reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dokładnie, koleżanka Zuzi ma konika bujanego, jak do nich pójdziemy to nie ma dzieciaków, bujają sie na zmienę, grzecznie stoją w kolejce albo razem, wszystko żeby tylko ich do domu nie zabrać. Myślę że jakby mieli w domu to nie byłoby takiej atrakcji

Dziewczyny, przyszły wczoraj te klocki JDLT, zamówiłam dzieciakom na Mikołajki
Klocki JDLT 36el. FARMA + DŹWIG + CIĘŻARÓWKA 5205 (1931677254) - Aukcje internetowe Allegro
Ogólnie nie są złe, ładne, z wyglądu bardzo podobne do Duplo, plastik tylko troszkę cieńszy, ale wydają sie solidne. Łączą się ze sobą dobrze, ale już z Duplo łączą się kiepsko, te JDLT mają po prostu cieńszy plastik. No nie ma co porównywać z Duplo. Mam mieszane uczucia, bo chciałam pod choinkę kupić Julkowi już duży zestaw
WIELKI PLAC BUDOWY kolorowe klocki JDLT 98elemen. (1913210446) - Aukcje internetowe Allegro i nie wiem czy nie poszukać podobnego z Duplo:crazy:

reklama
Kolejka to był strzał w dziesiątkę:-)Myślałam że pójdzie z Tomkiem spać:-DJeżdzi czy Kacper się bawi czy nie Tomek musi być w ruchu.
Bardzo trafionym prezentem jest też znikopis z pieczątkami i długopisem.Super.:-)

no to super ze prezenty sie sprawdziły :)

u nas tez strzał w 10 ;) Kon na biegunach ciagle w ruchu. Młody go przytula, daje buziaki, przewozi każdego pluszaka po kolei no i najwieksza zabawa to nadstawia mu własną głowe - koń rusza pyszczkiem i młodemu "gryzie" czache :-D. I uwaga, uwaga drugim najbardziej trafionym prezentem jest najzwyklejszy pluszak kangur z maleństwem z którymi chodzi spac, wszystko pokazuje, wszedzie chodzi, tuli, całuje i w ogóle takie jego bejbe :-p
Widze ze już kolejne z rzędu auto czy małe czy duże nie daje takiej frajdy. Za to samolot jezdzacy po podłodze i strzelający tez b. go interesuje tak bardzo ze juz baterie ma wyczerpane i czekamy na dostawe :-D

U nas znikopis to juz w ogóle wrak, stempelki gdzies pogubione, magnetyczna końcówka z długopisu złamana :baffled: wiec juz do niczego sie to nie nadaje. Kolejnego znikopisu nie bede kupować. Być moze wypróbujemy wodną mate do pisania albo po prostu kupie stojącą tablice magnetyczno-kredową i tyle :tak:

Laski piszcie z jakich stempelków do tuszu korzystaja Wasze maluchy? Polecacie jakieś fajne zestawy?? Kurcze przewertowałam allegro ale nic takiego extra nie ma :no:
Jedynie to coś takiego: Zobacz załącznik 409280

Ostatnia edycja:
tak? no wlasnie bede szukała jakichs opinii bo nawet nie wiem do konca jak to działa. Obawiam sie ze Marcel szybciej zrobiłby z niej ser szwajcarski bo to taki zbój ze mówie Wam ;p On nawet plastik połamie. Jak dostanie zabawke to najpierw sprawdza czy sie rozkręca, rozkłada. Jak nie to czy mozna coś urwac, połamać a jak juz skonczy to sie bawi ;p Więc kurde pilnuje go, upominam i odzwyczajam od takich upodobań i zainteresowań ;p

Młody od rana bawił się zestawem lego z tatą:-pmyślę , że to dobry zakup dla dwóch panów jednoczesnie:-D

Mama my mamy mazaki ze stempelkami ale głeboko je schowałam , bo nie był zainteresowany stemplowaniem kartek tylko scian

Powiem wam jak u nas jest z zabawkami:

stempple, farby, kredki -Ala lubi popatrzeć jak ja coś robię, ale sama jest mało zainteresowana
ciastolina - raz na jakiś czas, bawi się głownie rozrywajac kawałki na okruchy
mata wodna - nie za bardzo, coś tam pomaże i tyle

puzzle, klocki, troche lepiej - na świeta zainwestuje w Lego, tylko teraz myśle czy szpital czy domek, z policji jednak rezygnujuje.
piosenki, youtube itd - najlepsza zabawa
lala/miś w wózku, przewijanie misia, zestaw mały lekarz - na górze listy ulubionych zabaw

reklama
Po pracy ruszyłam z mamą kupić prezent dla Aśki do takiej naszej hurtowni papierniczo-zabawkowej i stwierdziłam że Asia chyba wszystko ma:-D w końcu z wielkim bólem zadecydowałyśmy że kupię te klocki JDLT Safari. I powiem Wam że niby fajne, ale nie ma jak Lego. Bez porównania. Julki Duplo mają 6 lat i nic się z nimi nie dzieje, a te wątpię że tyle wytrzymają...

Do góry