reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawy dla roczniaka

Kochana zobacz co znalazłam na shopee 😉 Te kulki to jak dziecko podczas zabawy zje to będzie miało pyszny deser😋
To mnie chyba przekona. Hydrożelu się bardzo bałam, bo moje dziecko jeszcze prawie wszystko próbuje zjeść. A tu kuleczki jadalne!
Mnie przeraża wizja sprzatania tego wszystkiego 😅 na razie odpuściłam sobie tego typu masy, bo moje dziecko nie jest nimi wcale zainteresowany. My nadal siedziny w kulkach hydrożelowych 😅
Sprzątanie trzeba przemyśleć. Ja miałam duże kartony, to skorzystałam. Jak kartony całkiem zepsują to i zabawy takiej nie będzie 😅

reklama
To mnie chyba przekona. Hydrożelu się bardzo bałam, bo moje dziecko jeszcze prawie wszystko próbuje zjeść. A tu kuleczki jadalne!

Sprzątanie trzeba przemyśleć. Ja miałam duże kartony, to skorzystałam. Jak kartony całkiem zepsują to i zabawy takiej nie będzie 😅
My w weekendy (w ten też :)) sklejamy ogromne kartony i tworzymy wielki tor/tunel na cały 35 metrowy salon 😅 najlepsza zabawa. W kartonach siedzi mama, tata, Leon i dwa psy ;D jak ktoś dysponuje wielkimi kartonami to polecam serdecznie :) tylko po czasie robi się w środku gorąco :p

My w weekendy (w ten też :)) sklejamy ogromne kartony i tworzymy wielki tor/tunel na cały 35 metrowy salon 😅 najlepsza zabawa. W kartonach siedzi mama, tata, Leon i dwa psy ;D jak ktoś dysponuje wielkimi kartonami to polecam serdecznie :) tylko po czasie robi się w środku gorąco :p
Ekstra! Tunel kartonowy to świetny pomysł! I jaki ekologiczny! Brawo 👏 pochwal się fotą bo aż jestem ciekawa jak to wygląda

Też jestem ciekawa, jak to wygląda. Ja co najwyżej zrobię domek z kartonów i się cieszę 😅 a akurat trochę mamy teraz, to mogłabym zrobić.

Tak mniej więcej wygląda tor zajmujący 15 m2

Załączniki

• IMG-20221112-WA0000.jpg
    IMG-20221112-WA0000.jpg
    106,3 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG-20221112-WA0001.jpg
    IMG-20221112-WA0001.jpg
    100,9 KB · Wyświetleń: 34
reklama
@Ewwson jak widać jest też wejście i wyjście, mlnasz synek chętnie gania się tam z psami i biegają w kółko :D

Okienka są "w suficie" żeby wpadło trochę światła, bo bez tego jest bardzo ciemno, i jedno okienko mamy "w ścianie" żeby móc zaglądać do siebie, zapraszać się do zabawy itp :) no i wiadomo, że dzięki nim jest dopływ powietrza, ale i tak w środku jest cieplej, niż w pomoeszczeniu. Nawet my, dorośli swobodnie się tam przeciskamy, gdzie jesteśmy z tych wysokich i nie najszczuplejszych. I jest na tyle wysoki że synek staje na nóżkach.

Przeczytałam Twoje komentarze mojemu facetowi, pęka z dumy 😁

Jak przechowujemy - rozcinamy w miejscach taśmy, żeby nie uszkodzić kartonów, i składamy je na płasko i wynosimy do piwnicy. Mamy to szczęście że mamy i dużą piwnicę, i duży strych. Więc to co niewygodne można ukryć 😁

Do góry