Sprawa wyglada tak ;zjada ok 115-120g spoczek raczej nie jest za maly bo czasem sie ksztusi a sprowa brzuszka twardnieje jej po jedzeniu.A musle ze to bule brzuszka bo mala strasznie sie prezy nie pomagaja jej nawet masaze.Przez to zwrocilem sie do was o pomoc
reklama
asiador
Początkująca w BB
po pierwsze male dzieci potrafia byc glodne co godzine nawet, wiec moze jest glodna, jesli to nie to daj jej wody do napicia samej bez dodatkow, moze nierobi kupki reguarnie i ja to meczy, i kladz na brzuszku to moze pomoc , w przypadku mojego dziecka pomoglo , jesli to potrwa dluzej idz do lekarza !, a napisz jak cos sie zmieni
jeszcze cos , bole moga byc przez nieodpowiednie mleko i wode do mleka
jeszcze cos , bole moga byc przez nieodpowiednie mleko i wode do mleka
saratonie
Mama Bartoszka 18.07.2007
Moje sposby radzenia z kolką bez podawania leków opisałam juz kilka razy między innymi w wątku:
https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/prezenie-u-wczesniaka-jest-gorzej-12971/
Poczytaj może pomoże. Ważne jest aby masaże robić systematycznie.
https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/prezenie-u-wczesniaka-jest-gorzej-12971/
Poczytaj może pomoże. Ważne jest aby masaże robić systematycznie.
ja polecam tak : masaż brzuszka na oliwke najlepiej zgodnie z ruchem wskazówek zegara , niech małej się w czasie karmienie kilka razy odbije, nóżki kolanami podciagnij do brzuszka może gazy ja mecza jak się nałyka za dużo powietrza w czasie karmienia, pół godziny po karmieniu niech poleży na brzuszku , niby pomagają tez ciepłe okłady na brzuszek albo ciepła kąpiel
Witam!
Ostatnie dni u nas jakos troche lepiej. Zuzka dalej prezy sie ale juz mniej, w nocy tez jest troche lepiej. Wczesniej sie troche poddalam, ale musialam sie jakos otrzasnac i dajemy rade. Dzisiaj byla u nas pielegniarka srodowiskowa i powiedziala, ze oprocz tych prezen wszystko inne jest w porzadku.
Pozdrawiam
Ostatnie dni u nas jakos troche lepiej. Zuzka dalej prezy sie ale juz mniej, w nocy tez jest troche lepiej. Wczesniej sie troche poddalam, ale musialam sie jakos otrzasnac i dajemy rade. Dzisiaj byla u nas pielegniarka srodowiskowa i powiedziala, ze oprocz tych prezen wszystko inne jest w porzadku.
Pozdrawiam
mamoośka
Fanka BB :)
To fajnie,że jest lepiej.Trzymam kciuki za małąWitam!
Pozdrawiam
witam moja Mała była również na bebilonie 1 i bebilonie pepti,to był koszmar i okropny ból ,przeszło dopiero kiedy zaczęłam podawać Humanę jak ręką odjął a i jeszcze ze sprawdzonych pomysłów doświadczonych mam podałam Jej RAZ porcję o jedną miarkę mleka większą (czyli odmierzoną ilość wody + ilość miarek z pudełka +jedna gratis i to pomogło Mała po miesiącu przespała w końcu 7 godzin),wypróbuj nie zaszkodzi raz a może też pomoże,pozdrawiam
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Uważam,że nie stosowanie sie do zalecen z opakowania mleka moze byc ryzykowne.Zwiększa sie nie tylko kalorycznośc,ale też ilośc witamin,które poprostu mozna przedawkować.Z resztą takie ostrzeżenia sa na opakowaniach.... i jeszcze ze sprawdzonych pomysłów doświadczonych mam podałam Jej RAZ porcję o jedną miarkę mleka większą (czyli odmierzoną ilość wody + ilość miarek z pudełka +jedna gratis i to pomogło Mała po miesiącu przespała w końcu 7 godzin),wypróbuj nie zaszkodzi raz a może też pomoże,pozdrawiam
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Nasz sposób na kolki i bóle brzuszka,to ciepły stumień powietrz z suszarki.Mały wylegiwał się jak na plaży i spokojnie zasypiał.
Niestety kolka u naszego Bąbla,to był zwiastun nietolerancji białka mleka krowiego.Warto poradzić się pdiatry.
Niestety kolka u naszego Bąbla,to był zwiastun nietolerancji białka mleka krowiego.Warto poradzić się pdiatry.