reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy dla roczniaka

Kochana zobacz co znalazłam na shopee 😉 Te kulki to jak dziecko podczas zabawy zje to będzie miało pyszny deser😋
To mnie chyba przekona. Hydrożelu się bardzo bałam, bo moje dziecko jeszcze prawie wszystko próbuje zjeść. A tu kuleczki jadalne!
Mnie przeraża wizja sprzatania tego wszystkiego 😅 na razie odpuściłam sobie tego typu masy, bo moje dziecko nie jest nimi wcale zainteresowany. My nadal siedziny w kulkach hydrożelowych 😅
Sprzątanie trzeba przemyśleć. Ja miałam duże kartony, to skorzystałam. Jak kartony całkiem zepsują to i zabawy takiej nie będzie 😅

reklama
To mnie chyba przekona. Hydrożelu się bardzo bałam, bo moje dziecko jeszcze prawie wszystko próbuje zjeść. A tu kuleczki jadalne!

Sprzątanie trzeba przemyśleć. Ja miałam duże kartony, to skorzystałam. Jak kartony całkiem zepsują to i zabawy takiej nie będzie 😅
My w weekendy (w ten też :)) sklejamy ogromne kartony i tworzymy wielki tor/tunel na cały 35 metrowy salon 😅 najlepsza zabawa. W kartonach siedzi mama, tata, Leon i dwa psy ;D jak ktoś dysponuje wielkimi kartonami to polecam serdecznie :) tylko po czasie robi się w środku gorąco :p

My w weekendy (w ten też :)) sklejamy ogromne kartony i tworzymy wielki tor/tunel na cały 35 metrowy salon 😅 najlepsza zabawa. W kartonach siedzi mama, tata, Leon i dwa psy ;D jak ktoś dysponuje wielkimi kartonami to polecam serdecznie :) tylko po czasie robi się w środku gorąco :p
Ekstra! Tunel kartonowy to świetny pomysł! I jaki ekologiczny! Brawo 👏 pochwal się fotą bo aż jestem ciekawa jak to wygląda

Też jestem ciekawa, jak to wygląda. Ja co najwyżej zrobię domek z kartonów i się cieszę 😅 a akurat trochę mamy teraz, to mogłabym zrobić.

Tak mniej więcej wygląda tor zajmujący 15 m2

Załączniki

• IMG-20221112-WA0000.jpg
    IMG-20221112-WA0000.jpg
    106,3 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG-20221112-WA0001.jpg
    IMG-20221112-WA0001.jpg
    100,9 KB · Wyświetleń: 36
reklama
@Ewwson jak widać jest też wejście i wyjście, mlnasz synek chętnie gania się tam z psami i biegają w kółko :D

Okienka są "w suficie" żeby wpadło trochę światła, bo bez tego jest bardzo ciemno, i jedno okienko mamy "w ścianie" żeby móc zaglądać do siebie, zapraszać się do zabawy itp :) no i wiadomo, że dzięki nim jest dopływ powietrza, ale i tak w środku jest cieplej, niż w pomoeszczeniu. Nawet my, dorośli swobodnie się tam przeciskamy, gdzie jesteśmy z tych wysokich i nie najszczuplejszych. I jest na tyle wysoki że synek staje na nóżkach.

Przeczytałam Twoje komentarze mojemu facetowi, pęka z dumy 😁

Jak przechowujemy - rozcinamy w miejscach taśmy, żeby nie uszkodzić kartonów, i składamy je na płasko i wynosimy do piwnicy. Mamy to szczęście że mamy i dużą piwnicę, i duży strych. Więc to co niewygodne można ukryć 😁

Do góry