reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

Fusik,
u nas tak samo, ewentualnie rączka szczoteczki "ląduje" w buźce i służy za gryzaczek:-)
Ja postanowilam przeczekać i cały czas daje jej te szczoteczkę - niech sie przyzwyczaja..... Myślę że to wazne, bo jak przez chwilke przestalismy jej dawać herbatkę z kubka z dzióbkiem to zapomniała jak sie go trzyma i uzywa, teraz tylko butla....

reklama
Martuś jeszcze bez ząbków, wydawało się że już jeden będzie a tu chała- czuć go pod palcem, ale wyjść nie ma zamiaru póki co. A ślina to czasem płynie potokami...

Jestem pod wrażeniem Wojtusiów- zębaczy :-)

Ja nie chcę zapeszać, ale tak jakby u nas się coś ruszyło. Wydaje mi się, że widać już białą kreseczkę w miejscu dolnej jedynki, ale trudno coś stwierdzić bo Oli za skarby nie chce dać sobie podejrzeć. Za to wszystko gryzie, łącznie ze smokiem. No i od kilku dni o dziwo lepiej śpi, Mniej się budzi w nocy, za to często przez sen jęczy tak jakby coś ją bolało. Oby wreszcie wyszły te zębole.

U nas akurat lubi szczoteczke i daje sobie myć - ostatnio nawet z pastą, a jak samgryzie - to też ząbkami włosie - jakby mył. A może wypróbujcie jeszcze na początek silikonową Canpola na palec?

A ja mam inny problem-strasznie zaczął mnie gryźć, cycki bolą, nie może zrozumieć że nie wolno i za każym razem ssanie rozpoczyna od ugryzienia...macie jakieś rady ? dodam że o ssaniu przez osłonkę nie ma mowy a zabieranie i moje protesty nie pomagają :( wrecz przeciwnie - bo jak zabiore to przeciez musi zaczac od poczatku - czyli ugryzieniem...

Potwierdzone. Olusia ząbkuje. Ślicznie idą nam na raz dwie dolne jedyneczki. Dziąsełka napuchnięte i widać już białe kreseczki. Pani doktor potwierdziła, że nawet w ciągu kilku dni mogą się całkiem przebić. No to gonimy Wojtków.

Olusiu gratulujemy nowych ząbków :-)

Baśka mój też tak kasował ale od paru dni stweirdził że jest już dorosły i cycka nie potrzebuje, więc mam z bańki :-D

Takie krzywe zębole udało nam się uwiecznić ;-)
img9814km9.jpg

Poza tym, byłam dzis reperować swoją szczenkę ;-) i zapytałam o przypadek koleżanki córki, która ma 16 miesięcy i ani jednego ząbka. Pani dr powiedziała, żeby dawać dużo twardych rzeczy do gryzienia, czyli np. marchewke, twarde jabłko, gryzaki, itp. Dziąsła muszą pracować. I dodala, że nie ma bezzębnych dzieci, więc ząbki wczesniej czy później wyjdą:-)

reklama
Do góry