reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie...

hejka :d moj maly cos ostatnio tez lapki do buzi pcha strasznie; a smoczka nie uzywamy bo on nie chce; wiec niedlugo sie zaczna nieprzespane noce i marudzenie w dzien...

reklama
Dzikusko niekoniecznie - nie wszystkie dzieci podczas ząbkowania sa marudne, goraczkuja, mają biegunke itp. Krzyś bardzo łagodnie przechodził zabkowanie a pomagał nam żel na dziąsełka Calgel (chyba tak sie nazywa, w takiej fioletow-wrzosowej tubce)

Dzikusko,nie oceniaj tak zle swojego synka. ;-)

Megus,mam ten zel - dostalam od Pani z pracy,gdzie bylam na stazu,bo zostal jej nie otwarty po coreczce. :-) Bedziemy probowac,jesli nastapi taka potrzeba. ;-)

Czy smarujecie juz dzieciaczkom dziąsełka żelami typu Bobodent??? Ja juz kupiłam i Ali smaruje, zwłaszcza na noc bo chyba by mi nie usnęła. Ona cały dzień ma rączki w buźce, kiedyś to aż miała skórę na paluszkach pomarszczoną jak po 2-godzinnym siedzeniu w kapieli:-D . Ciekawe kiedy wreszcie pojawi sie pierwszy ząbek:confused: :-)

Moja mała tak dzisiaj wepchała sobie głęboko rączkę do buźki, że aż miała odruch wymiotny:szok: :-D , ale gryzaka nie chce. Najlepsze są własne łapki:tak:

Filip też strasznie pcha rączki do buzi i i bardzo się ślini. Myślałam, że to zęby może i trochę nie chciałam żeby już mu rosły. Spytałam pediatrę czy to możliwe żeby już zęby i odpowiedziała mi, że raczej nie. Poza tym zęby są dziedziczne a my z mężem mieliśmy późno bo dopiero w 9 m-cu i najprawdopodobniej Filipcio też tak będzie miał. A ślini się dlatego, że dzieci w tym wieku śliny produkują tyle co dorosli, ale nie umieją jeszcze tak połykać i im wycieka. Rączki wkładają do buzi bo się nimi interesują i bawią. Narazie są to tylko rączki a później będzie wszystko co tylko się da.

Cioteczki! IDZIE PIERWSZY ZĄBEK!!!:tak: :-) :tak: :-) :tak:

Moja Oliwka strasznie wczoraj marudzila i plakala a przeciez to jest bardzo psokojniutkie dziecko, praktycznie wcale nie placze, caly czas sie smieje a tu cos takiego. Bardzo nas to zdziwilo, ale nikt nie wpadl na to ze to moze byc zab vo to bardzo wczesnie :tak: :baffled: Ale wieczorem po kapieli Grzesiu czyscil jej buzke Cebionem i szok :szok: na dziaselku jest wielka "kulka"-zabek przebija sie przez dziaselko. Moja biedna Kruszynka. Zaraz posmarowalismy jej to dziaselko Bobodentem. A dzisiaj jest nadzwyczaj spokojna jak na zabkujace dziecko. Jezeli tak ma wygladac wychodzenie zebow to mnie to odpowiada, bo mam corcie Aniolka:tak: Caly czas tylko pcha raczki do buzi no i non stop ma zalozony sliniaczek i jest ona caly mokry, inaczej co chwile musialabym ja przebierac.
Ciekawe tylko ile to potrwa, dzien, dwa, tydzien a moze nawet miesiac :confused:
W kazdym badz razie prosimy wszystkie CIoteczki i 3manie kciukow za naszego pierwszego zebola :tak:

Luczynko, to rzeczywiście bardzo szybciutko. U mnie u Krzysia pierwszy ząbek pojawił się w 4 miesiacu i wydawało mi się, że to wcześnie.
Trzymamy kciuki za ząbki Oliwki.
Ola też strasznie i nerwowo wkłada piąstki do buzi i ślini się, że :szok:

reklama
Do góry