reklama
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
8 zębów u maluchów tylko miesiąc starszych??? Marcinek jeszcze nie ma żadnego, nie zanosi się chyba na to w najbliższym czasie, bo żadnych zmian na dziąsełkach nie widać... Choć ślinienie okropne i bez przerwy coś w buźce musi mieć, ale czy to na zęby...okaże się... Jakiś miesiąc temu obstawiałam, że u nas pierwszy ząbek pojawi się tuż po skończeniu 7 miesięcy...ale teraz wątpię w to...:-)
Mama Marcinka, ja ostatnio uslyszalam od naszej pediatry, ze nalezy sie cieszyc z pozniej wychodzacych zabkow, bo im pozniej sie wykluja, tym sa silniejsze i maja szanse byc zdowiutkie az do wypadniecia I ja tej wersji sie trzymam
Heatherek, dokładnie to samo słyszałam. Więc nie ma się co martwić brakiem zębów. Przynajmniej nie grozi Wam ugryzienie przy karmieniu. Mnie Wojtek kilka dni temu znów ugryzł. Brrr... drugi raz mu się to zdarzyło.
A propos ząbków. Wiecie jaki jest ostatni hicior jeśli chodzi o zabawy mojego synka? Kubek! Jak widzi kubek oczy robią mu się jak 5 zł, zamiera, wyciąga rączki. A jak kubek przybliżyć, to od razu łapie i przeraźliwie skrzypi dolnymi jedyneczkami po brzegu kubka. Nie pozwalam mu za bardzo, ale on to uwielbia.
A propos ząbków. Wiecie jaki jest ostatni hicior jeśli chodzi o zabawy mojego synka? Kubek! Jak widzi kubek oczy robią mu się jak 5 zł, zamiera, wyciąga rączki. A jak kubek przybliżyć, to od razu łapie i przeraźliwie skrzypi dolnymi jedyneczkami po brzegu kubka. Nie pozwalam mu za bardzo, ale on to uwielbia.
reklama
8 zębów u maluchów tylko miesiąc starszych??? Marcinek jeszcze nie ma żadnego, nie zanosi się chyba na to w najbliższym czasie, bo żadnych zmian na dziąsełkach nie widać... Choć ślinienie okropne i bez przerwy coś w buźce musi mieć, ale czy to na zęby...okaże się... Jakiś miesiąc temu obstawiałam, że u nas pierwszy ząbek pojawi się tuż po skończeniu 7 miesięcy...ale teraz wątpię w to...:-)
Dla mnie też szok i to kilka dzieci tak ma..... I generalnie tam dzieci maja dużo zębów. 4 to standard ale sa i takie co 2 maja. Genearlnie zębole mją juz wszytskie. Ostanie zeby bęzzębnym dzieciom powychodziły na święta (chłopczykowi starszemu o Marysi o dwa tygodnie) - Olafowi Agatje - zresztą znacie