reklama
Joanka85
Maciejkowa Mama
A mi nie udało się kupić WZetki :/ Zjadłam pączka z budyniem i czekoladową polewą
Jola1205
Fanka BB :)
oooo właśnie mrożone owoce! jak narazie królują jabłka i kiwi.... no i tak troszeczkę banany
dziś na szczęście ssanie w żołądku zdecydowanie mniejsze
dziś na szczęście ssanie w żołądku zdecydowanie mniejsze
grudnióweczka111
Fanka BB :)
Dziewczyny ale smaki robicie. Ja choć nie mam cukrzycy, to gin zalecił dietę curzycową (podwyższona glukoza po 50g, a po 75g w porządku). A taką mam ochotę na lody UEEEEEEEEEEEEEE
Grudnióweczka - jak nie masz cukrzycy to na jakiegoś małego loda możesz sobie spokojnie pozwolić. Jakiegoś małego waniliowego na patyku, albo 2 gałki sorbetu spokojnie możesz. Ja mam cukrzycę i zestaw 2 gałki sorbetu z bitą śmietaną już jadłam - oczywiście bez wafelka i podczas spacerku, a cukier ok.
grudnióweczka111
Fanka BB :)
WOW nie wiedziałam, dzięki. Jutro się skuszę.
Do jablek to ja polecam zrobić takie cudenko jak jabka z krówką w środku.
Odkrajamy góre jablka tak zeby wyjmujemy miasz, ale nie caly tak zeby pozbyc sie srodka i pestek, wkladamy lyzke masla i pokruszona krowke, przykrywamy ta gora i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na jakies 10 minutek. Potem sprawdzic czy krowka sie rozpuscila jak tak to wyjac i smacznego
Odkrajamy góre jablka tak zeby wyjmujemy miasz, ale nie caly tak zeby pozbyc sie srodka i pestek, wkladamy lyzke masla i pokruszona krowke, przykrywamy ta gora i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na jakies 10 minutek. Potem sprawdzic czy krowka sie rozpuscila jak tak to wyjac i smacznego
reklama
A ja właśnie piekę struclę z makiem:-) znalazłam jakiś szybki i prosty przepis
efinka z orzechami to najprostsze byłoby kruche z polewą orzechową. Zagniatasz 1,5szkl mąki, pól margaryny, 5 łyżek cukru, jajko, łyżkę śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zapach migdałowy. Wygniatasz tym foremkę. W garnuszku rozpuszczasz pół szkl cukru, pół margaryny, 3 łyżki miodu, dodajesz 30 dag orzechów włoskich. Wlewasz to na ciasto i pieczesz ok 35 min w 200stC(nie za długo bo stwardnieje). Posypujesz wiórkami kokos. lub płatkami migdałowymi. Ostatnio to mi właśnie smakują takie konkretne smaki bez mieszania, albo mak, albo orzechy, albo jakies owocowe.
efinka z orzechami to najprostsze byłoby kruche z polewą orzechową. Zagniatasz 1,5szkl mąki, pól margaryny, 5 łyżek cukru, jajko, łyżkę śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zapach migdałowy. Wygniatasz tym foremkę. W garnuszku rozpuszczasz pół szkl cukru, pół margaryny, 3 łyżki miodu, dodajesz 30 dag orzechów włoskich. Wlewasz to na ciasto i pieczesz ok 35 min w 200stC(nie za długo bo stwardnieje). Posypujesz wiórkami kokos. lub płatkami migdałowymi. Ostatnio to mi właśnie smakują takie konkretne smaki bez mieszania, albo mak, albo orzechy, albo jakies owocowe.
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 11
- Wyświetleń
- 556
G
Podziel się: