reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
GAWIT I DZIUNKA bardzo ładne kurteczki. Moja Julia też już 2 zimę będzie miała kurteczkę jasnoróżową:sorry: choć już rok temu zarzekałam się że więcej jasnej kurtki nie kupuję bo trzeba było prać raz w tyg, no ale cóż.:tak:

A ja we wtorek tak poszalałam na szmatkach że szkoda gadać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:, mój jak wróci to mnie powiesi bo już szaf nam brakuje a ja wiecznie jakieś ciuchy targam. No ale jak wpadne na wyprzedaż po 1 zł za sztukę to aż żal nie wziąść.:-D A poza tym takie buszowanie po szmatkach to dla mnie super relaks i zawsze się śmieję żę to jak SPA bo na tę sama literę się zaczyna.:-D:-D:tak:

Gawit cudna:szok: to ja na żadną okazję w takim razie z Julki kurtką nie trafiłam:szok: dzisiaj miała przyjść paczka ale nie ma:confused: mam nadzieję że jutro będzie. A po kurtkę Asi jadę w sob albo w niedz. A na Niedźwiedniku po drodze odbieram dla młodej sweterek-grzybek za całe 5 zł a jak nowy:tak:

MamaJuli
u nas czy to biała czy kolorowa kurtka to wiecznie do prania. Musiałabym chyba kupić im czarne, choć nie wiem czy i tak by to coś dało :-D

Gawit - super kurtka.
A ja nie lubię ciemnych kurtek ogólnie;-), jesień i zima są dla mnie za bardzo ponure same w sobie , by jeszcze się dobijać kolorami szarości i czerni, lecz... producenci właśnie nam wciskają takie kolory do sklepów...:zawstydzona/y::wściekła/y:
Dziś obkupiłam rodzinkę w buty jesienno-zimowe Hanka chciała te śniegowco-gumowce, małż też takie sobie kupił, a Gonia dostała przejściowe za 3 pary dałam niecałe 150 zł.:szok:
Ze mną niestety będzie licho, bo nie mam po drodze do sklepów , a poza tym z kurtek to dla mnie nic nie ma:szok:

kurcze, byłam dziś 5 minut w Smyku przelotem, są łądne kurteczki jesienne, takie bardzo kolorowe, ale jesienną mam fajną dla Ali, zimową musze kupić.. za tydzień bedziemy w Lublinie to moze podejdę z mamą i z Alą, jakoś się na szybko zmierzy.. a z butami będzie problem, bo Ala ma już prawie rozmiar 25, a od 26 to już buty dla starszaków i z tego co widziałam sa takie trudniejsze do wkłądania samodzielnego.

Ooo a jak juz mam laptopa to Wam pokaze jakie Marcel ma buty na zime ;p Poprzymierzałam i stanęło na rozmiarze 28 ;]
27 to potrzebowałby teraz bo ma z 0,5 cm luzu a w 28 ma 1,5 wiec idealnie przechodzi całą zimę.
Za buty jak pisalam kiedys dałam całe 49,99 w CCC:

IMG_0091 (2).jpg IMG_0093 (2).jpg IMG_0094 (3).jpg

a ja wczoraj kupiłam Martysi ten fotelik GRACO JUNIOR MAXI DISNEY+ ORGANIZER + 6 x GRATIS (2618123221) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sama sobie wybrała kolor princess :-)

mama fajne buty! moja Martynka miała w tamtym roku z ccc i przechodziła całą zimę i nic się nie stało, a że były sporo za duże to jeszcze i na tą zimę jej stykną :-) a drugą parę ma z deichmana takie śniegowce nieprzemakalne i dałam za nie 49,99 :-)

Agrafka - muszę do Smyka wlecieć zobaczyć kurteczki... niby mam sporo tego, ale...;-)
Mama - buty wyglądają na bardzo solidne jak za taką cenę:szok:
Gawit - mam nadzieję, że Martysia będzie szczęśliwa mając księżniczki przy sobie:-D:-D fajne teraz rzeczy robią.;-)

Ana normalnie kosztowały coś niecałe 100 zł ale były na wyprzedaży "starej" kolekcji. Ujęły mnie tym ze właśnie wyglądają i czuć w ręce że są dość solidne [nie takie papierowe jak niektóre modele]. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie ;-)

reklama
Mama buty super... Za taka cenę to też bym brała.

My mamy wreszcie z głowy zakup fotelika i dobrze, że poprzymierzaliśmy Konrada bo do tego co kupiła Maxwell ma za dużą głowę i uszy mu się nie mieściły. Cybex też był za mały więc niestety (z powodu ceny) wybraliśmy ten: Fotelik samochodowy Recaro Monza Nova 15-36kg+foli (2648145970) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko, że za 616 zł. Jedyny, który w miarę dobrze wyszedł w testach i miał dużo miejsca na głowę :) Szkoda tylko, że nie mamy Isofixu bo to zawsze dodatkowe zabezpieczenie ale trudno...

Do góry