Ja nie miałam sposobności. To chyba podobne do ciastoliny. Na pewno nie do buzi. Byle nie było zbyt twardeDziewczyny, a miałyście glinę polimerową? Bawily się tym wasze dzieci? Wiecie jak to działa? Jakie ma właściwości, i co można z tym robić? Wyskoczyła mi na allegro, cena śmieszna. Nie wiem tylko czy roczniak zakuma i czy nie będzie tego jadł
reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Ja miałam, synek się bawił. Bardziej lepkie od ciastoliny, ale jak np ulepisz kulkę, to ona się odbija jak "normalna" piłka. Bardzo mnie to zaskoczyło. A po jakimś czasie na powietrzu wysycha i zastyga w takim kształcie w jakim zostało. Bardzo lekkie i kulka nadal się odbija od ziemi. Łatwo uszkodzić, np zgnieść, i nie da się naprawić jak już zaschnie. Te co miałam trochę śmierdziały, ale dziecku nie przeszkadzało. Robiłam z tego z 20-miesięcznym dzieckiem choinki, a następnego dnia, jak już zastygło, doklejał bombki, też z tej glinki.Dziewczyny, a miałyście glinę polimerową? Bawily się tym wasze dzieci? Wiecie jak to działa? Jakie ma właściwości, i co można z tym robić? Wyskoczyła mi na allegro, cena śmieszna. Nie wiem tylko czy roczniak zakuma i czy nie będzie tego jadł
Ewwson
A to nie jest przypadkiem coś takiego co się sprzedaje np. pod nazwą Hey Clay? Żeby dziecko właśnie robiło swoje figurki i zastygało? Bo sama jestem tego ciekawa Nie jestem pewna czy to zabawa na już, bo moja co najwyżej wszystko ze sobą sklei w bezkształtną BukęJa miałam, synek się bawił. Bardziej lepkie od ciastoliny, ale jak np ulepisz kulkę, to ona się odbija jak "normalna" piłka. Bardzo mnie to zaskoczyło. A po jakimś czasie na powietrzu wysycha i zastyga w takim kształcie w jakim zostało. Bardzo lekkie i kulka nadal się odbija od ziemi. Łatwo uszkodzić, np zgnieść, i nie da się naprawić jak już zaschnie. Te co miałam trochę śmierdziały, ale dziecku nie przeszkadzało. Robiłam z tego z 20-miesięcznym dzieckiem choinki, a następnego dnia, jak już zastygło, doklejał bombki, też z tej glinki.
ZielonaMamma
Ja zrobiłam kaszolinę, ale zainteresowanie rocznej córy średnie. Starszy wycinał ludziki. Upiekliśmy to później na suchej patelni i dzieci jadły
Ewwson
Haha czyli tak czy tak pożytek z zabawy byłJa zrobiłam kaszolinę, ale zainteresowanie rocznej córy średnie. Starszy wycinał ludziki. Upiekliśmy to później na suchej patelni i dzieci jadły
Papillonek1980
To są te z kwiaciarni? Możesz na dnie ukryć małe zabawki, ludziki.Zsinspirowałyście mnie nasz wczorajszy wieczór z kulkami hydrożelowymi:
Super pomysł! Dzis wrzucam te kulki do wanny.To są te z kwiaciarni? Możesz na dnie ukryć małe zabawki, ludziki.
To są kulki z allegro, kupilam 10 tys sztuk za 10 zł. Przyszla nam też piankolina z glinki polimerowej, Leon wziął do rączki, rozciągnął, i pobiegł bawić się do kulek w kulkach siedział dłuuuugo, aż był cały mokry, i prosto po zabawie poszliśmy do wanny na kąpiel. Serio, polecam. Bo moje dziecko ciężko czymś zainteresować. Ja sama mialam mega przyjemność bawiąc się tymi kulkami dzis wrzucam mu kulki do wanny
Ewwson
Mega! Słuchajcie inspirujecie mnie bardzo Widać, że Młody mega wsiąkł w zabawę!!! No i do tego mnóstwo sensoryki. @Papillonek1980 rzuciła super pomysł, a mi się jeszcze kojarzy, ze sa takie zabawki jak "lowca skarbow" i mozna mu jeszcze dac sitko zeby sobie te ludziki wylawial sitkiem albo durszlakiem Ja chyba też to zamówię haha dropsnij @DropKick jakis link skoro masz juz sprawdzone kulki a dziś nasze pierwsze rysowanie kredkami zobaczymy jak to pójdzieZsinspirowałyście mnie nasz wczorajszy wieczór z kulkami hydrożelowymi:
reklama
Polecam tablet graficzny. Kredkami, mazakami mój nie umie rysować, za to na tablecie owszem nauczył się też usuwać przyciskiem.Mega! Słuchajcie inspirujecie mnie bardzo Widać, że Młody mega wsiąkł w zabawę!!! No i do tego mnóstwo sensoryki. @Papillonek1980 rzuciła super pomysł, a mi się jeszcze kojarzy, ze sa takie zabawki jak "lowca skarbow" i mozna mu jeszcze dac sitko zeby sobie te ludziki wylawial sitkiem albo durszlakiem Ja chyba też to zamówię haha dropsnij @DropKick jakis link skoro masz juz sprawdzone kulki a dziś nasze pierwsze rysowanie kredkami zobaczymy jak to pójdzie
Akurat na zdj uwiecznione pierwsze podejście do kulek, jak pierwszy raz włożył rączkę. Mam więcej zdj, jak już szalał w nich totalnie, ubranko całe mokre ale nie chciałabym pokazywać buźki dziecka.
Tutaj akurat link do moich kulek : https://allegro.pl/oferta/hydrozel-...1MjhjNjQ0ZDBjN2I3OGJlZGZlODY1ZjI2MmQ4Yjg4YjM=
Tutaj akurat 10 tys sztuk, ale widzialam też zestawy po 20 tys szt, 50 tys sztuk. Ale zapewniam że 10 tys to już całkiem sporo, wrzuciłam 1/3 paczki a po napęcznieniu mam kilka warstw w dużej, głębokiej misce, może nawet połowę miski.