reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
OLi tez chodzi w befado ale z piętką. Własnie widzialam takie kapcie bez piętki jak dorosłe ale myslę ze Oli szurałby stopami bo by mu spadały. Lotka u Was sie sprawdzają? tak.
Nie widze, zeby w nich szurał, moze to tez zalezy od dobrania rozmiaru, jak spadają to i dziecko bedzie szurało. chodzi ładnie i bardziej chętnie, niz w takich z piętką... mam chyba 2 pary nieuzywane...tzn miśki je uzywają, nie Tom ;-) i czasami jeżdżą samochodami ;-)

kilolku wow wow wow wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok: świetny bucik :tak::tak::-):-)

katerenki ja też się nad fotelikiem zastanawiam ale Igi nie ma odpowiednich kg, :tak::tak: myślałam nad tym Ani cybexem kurcze i sama nie wiem bo maxi cosi troszku ciasnawy się robi...

cleo to jak już pojedziesz do tej Ikei to pooglądaj sobie komody też tam czasami są fajne oferty i za przesyłke nie trzeba płacić :tak::tak:

Jacek:
Kiedy rok temu kupowaliśmy fotelik wydawało nam się że dokonaliśmy optymalnego wyboru ale niestety problemy jak zwykle wyszły w praniu.
W naszym największe wady to:
- uciążliwa regulacja długości pasów - co ważne przy zmieniającej się pogodzie i grubości ubrań Dobrusi
- spadające z ramion pasy - wydaje mi się że to wina zbyt szeroko zamocowanych pasów naramiennych z tyłu za dzieckiem
- klamra jest tak dziko umocowana że jak wkładam małą do fotelika ( a nie jest obracany) to zawsze jest po dzieckiem i trzeba głęboko po nią sięgać. Po prostu nie da się jej wywinąć przed posadzeniem dziecka.
- klamra jest schowana w takim ochronnym pokrowcu który zawsze mi podłazi pod zatrzask w czasie zapinania.
W ogóle to w samochodzie powinna być blokada pasów bo fotelik mimo przypięcia do nich na max i tak ma lekką ruchomość, co nie wygląda uspokajająco.
Jak sobie przypomnę że w latach 90. wieźliśmy naszą pierwszą w tobołku na kolanach 250 km ze szpitala do domu to jednak te niedostatki aż tak mi nie wadzą.:-)

W sobotę byliśmy w Ikei w Katowicach. Co się tam działo to chyba nie muszę opisywać, zwłaszcza akcja jak dorwała się do żółtych wózków towarowych. No ale wy do szaleństw dzieci w sklepach podchodzimy na luzie. Dobrusia w akcji:
Zobacz załącznik 424214
I właśnie tę pościel kupiliśmy małej:BARNSLIG DJUR Komplet pościeli - czerwony - IKEA
Wybraliśmy też łóżko dla niej ale z zakupem to się jeszcze wstrzymamy.
HEMNES Rama leżanki z 3 szufladami - IKEA
Pozdrawiam wszystkie panie:-)

Jacek:
Kiedy rok temu kupowaliśmy fotelik wydawało nam się że dokonaliśmy optymalnego wyboru ale niestety problemy jak zwykle wyszły w praniu.
W naszym największe wady to:
- uciążliwa regulacja długości pasów - co ważne przy zmieniającej się pogodzie i grubości ubrań Dobrusi
- spadające z ramion pasy - wydaje mi się że to wina zbyt szeroko zamocowanych pasów naramiennych z tyłu za dzieckiem
- klamra jest tak dziko umocowana że jak wkładam małą do fotelika ( a nie jest obracany) to zawsze jest po dzieckiem i trzeba głęboko po nią sięgać. Po prostu nie da się jej wywinąć przed posadzeniem dziecka.
- klamra jest schowana w takim ochronnym pokrowcu który zawsze mi podłazi pod zatrzask w czasie zapinania.
W ogóle to w samochodzie powinna być blokada pasów bo fotelik mimo przypięcia do nich na max i tak ma lekką ruchomość, co nie wygląda uspokajająco.
Jak sobie przypomnę że w latach 90. wieźliśmy naszą pierwszą w tobołku na kolanach 250 km ze szpitala do domu to jednak te niedostatki aż tak mi nie wadzą.:-)

W sobotę byliśmy w Ikei w Katowicach. Co się tam działo to chyba nie muszę opisywać, zwłaszcza akcja jak dorwała się do żółtych wózków towarowych. No ale wy do szaleństw dzieci w sklepach podchodzimy na luzie. Dobrusia w akcji:
Zobacz załącznik 424214
I właśnie tę pościel kupiliśmy małej:BARNSLIG DJUR Komplet pościeli - czerwony - IKEA
Wybraliśmy też łóżko dla niej ale z zakupem to się jeszcze wstrzymamy.
HEMNES Rama leżanki z 3 szufladami - IKEA
Pozdrawiam wszystkie panie:-)
jeśli fotelik pomimo zapięcia pasami się rusza to znaczy że nie pasuje do kanapy samochodu ,dlatego warto mierzyć fotelik przed zakupem czy pasuje do auta ;-)

reklama
No i w koncu w tej naszej dziurze maja otworzyc pepco. juz 19.01. z jednej str sie ciesze, ale i martwie.....bo moge tam byc czestym gosciem hahaha

Do góry