reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Ja kaszolinę zrobiłam drugi raz i córka w ogóle nie jest zainteresowana. Dotknie, zmiażdży i koniec. W dodatku jej do buzi nie próbuje brać, a tylko plastelinę zobaczy to od razu niesie.
U nas się bardzo sprawdza piasek księżycowy (mąka i olej). Zabawa na godzinę, tylko sprzątania trochę. Akurat mam duży karton, to korzystam. Trzeci dzień, a za każdym razem zabawa na godzinę.
U nas się bardzo sprawdza piasek księżycowy (mąka i olej). Zabawa na godzinę, tylko sprzątania trochę. Akurat mam duży karton, to korzystam. Trzeci dzień, a za każdym razem zabawa na godzinę.
Ewwson
Czyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca... @ZielonaMamma może jeszcze znasz jakieś inne patenty na masy/piaski/ciastoliny?Ja kaszolinę zrobiłam drugi raz i córka w ogóle nie jest zainteresowana. Dotknie, zmiażdży i koniec. W dodatku jej do buzi nie próbuje brać, a tylko plastelinę zobaczy to od razu niesie.
ZielonaMamma
Na panelach nic nie widać, podłogę i tak myję po takiej zabawie. Karton, żeby później wyrzucić wszystko z tym kartonem, a nie wymiatać spod mebli na zdjęciu widać, jak się bawili.Czyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca... @ZielonaMamma może jeszcze znasz jakieś inne patenty na masy/piaski/ciastoliny?
Niestety, ja szukam na bieżąco. Z mąką ziemniaczaną i wodą jest fajna zabawa.
Załączniki
zamiast oleju możesz dodać oliwkę nawet taka dla dzieci. Ciecz nieniutonowska jest fajna. To mąka ziemniaczaną i woda. Jeszcze można zrobić małe ziemniaczaną z odżywka do włosów albo z oliwka i wychodzi domowy piasek kinetyczny. Ja polecam piasek kinetycznyCzyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca... @ZielonaMamma może jeszcze znasz jakieś inne patenty na masy/piaski/ciastoliny?
Ewwson
Aaa ten piasek to taki bardziej sypki jest, a nie zbity i tłusty jak myślałam. Może mnie to przekona a ta mąka ziemniaczana z wodą to jaka konsystencja wychodzi?Na panelach nic nie widać, podłogę i tak myję po takiej zabawie. Karton, żeby później wyrzucić wszystko z tym kartonem, a nie wymiatać spod mebli na zdjęciu widać, jak się bawili.
Niestety, ja szukam na bieżąco. Z mąką ziemniaczaną i wodą jest fajna zabawa.
Ewwson
Kochana zobacz co znalazłam na shopee Te kulki to jak dziecko podczas zabawy zje to będzie miało pyszny deser ☺Mnie przeraża wizja sprzatania tego wszystkiego na razie odpuściłam sobie tego typu masy, bo moje dziecko nie jest nimi wcale zainteresowany. My nadal siedziny w kulkach hydrożelowych
Załączniki
reklama