reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

My mamy puky juz od jakiegos czasu, poniewaz te drewniane w ubiegłym roku jeszcze za duze były dla Oliska, puky mamy taką mniejszą wersję. Oli z tym odpychaniem to czy jeździkami czy autkami nie za bardzo chętnie, zresztą jak ze wszystkim. Wsiądzie, pojeździ i tyle. Mi się podobał rowerek biegowy naszej mamy Tunczyki (a właśnie co z nią? miala jechac do pl wrociła juz? ) ale ten rowerek nie jest dostępny w pl. Zaletą jego są super koła ktore są płaskie i dzięki temu rowerek nie przechyla się na boki.
Ja tego mojego puky chcę sprzedać i kupić cos innego. Mój mały nie złapał bakcyla na niego, zresztą tak jak ze wszystkim ;/

reklama
Gawit ja w domu mam fajna polska stronke gdzie jest super porownanie rowrkow biegowych...
z mojego doswiadczenia powinnas zwrocic uwage na:

- wysokosc siedziska ( najlepiej zmierz dlugosc nogi swojej malej z pampkiem lub bez jezeli juz nie uzywa i potem dobieraj rowerek-jezeli bedzie mial za wysokie siedzisko to mala nie bedzie na nim chciala jezdzic bo sie bedzie bac)

- polecam regolowane siedzisko i regolowana kierownice rosnie wraz z dzieckiem i starcza na troszke dluzej) zreszta zawsze mozesz dopasowac, bo wiadomo ze przez pierwsze tygodnie bedzie musiala miec obnizone siodelko i wiekszy kat w kolanie bo bedzie jej latwiej utrzymac rownowage...

- patrz na wage rowerka bo one jeszcze male kajtki sa i te rowerki musza byc na tyle lekkie aby dawaly rade je same podniesc z ziemi i zadrzec w gore przy podjezdzie na kraweznik czy wpadnieciuw dziure

- pierwszy rowerek wybralabym tez z malymi oponami -bo dzieciaczkom jest latwiej nim manewrowac...

jak przyjde do domu to postaram sie znalezc stronke z tym rowerkami i ja wstawie...

edit. juz znalazlam

nie ma tutaj moze wszystkic rowerkow...ale puky jest ( ten co ma Ula) i kettler tez - te dwie firmy sa chyba najlepsze z tego co slyszalam...

http://www.aktywnysmyk.pl/content/46-rowerki-biegowe_porownanie

Ostatnia edycja:
o tunczyki wywołałam Cię :) Cieszę się ze nie uciekłaś z naszego forum, dzis sobie przypomnialam o Tobie i zmartwiłam sie czy wszystko gra :) Wrzuc linka do Waszego albumiku jak mozesz? :) lubiłam na Was patrzec :) I proszę daj linka do waszego rowerku. Jak sie czujesz?

nasz rowerek to ten:

Tiny Bike Balance Bike

wlasnie rozmawialam z kolezanka ( ktora nota bene namowila mnie w zabawe z rowerkami biegowymi) no i ona wlasnie byla na spacerze z kolezanka ktora kupila swojej corce na 3cie urodziny rowerek dokladnie ten model
Buy Kettler 12 Inch Sprint Air Princess Balance Bike - Girls at Argos.co.uk - Your Online Shop for Bicycles.
no i podobno jest za duzy...tamta dziewczynka dopiero zaczyna jezdzic i byl dla niej za wielki ...mojej kolezanki corka ktora ma ten sam rowerek co nasza mala i swietnie na nim jezdzi probowala na nim tez jechac i tez nie dawala rady...podobno za ciezki i za wielki...

ale jak my bylismy w PL to zachaczylismy o decatchlon( bo dziadkowie kupowali wnusi hulajnoge :-D) no i tam tez jest rowerek biegowy...nawet dosc tani...moze nie najleposzej jakosci ale na poczatek uwazam ze ok...( ona i tak o te rowerki wogole nie dbaja-nasz juz jest caly poobijany...bo przeciez po co polozyc na ziemi, przeciez rzucic jest szybciej:laugh2:). w kazdym razie dalam vicky ten rowerek aby pojezdzila po sklepie i radzila sobie swietnie...wsiadla i pojechala...no i to temto-zastraszajace...:szok:

to byl ten rowerek

http://www.decathlon.com.pl/PL/run-ride-175222343/

teraz doczytalam specyfikacje...no i juz wiem dlaczego na tym z decathlona Vicky tak smigala...on jest tez bardzo lekki...wazy tylko 3.5 kg...a nasz 3.2kg...inne potrafia wazyc nawet 5kg..a to jednak troche za duzo jak na te nasze male kajtki :)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
My wrócilismy z zakupów.W ccc też kupiliśmy tenisówki.Były jeszcze półbuciki skórzane ale nie zginały sie w palcach tylko na środku stopu.
Kupiłam tez lampkę do kontaktu w biedronce.Będe mogła przy normalnym świetle czytać w łóżeczku;-)Fajna:tak:i w ciucholu oczywiście kilka ubranek.

Gosiu tez mąż kupił jakis czas temu lampkę w biedronce do kontaktu taką za 20 zł, pierwsza nam sie popsuła, wiec maz myslal ze to zarowka i kupił drozszą zarowkę niż lampka :laugh2: ale okazało sie ze to nie wina zarowki wiec znalazł paragon i oddali pieniądze a H kupił nową. Jestesmy z niej bardzo zadowoleni bo mozna ją przygaszac na mroczne swiatełko i Oli codziennie sobie ją włącza i wyłącza, przycisza itd.

reklama
Do góry