reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

O Sylwia - a ja myślałam że u nas będzie tak wyjątkowo że dwójki dolne wychodzą zamiast jedynek górnych :) ale widzę że nie wyjątkowo, dzisiaj był kryzysowy dzień - palec Karolka to po lewej to po prawej na dziąśle, jakby chciał zdrapać skórkę zeby szybciej wyszły...no i bez płaczu niestety się nie obyło, znów nie nadążam żelować a na wieczór to i nurofen musialam mu dac bo nie mógł się uspokoić.
A z milszych rzeczy dodam że uwielbia myć ząbki :) Na razie myjemy tą silikonową na palce ale kupiłam też mu taką jordana 0-2 - na razie nie jest raczej niezbędna, ale żeby mógł sobie potrzymać w łapce - ku wyrabianiu dobrych nawyków :)

reklama
Baśka my też masujemy dziąsełka ta silikonową szczoteczką, Wojtek to uwielbia a ślini sie przy tym tzk,że przydałby sie taki odsysacz śliny jak u dentysty:tak:

Na razie myjemy tą silikonową na palce ale kupiłam też mu taką jordana 0-2 - na razie nie jest raczej niezbędna, ale żeby mógł sobie potrzymać w łapce - ku wyrabianiu dobrych nawyków :)

A Mati wlasnie te jordana trzyma w buzce i gryzie :-D Zawsze jak mama myje zabki, to Matis tez chce i sie upomina o swoja szczoteczke :-D

my tez myjemy silikonową a raczej pocieramy,
ale u nas w ksiazkowej kolejności najpierw były jedynki na dole potem jedynki na górze

Sylwia teraz jak juz wyskakują to będą wszystkie szły pokoleji....może do roku będa mie;i całe 20 chociaż ksiazkowo to dopiero ok 2 są wszystkie

No to Oli mało książkowa pod tym wględem - na razie ani jednego nie ma i nawet nic się nie pokazuje. Zaczynam wierzyć, że chyba przyjdzie kupić jej sztuczną szczękę :-) ;-)

no coś Ty Basiu przecież w ksiazce jest chyba napisane ze miedzy 6-8 mies wiec to chyba bardziej u nas nie było ksiązkowo bo wyszły jak miała 4,5, nie przejmuj sie jest jeszcze czas

Nie ma sztywnych norm dla ząbków - jest sporo dzieci którym pierwsze wychodzą dopiero około roku ... I podobno jak do roku nic nie wyjdzie czy do11 m-cy to się sprawdza czy są zalążki

A Oliwka musi słodko wyglądać jak taki króliczek co ma 2 u góry i 2 na dole :) poprosimy jakieś zdjątko!!!

reklama
Mojej kumpeli syn mial 1,5 roku i tylko 4 zeby...!!!!! teraz ma dwa lata i nadal mu wychodza...i wada przy tym jest to ze je jej znikome ilosci...Nie moze go zagonic do talerza...potrafi miesiac prawie nic nie jesc tylko pije i podgryza slodycze...Bo to zajada chetnie...A biedaczka gotuje mu trzy dania dziennie bo liczy ze anoz dzis cos zje....U mojej Noemi zauwazylam 11 listopada zeby dwa na dole i na dzien dzisiejszy prawa jedynka w 3/4 dopiero wyszla a lewa dopiero przebila sie kilka dni temu...Mowia ze im pozniej tym zdrowsze zeby...Ja nawet przyznam ze to chyba prawda....Mojego Adama rodzina miala pozno zeby i np.jego babcia ma ponad 70 lat i ani jednego sztucznego zeba...Niejedna malolata moze babci zebow pozazdroscic bo nie dosc ze zdrowe to jeszcze bieluske...A ja mialam 7 miesiecy i 7 zebow a na dzien dzisiejszy polowa do wymiany....

Do góry