reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawiamy nasze maluchy-czyli w co sie bawic???

my posciagalismy z netu piosenki dla dzieci taki jak "smutna krolewna", "Zuzia", puszek okruszek, biedroneczki sa w kropeczki itp. i zawsze jak szykujemy Zuzie do kapieli to puszczeam jej glosniej ta plyte a jak kladziemy sie spac to nastawiam na cichutko i leci plyta w kolko poki ja z mezem nie kladziemy sie spac a potem na noc zostawiamy wlaczone radio. Zuzi w ogole to nie przeszkadza...

reklama
u nas teletubisie tez sa rewelacja
sroczka kosi lapki

w zabawach fundamentalnych na plycie sa jakies wierszyki i piosenki tylko zostawilam je w PL ma mi szwagierka odeslac

My bardzo często śpiewamy sobie z Szymkiem- nie wiem jak on to jeszcze wytrzymuje ;-). Bardzo lubi piosenkę "Stary Donald"- wygłupiamy się a on zaśmiewa się kiedy udaję głosy zwierzątek- rozbudowaliśmy ją dość mocno- czasami spiewamy ponad 20 zwrotek (dopóki wystarcza pomysłów na nowe zwierzaczki :-) ). Poniżej zamieszczam nasze ulubione piosenki-pokazywanki. Napewno je znacie!

„ STARY DONALD”
1. Stary Donald farme mial, i ja, i ja o!
Na niej kury hodowal, i ja, i ja, o!
J ko ko tu, i ko ko tam
J tu ko i tam ko, wszedzie ko ko.
2. Stary Donald farme mial, i ja i ja o!
Na niej kaczki hodowal i ja i ja o!
I kwa kwa tu, kwa kwa tam
Wszedzie kwa kwa kwa
I ko kok tu, i ko ko tam
Wszedzie ko ko ko
2. Stary Donald farme mial, i ja, i ja o!
Na niej gesi hodowal, i ja, i ja o!
I ge ge tu, i ge ge tam
I tu ge, i tam ge, wszedzie ge ge
I kwa kwa tu, i kwa kwa tam
Wszedzie kwa kwa kwa
I ko ko tu, i ko ko tam
Wszedzie ko ko ko

„KARUZELA”
1. Chlopcy, dziewczeta dalej spieszmy sie
Karuzela czeka wzywa nas z daleka
Starsi juz poszli, a mlodsi jeszcze nie
Hej hopsa sa, jak ona szybko mknie
Hej dalej, dalej do zabawy spieszmy sie. / 2x
2. A gdy po lekcjach mamy wolny czas
Karuzela czeka, wzywa nas z daleka
Starsi juz poszli, a mlodsi jeszcze nie
Hej hopsa sa, jak ona szybko mknie
Hej dalej, dalej do zabawy spieszmy sie. /2x

„JULIJANKA”
1.Moja Julijanko, kleknij na kolanko.
Podeprzyj sie w boczki , chwyc sie za warkoczyki
Umyj sie, uczesz sie i wybieraj kogo chcesz. /dowolna ilosc/

„PINGWIN”
1. O jak przyjemnie i jak wesolo, w pingwina bawic sie.
Raz nózka w lewo, raz nózka w prawo, do przodu, do tylu.
I raz, dwa, trzy. /wiele razy/

„STARY ABRAHAM”
1. Stary Abraham mial siedmiu synów,
Siedmiu synów mial stary Abraham.
A oni siedli, i nic nie jedli i zaspiewali sobie tak:
-Lewa reka.
2. Stary Abraham mial siedmiu synów,
Siedmiu synów mial stary Abraham.
A oni siedli, i nic nie jedli i zaspiewali sobie tak:
- Lewa reka, prawa reka, lewa noga, prawa noga,
a tego jeszcze glowa.
(do kazdej zwrotki, jest ich 5, dodajemy jedna „konczyne”)

U nas w modzie "zabawy ruchowe". Jasiek uwielbia, jak się go goni na czworakach albo jak chowa się za fotel i zagląda raz z jednej raz z drugiej strony, a jak wołam "a kuku", albo wspina się na co popadnie. Hitem jest ujeżdżanie tatusia na barana, z trzymaniem się za włosy oczywiście.
Ostatnio zainteresował się książeczką z wierszykami i śmieje się, kiedy czytam mu rymowanki. Nawet na pieska pokazuje na obrazku, jak się pytam, "gdzie hau hau";)

nie wiem czemu ale nie chce mi sie link poprawnie wkleic......w kazdym razie prawidłowy link zaczyna sie od "http" a kończy sie na "html".a to co przed i po jest do wyrzucenia ......juz jest oki ....ale po kilku probach edytowania uuffffff:(:(....taki banał a tyle trzeba sie okombinować:(:(

U nas tez glownie zabawy ruchowe- oczywiscie najlepsza jest zabawa w konika ( to jaaaa) i jezdzca! A juz najbadziej Jas sie smieje jak konik sie robi narowisty! Lubi tez tanczyc i spiewac po swojemu do piosenek lecacych w radio. Najnowsza zabawa -to kladzenie w szereg kilku zabawek, nazywanie ich- a potem pytanie Jaska gdzie jest mis, a gdzie baranek itd.- maly jakos bezblednie trafia! Az w szoku jestem ze rozumie co do niego mowie! Badzo lubi tez ukladanie drewnianych puzzli- ze zwierzatkami- a wlasciwie- wyciaganie ich z podstawki- bo ukladam ja ( chyba 1000razy dziennie) no i przeboj numer jeden- magnesiki po danonkach i lodowka-potrafi siedziec godzinami i je odklejac a potem przyklejac!

z tymi magnesami u nas tak samo :tak: mamy juz spora kolekcje :-)

ostatnio tez dobra zabawe daje grzebanie w mamusiowym portfelu ;-) moze w poszukiwaniu kieszonkowego... :-p

puzzle piankowe, glownie w momencie gdy robie z nich kostke, pilki (dmuchana plazowa i pluszowa z dzwoneczkiem), wywrotka taaaaka duza od tatusia ;-) i ksiazeczki

reklama
Witajcie dziewczyny! :-)
Z tymi magnesami dobry pomysł, musze spróbować, że też na to nie wpadłam :-) U nas najlepsza jest piłeczka i butelka z wodą:-) I książeczki też sa na topie, najlepsze są takie normalne, bo z tymi twardymi karkami to sie ciężko przewraca strony.

Do góry