reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

reklama
No a ja lamentowałam że idą trójki a tu znienacka górna jedynka się pokazała:tak: Chyba idą mu większą partią teraz i to wszystkie:szok: Bo już i trójki widac i czuc :-)

U nas też tylko dwie dolne jedynki i cisza jak na ten czas to chyba za mało? Kuba zaczął się znowu ślinić i mam tylko nadzieję ,że za chwilę zobaczę więcej ząbków!!!
pozdrawiamy

u nas też tylko 2 dolne jedynki:tak: i nawet ślinienia na kolejne nie ma, ale odkąd się pojawiły mała dostaję dwie łyżeczki twarogu, aby zachować biel- mam kumpele, która ma wciąż biała zęby, a to za sprawą zjadania dziennie kilku łyżek twarogu:) zobaczymy czy u nas zadziała to.

ell mam pytanie jaki twarożek dajesz chodzi mi o to czy tłusty czy półtłusty i wogóle jak go podajesz sam czy mieszasz z mlekiem????????

Pati stosowalam twarog u siebie kiedys i troszke mi wybielil- teraz przy malej też znowu podjadam, jakos wczesniej nie było czasu na systematyczność.

Emiete, podaję różnie taki jaki mam w domu, czasami tłusty czasami poltłusty, i jeśli jest twardy, taki prosto z lodówki, to dodaje mleczka, jeśli miekki to nie.

A o tym, ze twarog dobry na zeby już słyszałam od kilku osob, i jak dla mnie to to się sprawdza naprawdę, spróbujcie podjeść kilka dni z rzędu kanapki z twarogiem, i zobaczycie! Malej podaję łyżeczką, bo wiem, ze ona i tak to chwilę mieli, dla nas polecam na kanapkach- bo to chodzi o to aby miał dłuższy styk z zebami, a nie tylko połknięcie:) ja wolę kanapeczki, bo tak jakos bez chlebka sam mi nie podchodzi

Ja po kanapkach z twarogiem to mam zeby w kolorze bordo bo dla mnie kanapeczka z twarogiem obowiazkowo z drzemem z czarnej porzeczki:-) a do tego kawka- - wiec juz zupelnie tragedia;-):-)

A co do zebow to u nas 6 i zastanawiam sie na co teraz przyjdzie pora. I tak przy okazji - kiedy zamierzacie isc z maluchami do stomatologa? Jak te sprawy wygladaja w Polsce/Niemczech bo mnie sie wlasnie przypiomnialo, ze jeszcze przed urodzeniem Julka przyslali mi taka ulotke na ktorej zalecano pierwsza wizyte u stomatologa przed ukonczeniem pierwszego roku zycia. Chodzilo tu o ogolny oglad i kwestie przyzwyczajenia malucha do wizyt w gabinecie. Wedlug mnie ma to sens wiec pewnie po powrocie do domu umowimy sie na wizyte.

U Oli dalej dolne jedynki ale cos sie dzieje bo bolą ją dziąsełka i górne ma baardzo rozpulchnione. Tak sobie myślę, że górne jedynki pójdą hurtem z dolnymi dwójkami.

reklama
Pytałam mojej pani doktor kiedy przyjść z Mikołajkiem i powiedziała, że róznie rodzice przychodzą z maluszkami, ale raczej wtedy jak już są wszystkie ząbki. Ale kazała oglądac i jak zobacze jakieś przebarwienia, to mam przyjść. Ciekawe jak ja je zobacze, jak lukanie w paszczę tylko podstępem:eek:

Do góry