reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Oj ja mam też sporo ciuchów dużo za dużych, z Julią jeszcze problem bo ona ma tak chudą dupkę, że jak jest większy rozmiar i można by podłożyć nogawki to z kolei w tyłeczku sporo za szerokie i nawet regulacja w pasie gumkami nie pomaga. Także często ciuchy czekają, tym bardziej że chrzestna zwykle kupuje kilka rozmiarów większe:-D

reklama
Super te butki.. Ale ja od ciąży z Alą jakoś zarzuciłam obcasy, może po drugim dzidku jak się za siebie wezmę to wrócę do bardziej kobiecych strojów :)

A jeśli chodzi o ubranka dla Ali - mam dużo za dużych ubranek bo moja mama takie kupuje na wyprzedażach i Ala do nich "dorasta" w swoim czasie. Ale generalnie większość kupuję przydużych, żeby na dłużej starczyły , ale jednocześnie tylko na tyle dużych żeby Ali było wygodnie.
Tutaj nie możemy się z moją mamą dogadać bo ona uważa, że mogę Alicję ubrać w zimową kurtkę na 104 , w której ona tonie i to będzie ok :)
Inna sprawa to to, że te rozmiary są teraz pokopane strasznie - Ala ma ledwo powyżej 87 cm wzrostu a wszystkie bluzki musze kupowac na 98 bo 92 są w sam raz. Bez sensu ta numeracja.

Agrafka kiedyś właśnie nosiło się takie przyduże rzeczy z braku laku i pewnie dlatego dla mamy są ok:tak: brat A jak był mały nosił taką długą kurtkę za kolana bo to było podobno "modne". Do dziś to wspominamy i się lejemy. Tzn ja wspominam tylko ze zdjęć;-)

Dziewczyny "brzuchate" :), przypomniało mi się, że w Reserved są fajne przeceny, kupiłam sobie takie fajne dłuższe cienkie bluzko/sweterki, duży dekolt, do połowy uda za 30 zł (!!).
Bardzo fajnie wyglądają na "brzuszku" i akurat do jakich legginsów na ciążę i na później. skusiła mnie cena, były chyba ze 4 kolory: szary, czerwony, fioletowy i turkusowy.

Hej laski. Mam pytanie. Miała któraś z Was do czynienia z takim czymś KLAMRY UCHWYT GAŁKA SPIRALA DO FIRAN I ZASŁON (2024341457) - Aukcje internetowe Allegro ??? Nie wiem za bardzo jak to firanke trzyma w praktyce a nie umiem jakos na necie znaleść dokładnego zdjęcia. Zalezy mi by moja dekoracyjna firana była upięta w taki łuk jak tutaj mniej wiecej Ostrzeżenie o przekierowaniu . No i nie wiem czy tą spiralą sie tak da. czy bede musiała przywiercic kołek albo haczyk a firanę upiąc tasienką ..... help :-p;-)

o tak jak tu pokazane http://www.leroymerlin.pl/porady/jak-zestawi-karnisz,1106826622.html ze trzeba miec haczyk do upiecia i tasiemke do upięcia. No chyba ze wystarczy ta spirala. Kompletnie nie wiem :(

Ostatnia edycja:
Wracajac do ubrań dzieciecych to podobno tylko do rozmiaru 86 maja wzrosnac ceny.

Ja kupuje już ubranka na 98-104, i sa dobre. Nie kupuje ciuchów na wyrost, za duzych, zeby podwijac rekawy itd.

Ja tez nie kupuję za duzych rozmiarów. Dla mojej mamy wiecznie cos jest za małe z tego co kupię.A ja wiecznie się o to z nią spieram. Jak kupowałam wyprawkę to mowila ze wszystko jest za male, dla niej najlepiej zeby rękaw był podwinięty, spiochy wisiały itd a dzieciak wyglądał jak strach w szmatkach.
Nie kupuję oczywiscie rzeczy na w sam raz, ale takich zeby podwijac rękawy tez nie, jak rękaw jest dluzszy to i szersza bluzka a jak szersza to wiadomo moj szczupaczek wygląda jak w namiocie.
Kurtkę na zimę kupilismy na 98 w coccodrillo ale oni mają rozmiarówkę duzą, maz miał wziąc na 92 ale roznica była naprawdę niewielka wiec wzięlismy większą.
Spodni tez duzo za duzych nie mogę kupic bo moze i mozna by było powinąc ale juz nie dresy to jak dluzsze to i od razu szersze w pasie a to z pupy spada.

reklama
Do góry