reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
riolcia raczej nikt nie wozi dziecka przez 3 lata w takim wózku. Wszyscy gdy tylko dziecko zaczyna chodzić to kupują zwykłą lekką wózeczek-parasolkę składaną żeby mieć pod ręką bo dzieci jak nauczą się chodzić to nie bardzo chcą już siedzieć w wózkach. Przynajmniej ja to zauważyłam a taka parasolka waży 5- 6 kg :))

Oj, zdziwiłabyś się - z porasolką nie pojeździsz po kiepskiej nawierzchni, mieszkam blisko lasu i nie widziałam tam mam z parasolkami bo to prawie niewykonalne. Ale każda z nas kupi taki wózek jaki uważa za odpowiedni - ja sama nie daję głowy, że ten który ostatecznie wybiorę będzie idealny bo wiele rzeczy wychodzi w codziennym użytkowaniu. Ostatecznie będziemy mogły porównać zakupy najwcześniej za rok :-D

Babeczki
A co myslicie o chustach do noszenia dzidziusia zamiast tradycyjnych nosidełek (lub dodatkowo)???
Mam na mysli takie rozwiązanie:
CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (663252104) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Chusta wiązana Babylonia 7 kolorów 4,6m! (663077171) - Aukcje internetowe Allegro
Trochę już dowiadywałam się na ten temat, no ale jestem ciekawa waszych opini, no i może któras z Was już coś takiego używała i może coś więcej powiedziec na ten temat...?
mi też się podobają chusty ale dodatkowo nie zamiast...
:tak:
tylko te są jakieś wielkie.... heh
ale fajne kolorki za to mają.......

Babeczki
A co myslicie o chustach do noszenia dzidziusia zamiast tradycyjnych nosidełek (lub dodatkowo)???
CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (663252104) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Chusta wiązana Babylonia 7 kolorów 4,6m! (663077171) - Aukcje internetowe Allegro
Trochę już dowiadywałam się na ten temat, no ale jestem ciekawa waszych opini, no i może któras z Was już coś takiego używała i może coś więcej powiedziec na ten temat...?
Na temat chust słyszałam różne opinie - tzn. na pewno są świetne dla dziecka, ale nie każda mama sobie radzi z wiązaniem i odpowiednim ułożeniem dziecka. Ja kupię wiązaną, elastyczną.

Babeczki
lub
Ja na pewno będę kupowac chustę. Zdecyowałam się na Nati. Nawet chcialam kupic ją teraz na dniach, ale koniec miesiąca i kasy brak. Poczekam do pierwszego i zamówię, bo nad morzę jak pojedziiemy t nam sie przyda zamiast wózka dla starszego również.
Przedtem miałam coś takiego
Carrycot INFANT super chusta od narodzin do 18mcy (673677633) - Aukcje internetowe Allegro
tez fajne, ale jednak teraz chcę spróbować prawdziwej chusty.

Zdecydowałam się na wózek
Search
ale musze go sprowadzić z USA, bo u nas sa tylko czarne i granatowe, a ja chcę koniecznie właśnie taki kolorek. Tylko najgorsze, ze muszę go zaraz zamówić, bo przesyłka będzie szła ok 8 tygodni (teoretycznie) a nie bardzo mam w tej chcwili kasę. Myślałam, ze upię wózek na jesieni a tu taki klops

Klaudza, cena to sprawa indywidualna - ja wybrałam ten wózek też z innych powodów, ale można pewno znaleźć lżejszy i tańszy. Pamiętaj, że te 3 kg więcej wozisz przez 3 lata.

Riolcia oczywiscie ze cena to indywidualna sprawa i kazdy kupi sobie taki wozeczek jaki bedzie im odpowiadal cenowo.
Ja jednak napewno nie bede wozic dzidzi w takim wozeczku 3 lata. Niektore dzieci wogole jak zaczynaja chodzic nie chca siedziec w wozku wiec zwykla spacerowka jak dla mnie w pozniejszym czasie wystarczy. tymbardziej ze w dzisiejszych czasach niestety placi sie wiecej za firme :-( A co do kg to ja na to wsumie tez nie patrzylam bo nie mam gdzie wynosic wozeczka mieszkam w domu i wozeczek bedzie stal w przedpokoju.
A przeciez pozniej zwykle spacerowki mozna tez kupic z troszke wiekszymi koleczkami.:tak:

A bylam dziś w komisie dziecięcym i stoi tam buzz (wygląda jak nówka) za 1300 zł. Gondola + spacerówka. Kolorek - jakaś taka śliwka chyba. Jak ktoś z Warszawy jest albo okolic to może sobie podjechać.

Klaudzia, a ja o wadze wpominałam nie ze względu na wnoszenia - też nie mam zamiaru nigdzie go tachac na górę - tylko na pchanie. Będac w sklepie "jeździłam" róznymi wózkami i uwierz mi, jest różnica między tymi lżejszymi i trochę cięższymi. Ja też biorę pod uwagę składanie i rozmiar po złożeniu bo wiem, że będziemy rodzicami mobilnymi jeszcze na etapie gondoli więc to jest dla nas ważny elemet. Ale sama też się jeszcze nie zdecydowałam bo pewno zakup wózka zostawimy na ostatni miesiąc, albo mąż pojedzie sam i kupi jak będę w szpitalu - oczywiście ten, który wczesniej razem wybierzemy ;-)

reklama
Ja jednak napewno nie bede wozic dzidzi w takim wozeczku 3 lata. Niektore dzieci wogole jak zaczynaja chodzic nie chca siedziec w wozku wiec zwykla spacerowka jak dla mnie w pozniejszym czasie wystarczy. tymbardziej ze w dzisiejszych czasach niestety placi sie wiecej za firme :-(
Moj synek na poczatku jezdzil w gondoli Roan, potem w spacerowce. Sprawdzila sie super. Chociaz wysoka. Ktoras wczesniej pisala, ze najlepiej niska aby dziecko moglo samo wchodzic i schodzic. Mojego jak juz wsadzalam to po to aby jechal a nie chodzil-np na wyprawe do sklepu idt. Ale dlugo w wozku nie jezdzil. Jak skonczyl 2 lata to ja juz nie uzywalam wozka. Czasem opiekunka wsadzala go jeszcze do wozka jak robila dlugie turnee po Szczecinie na piechote;-), tak do 2.5lat. A spacerowka duza i nawet jak zasnal to sie miescil choc jest duzym malcem:tak:. Ja naprawde z Roana jestem zadowolona. Ale kazdy ma inny gust, inna "kieszen". A parasolki nie kupilabym w zyciu-szkoda pleckow. Chyba ze juz taka duzo-usztywniana...

Do góry