reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie przeciwko grypie 14 latki

Witam. Moja córka, która chodzi do 7 klasy ciągle choruje na zapalenie zatok. Podczas ostatniej wizyty w przychodni lekarka zaproponowała jej szczepienie przeciwko grypie. Czy jest na tym forum ktoś kto szczepił takiego nastolatka i może powiedzieć czy warto oraz jakie są skutki uboczne po takim szczepieniu?

reklama
Ale szczepienie na grypę nie uchronisz przed innymi infekcjami. Ja jestem sceptycznie nastawiona do tego szczepienia - biorąc pod uwagę jak szybko wirus ten mutuje.

Co roku wirus grypy jest lekko inny, także szczepionki co roku działają tylko na "dany rok".
Ja bym raczej poszukała dobrego laryngologa i szukała przyczyny.

P. S. Próbowaliście może entitis?

Ja akurat nie mam doświadczenia z nastolatką ale ze sobą. Zdecydowałam się raz i o ten jeden raz za dużo. Po szczepieniu nie było miesiąca gdzie nie byłabym chora, nawet latem. Więc ja odradzam. Poza tym tak jak już dziewczyny napisały to szczepienie działa tylko w danym roku. Więc powinno się je wykonywać cyklicznie.

Ja szczepiłam 4 latka, dlatego że w zeszłym roku zachorował na grypę i miał powikłania. Jeśli córka ciągle choruje na zatoki, to znaczy że nie jest do końca doleczona. Niestety sama mam problem z zatokami i wiem jak to męczy. Przede wszystkim trzeba iść do dobrego laryngologa, zrobić wymaz z posiewem z zatok i leczyć kierunkowo. Niestety to jest takie paskudztwo, że lubi wracać. Ja zawsze po leczeniu brałam jeszcze sinupret 14 dni. W ostatnim roku niestety chorowałam na zatoki 4 razy, w tym dwa razy w ciąży 🤦🏻‍♀️

Do góry