reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

gosiulek, dziunka, dzięki :)
ja myslalam o jakichś klockach głównie pod kątem mebelków, bo Ala bawi się ludzikami z duplo, z FP i z takimi happyland Happyland Happy Family - Grand River Toys - Canada's #1 Online Toy Store z mothercare gumowymi. Budujemy taki jakby plan domu z drewnianych klocków no i tam robimy takie Simsy.
Chciałąm wrzucić fotkę, ale coś nie idzie :/...

Ale teraz znalazlam na allegro fajne drewniane mebelki, mysle ze duzo lepsze niz jakies klockowe bo bardziej uniwersalne:
Mebelki dla lalek Zestaw lub Pojedynczo PROMOCJA! (2170490317) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mebelki dla lalek Kompletny Zestaw Super Promocja! (2172200804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

są jeszcze takie puzzle przestrzenne, ale my ślę, ze to dużo gorsza jakość. Ale moze takie na poczatek wystarcza, sa tanie :)

reklama
agrafka - te drewniane są śliczne, też kiedyś miałam ochotę je kupić. Ja też mam klocki JLDT i są do bani, nie łączą się z Duplo i nawet nie łączą się ze sobą, mamy w zestawie taką wieżę do ułożenia z dźwigiem na górze i jest to nie do wykonania nawet dla mnie, po prostu tak luźno wchodzą i wszystko się przewraca. Samochód i figurki z zestawu są ok, chociaż ludziki już nie bo też się rozpadają, muszę je chyba skleić na klej:sorry:. Natomiast JIXIN są świetne.

Kilolek - ja bym pojechała do jakiegoś dużego sklepu np Auchan i powsadzała Kubę na kilka rowerków i niech się kawałek przejedzie. Czasem są poprzyczepiane ale jak powiesz że Kuba ma problem z pedałowaniem i musisz rowerek wypróbować to Wam pomogą.

Mebelki swietne, tylko sprawdź wymiary czy ludziki wejdą np. do wanny:tak:

Asia bawi się głównie figurkami zwierzątek, ma cały spory karton - od papug po dinozaury;-) kotów i psiaków całe rodziny, ale jej ulubione to "świnki peppy" hehe czyli po prostu miniaturki prawdziwych prosiaków:-D
Próbowałam zbudować jej z klocków drewnianych zoo ale jakoś jej to nie rajcuje, woli ustawiać figurki jedna za drugą i taka ciuchcia plącze mi się po całym mieszkaniu:-D

KILOLKU ja mam dla Julki taki, już bedzie w tym roku trzeci sezon a nic się z nim nie dzieje i właśnie ten polecano nam w Pro-sporcie.
http://allegro.pl/extra-rowerek-20-6-kolorow-bmx-rower-kask-i2173039938.html
20fra_roz.JPG

Ostatnia edycja:
agrafka - te drewniane są śliczne, też kiedyś miałam ochotę je kupić. Ja też mam klocki JLDT i są do bani, nie łączą się z Duplo i nawet nie łączą się ze sobą, mamy w zestawie taką wieżę do ułożenia z dźwigiem na górze i jest to nie do wykonania nawet dla mnie, po prostu tak luźno wchodzą i wszystko się przewraca. Samochód i figurki z zestawu są ok, chociaż ludziki już nie bo też się rozpadają, muszę je chyba skleić na klej:sorry:. Natomiast JIXIN są świetne.

Kilolek - ja bym pojechała do jakiegoś dużego sklepu np Auchan i powsadzała Kubę na kilka rowerków i niech się kawałek przejedzie. Czasem są poprzyczepiane ale jak powiesz że Kuba ma problem z pedałowaniem i musisz rowerek wypróbować to Wam pomogą.
no ale wiesz, on się nie przejedzie, bo nie mie pedalowac a chodzi o to na którym by mu bylo się najłatwiej nauczyc. Na penwo nie nauczy sie w 5 minut w slepie, bo na to potrzeba co najmniej tygodni albo i miesiecy w naszym przypadku

Osobiście proponowałabym odczepienie bocznych kółek już na samym początku i tylko pchanie dziecka (pchacze są przeważnie w zestawie razem z rowerami, tym moim też). Chodzi o to żeby od razu młody zajarzył że musi łapać równowagę.
No i te koła 20 cali - niby od 5 lat, ale Julia dostała rower jak miała 4 lata, a wzrostem była równa z trzylatkami i było ok.

reklama
Do góry