reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

Majja u nas przy synkach ten kosz sprawdzil sie do 4 miesiace, potem byli juz zbyt mobilni, choc czasem uzywalismy jeszcze na drzemki, ale potem to juz glownie lozeczko turystyczne, mamy takie w salonie. A co do lozeczka to piekny model wybralas (to na dwoch pierwszych fotkach to to co masz teraz, tak?). Jesli chodzi o sprowadzanie od nas Graco to sprawdz 'babies rus', oni wysylaja do wielu krajow i maja teraz Sale :)

reklama
Tak , ten mam ... to takie na chwilkę , muszę siąść porządnie w któryś dzień i zamówić to Graco,strasznie mi się podoba.
O kurcze do 4 miesiąca, to króciutko ... myślałam że może dłużej .. no ale potem po wyciągnięciu kołderki taki kosz można wykorzystać na zabawki, to jakiś plus :)
Kupiłam drewniane dwa lampiony i tak myślę czy by ich nie powiesić na grubym brązowym sznurze obok łóżeczka ... tylko na różnych wysokościach :)widziałam też w sklepie ptaszki drewniane , takie stylizowane na stare i tak mogłabym włożyć po jednym ptaszku do klatki hmmm

Załączniki

• q.jpg
    q.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 138
Ostatnia edycja:
Majja piekne te lampiony :), uwielbiam taki styl, pieknie to bedzie wygladalo :). Z tym koszem to tak jest, ale potem tak jak napisalas moze stac sie ozdoba, z rszta sama bedziesz widziala kiedy juz maluszka lepiej w nim nie zostawiac :). Chlopcom kupowalismy jeszcze hustawke i lezaczek i uwielbiali w nich byc, no i mamy turystyczne lozeczko w salonie, a w naszej sypialni jest jeszcze jedno lozeczko, ale to taka kolyska, tesciowie dali nam na to kase, to taki prezent dla maluszka :). W tym maluszek bedzie spal na samym poczatku, a potem juz w swoim pokoiku :)

Mummy doradź mi proszę jeszcze ... :) nie chcę nikomu z bliskich pokazywać pokoiku dopóki się nie urodzi :)
więc podpowiedz mi, pokoik będzie w kolorach brązu i białego , obok łóżeczka będzie tam mała kanapka czy pasują takie poduchy z misiami ? nie lubię gobeliny , ale coś mnie w te poduszki pociągnęło . Chciałam 3 aby je tak rzucić dla ozdoby ... tylko czy dwie jednakowe i jedna w środku inna lub trzy różne ?
acha i na ścianie białej będzie tylko taki miś nr 6 . Nie za dużo misiów ?

http://lozka-pietrowe.net/index.php...tegory_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=145

Naklejki misie

Załączniki

• 3misie.jpg
    3misie.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 116
  • miczerwonakoszula.jpg
    miczerwonakoszula.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 123
  • miksika.jpg
    miksika.jpg
    50,1 KB · Wyświetleń: 122
Ostatnia edycja:
Majja musialam zamknac oczy i sobie to zwizualizowac :). Uwazam, ze misiow za duzo nie bedzie. Ten misio na scianie sliczny- super miec jakis temat przewodni w pokoiku dzieciecym, my sie tez tym kierujemy :). Na tej kanapce polozylabym trzy poduszki- dwie z misiem w czerwonym wdzianku i jedna z misiem z ksiazka, ja to widze tak, ze po jednej stronie misio w czerwonym wdzianku, po drugiej misio w czerwonym wdzianku, a w srodku ta podusia gdzie mis czyta ksiazke. Misie to motyw przewodni. U naszych chlopcow jest motyw przewodni- zwierzatka i sa wszedzie, a u Henia motywem przewodnim sa samoloty i niebo, sa chmurki, meble sa ciemny braz, sciany ciemny niebieski, inne rzeczy jak fotel, dywan, posciel to jasny blekit. Jest tez malunek- dzielo tatusia.

