reklama
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
U nas już od dawna "o niebo" lepiej. Uśmiech na buzi i żadnych kłopotów jelitkowych. A płacz tylko gdy nie ma kogoś w zasięgu wzroku. ;D Aga powodzenia! Ładna rodzinka!
Nidgy nie radziłam, zeby dostawiać, napisałam tylko, że my już odstawiliśmy. To, ze dzidzia puszcza bączki to bardzo dobrze. Zwykle najmniejsze dziecie tego nie lubią i nie umieją ich puszczać a jak się nauczą to nic nie jest w stanie ich powstrzymać ;D Koncerty aż miło! A Ty rób jak uważasz za stosowne.beata8422 pisze:Irlandia moja Oliwka bardzo dużo puszczała gazów ale pewnego dnia zauważyłam że boli ją brzuszek wiec daję jej espumisan
przecież to chyba lepiej jak puszcza gazy prawda więc czemu radzisz żeby go odstawić
to przepraszam może źle zrozumiałam albo ...nie chce mi się szukać tego
po prostu się zdziwiłam i dlatego zapytałam bo bałam się że to ja robie źle dla mojego dziecka a teraz cieszę sie że wszystko jasne
dzięki za odpowiedz
po prostu się zdziwiłam i dlatego zapytałam bo bałam się że to ja robie źle dla mojego dziecka a teraz cieszę sie że wszystko jasne
dzięki za odpowiedz
MOJA MIESIĘCZNA CÓRECZKA BARDZO CZĘSTO SIĘ PRĘŻY.BYŁAM U LEKARZA I STWIERDZIŁ ŻE TO KOLKA. NA USG BRZUSZKA PAN DOKTOR STWIERDZIŁ , ŻE TO NIE KOLKA . I BĄDŹ TU MĄDRA. Z TEGO CO WIEM TO KOLKA OBJAWIA SIĘ PRĘŻENIEM DZIDZI I STRASZNYM PŁACZEM, A MOJA CÓRCIA NIE PŁACZE TYLKO SOBIE STĘKA. KARMIĘ JĄ PIERSIĄ I BARDZO UWAŻAM NA DIETĘ.JULKA KUPKI ROBI CODZIENNIE.CZY KTÓREJŚ Z WAS DZIDZIA MA PODOBNE PROBLEMY?
Witam
P.S. W razie jakichkolwiek wątpliwości, pytań służę informacjami na GG bądź na priv.
ciekawe na jakiej podstawie Pan Doktor przy pomocy USG stwierdził, że to nie kolka. Kolka jak wiadomo to gromadzenie się gazów w jelitach. Z tego co wiem nie wykonuje się USG jelit. Ja bym nie polegał na opinii tego lekarza. Trochę informacji znajdziesz tutaj https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,9344.0.htmldorcia157 pisze:MOJA MIESIĘCZNA CÓRECZKA BARDZO CZĘSTO SIĘ PRĘŻY.BYŁAM U LEKARZA I STWIERDZIŁ ŻE TO KOLKA. NA USG BRZUSZKA PAN DOKTOR STWIERDZIŁ , ŻE TO NIE KOLKA . I BĄDŹ TU MĄDRA. Z TEGO CO WIEM TO KOLKA OBJAWIA SIĘ PRĘŻENIEM DZIDZI I STRASZNYM PŁACZEM, A MOJA CÓRCIA NIE PŁACZE TYLKO SOBIE STĘKA. KARMIĘ JĄ PIERSIĄ I BARDZO UWAŻAM NA DIETĘ.JULKA KUPKI ROBI CODZIENNIE.CZY KTÓREJŚ Z WAS DZIDZIA MA PODOBNE PROBLEMY?
P.S. W razie jakichkolwiek wątpliwości, pytań służę informacjami na GG bądź na priv.
aga29
Fanka BB :)
Czesc, ja mialam podobnie z moim synkiem. Lekarze tez nie wiedzieli co to, az w koncu trafilam na fajnego pediatre, ktory sie wstrzelil w 10!!! Powiedzial nam iz to moze byc od mleka, dziecko ma za duzo laktozy i reaguje wlasnie w ten sposob. Z tym, ze ja wtedy nie karmilam piersia. Zmnienil nam mleko na inne ze zredukowana iloscia laktozy i jak reka odjal. Rezultaty bylo juz widac i slychac ;D po kilku dniach.
Pozdrawiam (moze ci pomoglam )
Pozdrawiam (moze ci pomoglam )
mordziulka
MAMUSIA HUBUSIA
dorcia157 a jak sie prezy????? cos jeszcze innego zauwazylas? bo np dziecko moze sie prezyc tak ze odgina sie do tylu! albo skula w sobie to jest wazne! i jak czesto to robi?
reklama
Kolka objawia sie tym ze zazwyczaj dzien w dzien o tej samej porze dziecko zaczyna przerazliwie plakac i nie da sie uspokoic nawet noszac na rekach.placz jest podobny do takiego gdzie dziecku trudno zlapac oddech i robi sie czerwone.wymachuje raczkami a nozki silnie przyciaga do siebie. (tak jak ty masz skurcze w brzuszku i sie zginasz bo boli).Ja osobiscie watpie by to byla kolka.Czesto nams ie tak wydaje , ja mialam podobny problem przeczytalam jezyk niemowlat(a mialam meki straszne z moja corka nie spala sama tylko na rekach i ciagle myslalam ze ma kolke) i okazalo sie ze codziennie plakala o tej samej porze bo byla juz baaardzo przemeczona i chciala sie klasc i odizolowac od wszelkich bodzcow.
tak wiec przygladaj sie dokladnie swojej coreczce!!
tak wiec przygladaj sie dokladnie swojej coreczce!!