reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

Margolis, mam pytanko, tak w ogóle to dzięki za radę, chodzi mi o ilość kwasu foliowego, biorę 0,4mg- kupilam w aptece (Folik), ale wyczytałam, że w Vitaralu-biore te witaminki ;) jest 0,2. To moze razem za dużo? Moze powinnam przestać brać vitaral? Jak myślisz? Nie byłam jeszcze u lekarza-niedługo się wybieram.

reklama
Izabelka, w tym co czytałam było wskazane jako optymalna dawka właśnie ta co jest w foliku czyli 0,4 mg. Opisywali tam badania według których szkodliwa była dawka powyżej 0,5mg na dobę, więc chyba lepiej brać witaminy już bez kwasu foliowego. :)

dobrze bierzesz folik. Folik to witamina rozpuszczalna w wodzie wiec bez obawy mozesz jej brac nawet za duzo, bo nadmiar wydzieli ci sie razem z moczem.

Dzięki za odpwiedzi :) macie podzielone zdania, więc najrozsadniej zrobię, jak na chwilkę odstawię witaminki, a będę brała folik dopóki nie pogadam z lekarzem. pozdrowionka

KOCHANE!!!

Dzięki za wszystko, co napisałyście. Miło czuć, że ma się obok siebie takie przyjazne dusze i pokaźną dawkę wsparcia :)
Lepiej mi już, mąż trochę mnie dzisiaj "rozerwał" ;) aż mi głupio, bo ostatnio tak się skupiłam na sobie, staraniu o Dzidzię i tym, co przeżywam, że gdzieś w tym wszystkim go "zapodziałam" :-[ a jest taki kochany... i wytrzymuje te moje humory, znosi wszystko cierpliwie i nie narzeka. I tak sobie pomyślałam dzisiaj, że i tak jestem szczęściara :) A dzidziuś mam nadzieję, że w końcu się pojawi w naszym życiu :) W Waszym też oczywiście ;)
Pozdrawiam!!!

Kasieńko tak się cieszę że ci już troszkę lepiej.A ja wariuję to 28dc bolą mnie cycuszki , mdli mnie - a może to tylko autosugestia.Ciągle myślę zrobić test czy nie-ratunku i gdzie ten luz , niech się dzieje wola nieba.PA :p ::) ;D

Oliwka, ja Cie rozumiem. Sama wiem, co dzieje się ze mną przy każdej końcówce cyklu, tuż przed @. czekanie: przyjdzie czy nie? Niestety zawsze się pojawiała :mad: :mad: Oliwka, ja bym Ci radziła, żebyś poczekała z testem, zwłaszcza, że niektóre osoby piszą, że nawet test Quick wyszedł im dopiero kilkanaście dni po terminie @. Tak bym Ci radzila, ale... sama nigdy nie wytrzymywałam i robiłam test wcześniej :-[ Teraz postanowiłam, że kiedy wznowię starania to nie zrobię testu szybciej niż tydzień po terminie @. Zazwyczaj do tego czasu robiłam już 2.3 testy :-[ A pieniądze, które w ten sposób zaoszczędzę przeznaczę na jakiś ciuch ::) Żeby było śmieszniej, oprócz zawodu nauczyciela jestem psychoterapeutą więc mogę się i zdiagnozować i zastosować terapię ;D i... w przypadku mojej własnej osoby cała wiedza i rozsądek biorą w łeb :( :-[ a ja swoje muszę "odwariować".
Trzymam kciuki za Ciebie, mam nadzieję, że się uda i niedługo podzielisz się z nami radosną wiadomością :D :D :D
Miłego dnia :)

Hej :laugh: czy zawsze macie jakieś objawy przed @? Bo mi teraz nic nie jest totalnie, nic mnie nie boli, nie mam mdłości, itd i czy to znaczy, że napewno nie jestem w ciąży? Wczesniej przed @ bolał mnie brzuch, piersi czasami, miałam nerw ;D a teraz nic!

Cześć dziewczyny, niestety u mnie na razie nie ma fasolki :( ale może do lata zaciążę miło będzie spotykać się np. na forum brzuszków. ;D ;D

Pozdrowionka :-*

reklama
Droga Katarzyno nie wytrzymałam zrobiłam test jaki mi został z allegro i nothing!!! i co dalej odrazu sugestia działa i cycuszki mniej bolą a brzuś bardziej.POczekam jeszcze parę dni i jeśli nie @ to zatestuję,ale co tam życie jest piękne i mozemy zostać mamusiami w 2006-ole!!!! :p :p :p :p ;D

Do góry