reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy dla roczniaka

Dziś zabawa kaszoliną 😄😁 sprawdziłiśmy i polecam!

Załączniki

• 20221111_143559.jpg
    20221111_143559.jpg
    984,7 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Ja kaszolinę zrobiłam drugi raz i córka w ogóle nie jest zainteresowana. Dotknie, zmiażdży i koniec. W dodatku jej do buzi nie próbuje brać, a tylko plastelinę zobaczy to od razu niesie.

U nas się bardzo sprawdza piasek księżycowy (mąka i olej). Zabawa na godzinę, tylko sprzątania trochę. Akurat mam duży karton, to korzystam. Trzeci dzień, a za każdym razem zabawa na godzinę.

Ja kaszolinę zrobiłam drugi raz i córka w ogóle nie jest zainteresowana. Dotknie, zmiażdży i koniec. W dodatku jej do buzi nie próbuje brać, a tylko plastelinę zobaczy to od razu niesie.

U nas się bardzo sprawdza piasek księżycowy (mąka i olej). Zabawa na godzinę, tylko sprzątania trochę. Akurat mam duży karton, to korzystam. Trzeci dzień, a za każdym razem zabawa na godzinę.
Czyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca... 🤷‍♀️ @ZielonaMamma może jeszcze znasz jakieś inne patenty na masy/piaski/ciastoliny?

Czyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca... 🤷‍♀️ @ZielonaMamma może jeszcze znasz jakieś inne patenty na masy/piaski/ciastoliny?
Na panelach nic nie widać, podłogę i tak myję po takiej zabawie. Karton, żeby później wyrzucić wszystko z tym kartonem, a nie wymiatać spod mebli 😅 na zdjęciu widać, jak się bawili.

Niestety, ja szukam na bieżąco. Z mąką ziemniaczaną i wodą jest fajna zabawa.

Załączniki

• 8EC7D02B-75B3-4005-B2E3-FAF7ACACF526.jpeg
    8EC7D02B-75B3-4005-B2E3-FAF7ACACF526.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 44
zamiast oleju możesz dodać oliwkę nawet taka dla dzieci. Ciecz nieniutonowska jest fajna. To mąka ziemniaczaną i woda. Jeszcze można zrobić małe ziemniaczaną z odżywka do włosów albo z oliwka i wychodzi domowy piasek kinetyczny. Ja polecam piasek kinetyczny

Mnie przeraża wizja sprzatania tego wszystkiego 😅 na razie odpuściłam sobie tego typu masy, bo moje dziecko nie jest nimi wcale zainteresowany. My nadal siedziny w kulkach hydrożelowych 😅

Na panelach nic nie widać, podłogę i tak myję po takiej zabawie. Karton, żeby później wyrzucić wszystko z tym kartonem, a nie wymiatać spod mebli 😅 na zdjęciu widać, jak się bawili.

Niestety, ja szukam na bieżąco. Z mąką ziemniaczaną i wodą jest fajna zabawa.
Aaa ten piasek to taki bardziej sypki jest, a nie zbity i tłusty jak myślałam. Może mnie to przekona 😜 a ta mąka ziemniaczana z wodą to jaka konsystencja wychodzi?

Mnie przeraża wizja sprzatania tego wszystkiego 😅 na razie odpuściłam sobie tego typu masy, bo moje dziecko nie jest nimi wcale zainteresowany. My nadal siedziny w kulkach hydrożelowych 😅
Kochana zobacz co znalazłam na shopee 😉 Te kulki to jak dziecko podczas zabawy zje to będzie miało pyszny deser😋

Załączniki

• Screenshot_20221111-191252_Shopee.jpg
    Screenshot_20221111-191252_Shopee.jpg
    244,6 KB · Wyświetleń: 39
reklama
@Ewwson
Na naszym polskim allegro są też, i to w podobnej cenie. Jagodowe 😍 widzialam też marakuję, limonkę... Tak wgl, bardzo lubię tą firmę w kuchni.

Załączniki

• Screenshot_20221111_192708_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20221111_192708_com.android.chrome.jpg
    197,3 KB · Wyświetleń: 34
Do góry