reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

U nas nie bylo problemu z pokazaniem ząbków. Kilka dni przed wizytą trenowaliśmy jak będzie taka wizyta wyglądać poprzez zabawę i to naprawdę pomogło. Matek jak poszedł do doktora to ślicznie buzię otworzył

reklama
Ja się wybieram pod koniec lipca do dentysty, i Martusię też zabieram, żeby jej pokazać gabinet, jak to wygląda, potem ja na fotel, a Martunia z babcią na spacer :-) A ząbków mamy 15, szesnasty powinien się pojawić lada dzień :-)

Pani stomatolog była bardzo miła sympatyczna i miała podejście do dzieci - Karol pokazał zabki, powiedziałą że ładne ale poza tym nic mądrego chyba nie miała do powiedzenia bo co ją próbowałam o coś zapytać to "o, to tak jak wszystkie dzieci" "o, to normalne", " no to trudne " itd :) powiedziała żeby za jakis czas jak już beda wszystkie to przyjsc polakować, no a drugi warunek lakowania to żeby dziecko sobie dało ;) no ale jeśli Karool spisze się jak teraz to może nie będzie z tym problemów...

Anika - to faktycznie miałyście przeboje :) a cóż to za specjalista - pedodonta?
Pedodonta, to stomatolog dziecięcy. Teraz to już chyba mało gdzie się używa tej nazwy. Bo jak szukałam dla Werki, to przy pytaniu, czy w danej przychodni takowy przyjmuje pytali się o wiek dziecka. i mówili, że jest dziecięcy i można z takim malcem przyjść.

ale sie Karolek nacierpiał. Co te dzieci muszą przechodzić:-(.

a coz to za nowa osoba Anika76?
WITAM SERDECZNIE!!!
Śledziłam sobie Wasz wątek i postanowiłam napisać, mam nadzieję, że nie wchodzę Wam w paradę:confused:
Jestem Anka i mam 2-letnią córeczkę Werę i udzielam się w sumie najbardziej na wątku
MAMY BOBASÓW
Pozdrawiam cieplutko!

Pani stomatolog była bardzo miła sympatyczna i miała podejście do dzieci - Karol pokazał zabki, powiedziałą że ładne ale poza tym nic mądrego chyba nie miała do powiedzenia bo co ją próbowałam o coś zapytać to "o, to tak jak wszystkie dzieci" "o, to normalne", " no to trudne " itd :) powiedziała żeby za jakis czas jak już beda wszystkie to przyjsc polakować, no a drugi warunek lakowania to żeby dziecko sobie dało ;) no ale jeśli Karool spisze się jak teraz to może nie będzie z tym problemów...
BRAWO KAROLEK!!! Zuch chłopak! Oby tak dalej!

Anika - pewnie że nie wchodzisz w parade - w końcu jesteś taka sama mamusia jak my !!!
zapraszamy też na inne wątki :)
no a co do pedodonty - to pewnie byłby bardziej zorientowany niż nasza Pani stomatolog ;)

Anika - pewnie że nie wchodzisz w parade - w końcu jesteś taka sama mamusia jak my !!!
zapraszamy też na inne wątki :)
no a co do pedodonty - to pewnie byłby bardziej zorientowany niż nasza Pani stomatolog ;)
Wielkie dzięki :)
Wiecie jak to jest: lekarz a lekarz:confused::no: Czasem idzie się załamać:shocked2:I człowiek się zastanawia, czy lekarz jest dla pacjenta czy może odwrotnie...

reklama
Do góry