reklama
NUNA
Fanka BB :)
potrzebna mi informacja na temat czopkow viburcol n moj oskar ma skonczone 6 tyg.nie wiem czy dac mu poł czopka czy cały lek ten dostałam zeby doleczyc gardełko bo antybiotyk mu wogole nie słuzył i bolał go brzuszek po nim
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ch_aga
Mama Misia, Żona Miśka
Nuna, nie bardzo rozumiem po co chcesz podać ten Viburcol, na gardełko ?? To jest lek uspokajający; ja dałam ze dwa razy jak Mateusz był większy ale można dawać go też takim maluszkom, to lek homeopatyczny, raczej bezpieczny. Ja dawałam jak Muszek był rozdrażniony i kilka nocy z rzędu nie mógł spać, budził się co chwila, chyba dokuczały mu ząbki. Mimo bezpieczeństwa leku lepiej przemyśl sobie, czy na pewno musisz nim "faszerować" dziecko. Im mniej lekarstw tym lepiej
Pozdrawiam
Pozdrawiam
magdalenaB
marcowa mama 06'
czopki viburcol rzeczywiscie sa homeopatyczne. glownie stosuje sie je w sytuacji kiedy maluszek jest rozdrazniony, ale tez dodatkowo przy leczeniu antybiotykami. trzeba uwaznie przeczytac ulotke, tam wszystkie niejasnosci sa wytlumaczone.
najlepiej dawac tak jak zalecil lekarz, a jesli sie zalecen nie pamieta to zeby nie ryzykowac lepiej dac polowe czopka, na pewno nie zaszkodzi.
jak czytalam w ulotce, nie stwierdzono dzialal ubocznych, wiec mozesz byc nuna spokojna o swojego maluszka. :-)
najlepiej dawac tak jak zalecil lekarz, a jesli sie zalecen nie pamieta to zeby nie ryzykowac lepiej dac polowe czopka, na pewno nie zaszkodzi.
jak czytalam w ulotce, nie stwierdzono dzialal ubocznych, wiec mozesz byc nuna spokojna o swojego maluszka. :-)
viola30
marcowa mama'06 Entuzjast(k)a
ja tez podawalm mojemu synkowi jak byl malutki bo darl sie nie milosiernie byl na luminalu przez 2 tygodnie a potem nasza pediatra przepisala viburcol podawlam przy zabkowaniu tez nie mial zadnuych ubocznych skutkow a tak nawiasem mowiac to na mojego Antka viburcol az tak nie dzialal byl troszke spokojnieszy to tyle
reklama