reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

My dzis bylismy u dentysty...Prawie zapomialam o terminie:szok: Gdyby nie Adam -przydal sie na cos ;-)

No i zrobili mi zeba...mialam mala dziurke...Kurde ale ile se zawolali za plombe:szok: 60 euro normalnie!!!! A u poprzedniego placilam 35!! toz to sklandal cholera...Pytalam czemu az tylko to powiedziala ze roia tylko na najlepszej jakosci materialach i taka plomba wytrzyma spoko 8 lat...hmmm ...pozyjemy zobaczymy...
Ale to tam ciul...dala mi znieczulenie i nawet nie odczekalam 3 min .i juz wierci...a mnie w fotel wbijalo...bo po to chcialam znieczulenie zebym nic nie czula...szczegolnie jak na nerwa zajedzie...bo jak ja to czuje to mnie w fotel wciska---a to kurde cala akcje tak!!!:angry: Dobra po chwili jakos sie przyzwyczailam...lzy az mi pociekly po bokach...No ale w pewnym momencie mysle se...jak pizne jednej z lewej,drugiej z prawej to w sciany sie wkomponuja!!!!No sluchajcie tak mi naciagaly (bo to nieczule pipy byly) buzie,usta ze w pewnym momencie myslalam ze mi skora w koncikach ust peknie!!!! no znieczulice jedne,baby wredne...Nastepnym razem do faceta sie zapisze...bo juz napewno nie do tej blerwy!!!:no:

No a potem na fotel usiadla Noemi :-) Dodam ze cala moja wizyte przesiedziala cichutko ,tylko od czasu do czasu cos sobie spiewla :-)
No wiec Noemi usiadla na fotel a kiedy ta nieczula kazala otworzyc buzie to Noemi "nein" ...hahahah potem chciala wlozyc jej cos tam do ust a Noemi "przestan" :-D Ojjj a jakie miny strzelala...myslalam ze sie posikam...jakby mogla to by piorunami z oczu strzelala :-D
W koncu jak dala sobie obejzec jak najpierw ja usiedlam a ona na mnie...No i sumujac..= piekne zadbane zabki,zero kamienia,pruchnicy czy innych diabelstw...Nawet szpara miedzy zebami sie podobala bo oznacza to ze zeby stale beda mogly "wygodnie sie usadowic"...Na koniec w nagrode dostala pierscionek z zielona cyrkonia :-)

reklama
no to niezle Pati..masakra..jaka cena i jaka obsługa............bez komentarza!

ja tu w Pl mam super dentyste..Pana:cool2:..który mnie przyjmuje noca:cool2:i czasem albo soatnia , albo bez kolejki..ze niby ja z bólem:cool2:..ale to dlatego, ze na wciska..bo ja przejazdem na juz i teraz:-D:-D:-D

a Dusie um. na wrzesien-powiedział, ze narazie nie widzi potrzeby dziecka stresowac...no to ok:sorry2:

Pati, współczuję...

Ja mam sprawdzoną dentystkę, tylko że tam, gdzie mieszka moja mama, i nie przyjmuje w soboty, więc jak coś wypadnie nagle to mam kłopot. Byłam we wtorek, zrobiła mi 2 zęby, usunęła kamień, i zapłaciłam 60 zł :-) bo kazała mi przyjść do przychodni (a przyjmuje też prywatnie) i coś tam rozpisała na kasę chorych, tak że tylko dopłatę do lepszych plomb robiłam. Tylko że to jest dentystka-sadystka, bo nie lubi robić bez znieczulenia, tłumaczy to tym, że bez znieczulenia ma pewność, że dobrze wyczyściła, bo widzi reakcję pacjenta :szok: mi to już wszystko jedno, przyzwyczaiłam się, nawet łatwiej mi znieść borowanie niż igłę (znieczulenie miałam 2 razy- raz do wyrwania ósemki i raz u innej dentystki jak moja była na urlopie). No i mam w paszczy plomby, które mi zakładała jeszcze w podstawówce :szok: więc niech już robi jak chce, ważne, że dobrze.
Matrusia na fotelu usiadła bardzo chętnie, ale otworzyć buzi już nie, za nic nie dała sobie zajrzeć. Nie dała się też mamie wyprowadzić z gabinetu, musiała ją trzymać na rękach, i co chwilę pytała "co pani robi mamusi?" i musiała jej opowiadać :-) strasznie była zainteresowana, więc myślałam, że może na koniec paszczunię otworzy, ale gdzie tam. Jak wkładała mi plomby, to mówiła Martuni, że mi wkłada plastelinkę, i ta teraz ze 30 razy dziennie każe mi otwierać paszczę i pyta "masz plastelinkę?" :-D

no my tez po pierwszej wizycie Oti u dentysty koszt 50 zł, no i niestety zaczynamy leczenie, na jedynkach białe plamki, młoda nie nadało sobie ich wylakierować, stąd przez następne 3 miesiące raz w tygodniu musimy smarowac górne jedynki i dwójki(zapobiegawczo, bo są obok) elemex żelem i do kontroli za 3 miesiace, może w tedy panna będzie łaskawsza i będziemy lakierować

Ell my z Matkiem byliśmy ponad miesiąc temu właśnie z palmkami na jedynkach ale tylko kazał nam pastę zmienić na elmex i widzę że plamki się cofają i nie rozwija się próchnica żadna ani nic

Przyszedl wczoraj rachunek za mojego zeba... 115 euro...Po..jebalo ich!!!!! Wicie jeszcze po rachunku zauwazylismy ze bylm 57 klientka w tym roku...bo ta glupia cipa sobie przychodzi tylko w piatki...no i ja tak sobie na nia trafilam...bo jej maz jest tym glownym a ona "dorabia".... Bedziemy wyjasniac to jak wroca z urlopu bo tylko sekretarka byla... No i policzyla za dwa zeby prawdopodobnie bo plompowanie bylo pomiedzy zebami....Super ze mnie uprzedzila ***** jedna!!! ale jestem zla!!!!!!!!!!:angry:

reklama
Do góry