Ciekawi mnie jak WASZE dzieciatka sie bawia?
Czy chetnie sie same bawia?
Pomysly pomysly..... prosze podawac...
.......moje dziewczyny potrafia sie duzo same bawic i sie bawia;a nasze zabwy wspolne,bede pisac o takich pod Hanie bardziej:
- duzo im czytam,na prawde,przynajmniej nie zapomne polskich liter;-) bo z czytaniem ksiazek tylko dla siebie u mnie ejst na bakier
- rysujemy,malujemy,;lepimy;bawimy sie guzikami,wkladamy je np do mniejszych pojemniczkow;nalepiamy naklejki; dzisiaj robilysmy z Zuzia rozyczki z lisci zebranych na spacerze,fajna zabawa,taka wyciszajaca,polecam;
- bawimy sie w chowanego,albo chowam zabawki;w berka albo w toze ja jestem kotem a H myszka;zbieramy grzybki do koszyczkow - wycinam co jakis czas grzybki,bo si szybko gubia, i pikne to szukaja
- gotujemy zupke na niby albo na prawde
,wsypuje do jej garnuszkow troszke makaronu,grochu i Hania miesza sobie,przesypuje
- tanczymy,wariujemy,laskoczemy sie
- bawimy sie w sklep,mamy taka kase,ja jestem sprzedawczynia,pikne kupuja,ja im to waze,chowam do reklamowek
- w lekarza,kladziemy lalki spac,karmimy je
- drzemy chusteczki,Hania uwilbia figurki zawijac w chosteczki
- no i bawimy sie klockami,ukladankami,no takie typowe zabawy
- robimy zjezdzalnei z ksiazek dla figurek
- robie mlodym namiot z kanapy...
- ja myje owowce,pikne je wycieraja;chowaja rzeczy do lodowki
- Hania chowa umyte sztucce do przegrodek..
Najbardziej ulubionymi zabawkami Hani ostatnio sa mala owieczka, mala kozka,duzy baran ,krowa,w kolko sie nimi bawi,chowa je w domku,zawija w chusteczki,kladzie spac,wozi w wozku przytula itd,lubi w sposob wyjaatkowy drewniane ukladnki,rysowanie i czytanie.
Rano jak wstaje,przychodzi do mnie z ksiazka.