reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki,prezenty Dla Naszych Dzieci

Karina to mój Chicco Pick up bardzo podobny do Graco i ma mega duży kosz na zakupy
s5001516og1.jpg

s5001517wm3.jpg

s5001518ke8.jpg

reklama
Jagoda witaj kochana,gdzie Cie przywiało hehe miło Cie tu widzieć
Co do klocków i zabawek drewnianych to ja jednak wolne te plastikowe po prostu bardzo mi sie podobaja,wydaje sie bardzo uczące i rozwijające.
Jak byłam mała marzyłam o takich zabawkach....Muszę was odwiedzić na odpowiednim wątku Jagódko.

Wominku Tak niechcący zajrzałam i mnie dyskusja zaciekawiła to poczytałam,

dawno Cię tam nie było :tak:, a jak sprawa, bo pamiętam, że 21 miała być ?

Co do zabawek to najważniejsze, żeby były bezpieczne dla dziecka i otoczenia i dostosowane do wieku dziecka oraz żeby były rozwijające oczywiście :-).
Dobrze jak dziecko poznaje różne materiały, bo niemowlaczki uczą się przez dotyk też więc różne faktury są bardzo wskazane.

Krystian miał takiego pieska, nie był on drogi, a naprawdę polecam, zaraz poszukam na allegro.

Podoba mi się ta huśtawka skoczek do odbijania nogami :-), my czegoś takiego nie mieliśmy, ale jak kiedyś zdecyduję się na drugie to taki sprawię dziecku, tylko
nie wiem jakie jest zdanie ortopedów o takim skoczku ?

Co do wózków to ja teraz po doświadczeniach z Krystianem, najpierw bym się zastanowiła na jak długo będzie mi potrzebny wózek, jak wszystko jest blisko:
plac zabaw, sklep itp to jak dziecko zacznie dobrze chodzić wózek będzie zbędny i kupowanie drogiego porządnego mija się z celem. Za to jak ktoś tak jak ja mieszka w średniej wielkości miasteczku, gdzie np. do urzędu trzeba zasuwać 2,5 km w jedną stronę a komunikacji miejskiej jako takiej nie ma bo miasto za małe, to wtedy wózek się przydaje i to długo :tak:. Ja nadal wożę synka w spacerówce, bo do przedszkola mamy prawie 3km, Krystian nie daje rady przejść tej odległości, dlatego cieszę się że zainwestowałam w porządną dużą spacerówkę, która nadal się sprawdza :tak:.

Karina ja tylko napisze ze Graco slyna z tego ze trzeszcza
czytalam kiedys opinie na innym forum i kazda mama posiadajaca Graco narzejkala na to ze wozek spoko fajny ale trzeszczy
ponoc to wina tego ze on ma duzo plastikowych czesci

Graco osobiscie nie mialam,pisze co czytalam

acha moja kolezanka co ma trojke dzieci przerobila w sumie 11 wozkow i Graco zdecydowanie odradza

Karina ja tylko napisze ze Graco slyna z tego ze trzeszcza
czytalam kiedys opinie na innym forum i kazda mama posiadajaca Graco narzejkala na to ze wozek spoko fajny ale trzeszczy
ponoc to wina tego ze on ma duzo plastikowych czesci

Graco osobiscie nie mialam,pisze co czytalam

acha moja kolezanka co ma trojke dzieci przerobila w sumie 11 wozkow i Graco zdecydowanie odradza

Dzieki Lilka za informacje na pewno wezme to pod uwage:tak:

reklama
No i juz sama nie wiem...
Anineczko, super prentuje sie wozeczek:tak::tak:

no i wlasnie jest lekki i wygodny... moze powinnam kupic cos takiego... mam JEEPA na wieksze wypady, na zime (wygodny, duzy...) a teraz kupic taka mala spacerowke - na zakupy do marketu, na moze jakis urlop i tak by byla w aucie... ojoj... sama juz nie wiem:-p:-p
Dziękuje Aniu ;-)
Ciężki wybór z wózkami,co?
Bo chciałoby się jak nalepiej dla dziecka,ale też i wygodnie dla siebie.
Trudna decyzja.Ja Ci nie będe mówić co zrobić bo sama miałam mętlik w głowie.
Życzę trafnych wyborów :tak:

Karina ja miałam Graco,ale zupełnie inny niż ty chcesz.
Miałam go przy Antku,nasz pierwszy wózek.Totalna klapa.
Mąż wybierał wózek z moją mamą.
Ale to był trójkołowiec.Prawie 3 lata temu był prawie znikomy wybór wózków trójkołowych,a mąż nie zwracał uwagi na funkcjonalność tylko na to,że jest trendy :sorry2:
I najgorsze w tym wózku było to,że przednie koło nie było skrętne :szok:
Co za katorga :sorry2:
Ale mówię tutaj tylko o modelu który ja miałam.
O twoim niewiele wiem.W sumie nic :sorry2:
Moge podpytać kuzynki bo ona ma Graco z zeszłorocznej kolekcji.:tak:

Do góry