w taką pogodę......:-p:-D dobra laska
no i w sumie po co kupowac wypelnienie jak dziecko ma spac bez poduszki a z praktyki wiemy ze kocem bedziemy nakrywac :) ;-)

Do góry