reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No ja myślałam że mamy duuużo zabawek,a tu Julia wróciła od koleżanki z nosem na kwintę, bo Amelka ma wszystko "elektryczne": kuchnię, żelazko, pralkę, kasę fiskalną, cały pokój ustawiony tak, że w każdym kącie coś innego- tu sklep, tam kuchnia, tam dom dla lalek itd.
Ale jej rodzice po rozwodzie i kazdy przekupuje ją prezentami, matka to, to tato tamto itd.

Tymczasem nasza lista prezentów (jeszcze nie wiem co dla kogo i na jaką okazję, bo Asia 21-go urodziny, a Julia 19 stycznia, a po drodze gwiazdka:baffled:)

- kuchnia
- żelazko + deska do prasowania
- coś z Peppą dla Asi lub Hello Kitty dla Julki (klocki, zabawka interaktywna?)
- klocki Safari - te co wstawiałyście link, są u nas w sklepie po 69 zł
- mega wypasiona lala dla Asi + nosidełko, nocnik
- ciastolina
- jakaś fajna gra np. doktor, zgadnij kto to?

Poza tym jak zwykle potrzebne są rajstopy i podkoszulki.

Ech...

reklama
Dziunka a oglądałaś te klocki ? Jestem naprawdę ciekawa jak wyglądają "na żywo".
U nas na urodziny łózko dla lali z pościelą, kuchnia i stół z krzesełkiem i w zależności od tego czy to się Ali spodoba będę decydować co na gwiazdkę.

Co do ubrań to u nas potrzeba rajstop, bluzek z długim, tuniczek... i spodnie na szelkach na śnieg.

A ja jak zwykle z Gośką nie mam zupełnie pomysłu, czekam na inspiracje - w tesco już zabawki na mikołaja, w carrefourze też, w realu od 4 listopada. Będąc w Tesco 29.10 widzieliśmy już bombki... no cóż wariactwo total.
Od dziadków popłynęła kaska, więc zapewne wymienimy dziewczynom materace w łóżkach, bo te piankowe niestety po roku czasu się już nie nadają - my je wykończyliśmy śpiąc w łóżkach dziewczyn.
Pościel mają 140x200 , poduszki 70x80 i swoje ukochane jaśki - serducha.:-D Kinkiety mogłabym im jeszcze dokupić, ale ... czy to prezent dla nich , czy bardziej dla mnie?;-);-)

my mielismy kupic zjezdzalnie, ale ostatecznie poki co zrezygnowalam z tego pomyslu... narazie kupilismy jej In The Night Garden PJ Upsy Daisy - Toys R Us - Britain's greatest toy store sama sobie wybala i taki pociag Wooden Stacking Train - Toys R Us - Britain's greatest toy store no i nie wiem moze jeszcze cos wypatrze to jej kupimy, od chrzestnej ma dostac ciastoline od chcrzestnego nie wiem... my nie mamy tu za duzo rodziny wiec mala tez nie jest zbyt obdarowywana....

A ta lala szmaciana coś robi czy to tylko pluszak? Bo fajniutka:tak:
Taki pociąg kupiłam Miłkowi jakiś czas temu:tak: fajny też:tak:

Agrafka tyle co przez pudełko żyrafę i coś tam jeszcze ale nie przyglądałam się za mocno. Wydają się ok:tak:

reklama
Do góry