reklama
Ja pluszaków nienawidzę. małej kupuję zabawki plastikowe, gumowe lub z takiego ortalionu. Nawet karuzelkę jak przyjaciel kupował to zastrzegłam żeby nie była z pluszakami. Kosmate strasznie przyciągają kurz i ciężko utrzymać je w czystości. Pluszowe są u nas tylko misie - każdy ma swojego miśka i każdy miś ma swoje imie. Anka ma jeszcze gdzieś konia - ale ten koń kurze ściera pod łóżkiem (przynajmniej tam go ostatnio widziałam). A jak któryś z domowników ma ochotę się przytulić do czegoś miękkiego i puszystego - to jestem od tego ja
A wszelkie pluszowe towarzystwo 2 razy w roku piorę w pralce - i jeszcze żaden nie narzekał. Luckowi się jedynie kokarda strzępi - ale to bardziej ze starości niż z czystości.
Pluszaki się zepsuć nie powinny o ile nie mają w środku jakiś urządzeń grających, piszczących. Puść na niską tp na delikatne pranie, potem dobrze odwiruj i porządnie wysusz, najlepiej w słoneczną, wietrzną pogodę by nie zaczeło gnić od środka. A resztę myję w ciepłej wodzie z mydłem
A wszelkie pluszowe towarzystwo 2 razy w roku piorę w pralce - i jeszcze żaden nie narzekał. Luckowi się jedynie kokarda strzępi - ale to bardziej ze starości niż z czystości.
Pluszaki się zepsuć nie powinny o ile nie mają w środku jakiś urządzeń grających, piszczących. Puść na niską tp na delikatne pranie, potem dobrze odwiruj i porządnie wysusz, najlepiej w słoneczną, wietrzną pogodę by nie zaczeło gnić od środka. A resztę myję w ciepłej wodzie z mydłem
ariska
Fanka BB :)
by pozbyć się roztoczy pluszaki można wsadzić do torebki foliowej i na 24h do zamrażarki
ariska
joasienka1
ariska-też o nim myślę, wydaje mi się że to naprawdę trafiona zabawka
C
claudia4you
Gość
ariska to jest to co ja chcę
a mój oczywiście uznał że to nie potrzebne :-(
co ja mam z tym chłopem
a mój oczywiście uznał że to nie potrzebne :-(
co ja mam z tym chłopem
My też kupiliśmy muzyczny ogródek jest właśnie fajny bo będzie na dłużej
To nie zabawka, ale kupiłam taki pamiętnik polecam http://allegro.pl/album-moje-pierwsze-piec-5-lat-geddes-i1586027730.html
To nie zabawka, ale kupiłam taki pamiętnik polecam http://allegro.pl/album-moje-pierwsze-piec-5-lat-geddes-i1586027730.html
Ostatnia edycja:
C
claudia4you
Gość
to potem mi napiszcie dziewczyny jak się Wasze dzieciaczki bawią tym ogródkiem
chyba chrzestną Misia namówię na to, chyba że już coś kupiła
chyba chrzestną Misia namówię na to, chyba że już coś kupiła
reklama
ariska
claudia a ty chyba pokazywałaś coś takiego do kopania?
ferulka - mam taki sam
ferulka - mam taki sam