Mummmy samoloty ma moja przyjaciółka, świetnie wygląda taki motyw, ma wielką mapę na ścianie do tego :) ja też myślałam o zwierzątkach jakieś safari ale pomyślałam ,że takie stare niedźwiadki vintage mogą być ciekawe . Ty masz piękne to łóżeczko i już widzę u ciebie całą resztę :)
Z tego co pamiętam Misia ma motyw księżniczki też fajnie.
Ja mam do tego w pokoiku jeszcze obok łóżeczka dwie białe komódki jedną większą drugą mniejszą , na podłodze leży futrzak biały a podłoga ciemny brąz .
Idę kupić te poduchy na allegro takie jak pisałaś :) dziękuję :)

Ostatnia edycja:
Majja bardzo prosze :), ja lubie takie rzeczy jak urzadzanie wnetrz, wiec pytaj smialo :). Wszystko to u Ciebie widze i bedzie pieknie, poduszki sa piekne i beda sie pieknie komponowac z tym wszystkim, misie sa naprawde sliczne. Kolory masz piekne, nasza sypialnia jest w bieli i troche w brazie, uwielbiam te kolory. Pokoj Henia i motyw samolotow to byl pomysl tatusia, oboje planowalismy. Mamy meble ciemny braz, szafe, dwie komody, lozeczko (posciel blekitna) i taki stoliczek przy fotelu. Nad lozeczkiem sa naklejki chmurki, poleczka i kupilismy takie literki do powieszenie, ktora tworza napis Henry :). Mam tez kosz na rozne rzeczy. Na podlodze jest wykladzina, a na niej okragly blekitny dywanik. Fotel jest blekitny, a obok niego stojaca lampa i klosz jest ciemny niebieski. Sciany ciemny niebieski plus biale zaslony, ktore rozjasniaja pokoik. No i sa wszedzie samoloty, chmurki, takie niebo :).

Mummy ślicznie musisz mieć :) moja koleżanka o której ci pisałam, która ma też motyw samolotów i podróży ma na podłodzę taką ozdobną walizkę stylizowaną na starą a na niej naklejki jakby z dalekich podróży :) ciekawie to wygląda , tak inaczej :)
ja chce drewniany kufer jeszcze kupić do pokoiku :) i podoba mi się fotel bujany :)
weszłam dziś znów do tk maxxu i kupiłam kule śnieżną do pokoiku bąbla, ale chyba ją oddam bo nie pasuje coś do mojego klimatu :((((

.s.jpg

Ostatnia edycja:
Majja Twoja kolezanka miala super pomysl z tym motywem podrozy, juz widze taki kufer z naklejkami, mi sie podobaly zawsze takie stare walizki prostokatne z naklejkami z roznych miejsc swiata, pieknie sie prezentuja, nawet te stare (jak mieszkalismy w NY bylismy na Ellis Island- to taka wyspa, gdzie przyjmowano imigrantow i zaczynala sie ich droga w US i niektorzy przybywali z takimi walizkami obklejonymi, zawsze duzo mowily o wlascicielu i wlasnie tam je widzielismy :)). Kufer- skrzynia to fajna sprawa, mamy taki w salonie pod sciana, do ktorego sprzatamy zabawki, chlopcy maja u siebie i tam tez sa zabawki, u Henia narazie nie mamy, moze kiedys sie zakupi, w sypialni mamy przy lozku biala skrzynie, na ktorej leza poduszki ozdobne, na niej mozna usiasc, no i do niej wkladam poduszki, posciel, koc :). Super pomysl z tym fotelem bujanym, a na nim moglabys posadzic jakies pluszaki albo duzego brazowego lub bialego misia :). A czemu kula nie pasuje? Sliczna jest i te sowki, bardzo elegancka :), ta baza na ktorej stoi mi sie podoba taka kolumna :)

reklama
I ja mam taki kosz, kupilam jeszcze Quintusiowi w Zara Home tylko, ze moj jest jasnych kolorkow;-) teraz posluzy malemu i bedzie stal w naszej sypialni, a na dlugo nie starcza mysle, ze ok 4 miesiecy, ale i tak warto;-)

Do góry