reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

za mały pęcherzyk w 5 tygodniu ciąży

dziękuję bardzo za dobre słowo ♥️ myślę, że nie bałabym się tak gdyby nie to poronienie, które było stosunkowo niedawno. ale ta rana chyba nigdy się nie zagoi. no i ta słabo przyrastająca beta + to, że lekarz powiedział, że „pęcherzyk za mały” i to wszystko razem spowodowało strach w głowie.

z pewnością się uspokoję trochę, ale strach dalej będzie. ostatnim razem poroniłam w 9 tygodniu (dowiedziałam się w 11) i widziałam już bijące serduszko a skończyło się jak się skończyło.
Nie daj sobie wmówić, że masz "złe podejście do ciazy" / robisz za często badania / jesteś przewrażliwiona.
Po stracie każda kolejna ciaza to nie tylko radość, ale tez- a nawet przede wszystkim - strach. I nie rozumie tego ten, kto tego nie przeszedł.
Gratulacje zarodka z serduszkiem. Trzymam kciuki, żeby rosl zdrowo 🫶

reklama
Nie daj sobie wmówić, że masz "złe podejście do ciazy" / robisz za często badania / jesteś przewrażliwiona.
Po stracie każda kolejna ciaza to nie tylko radość, ale tez- a nawet przede wszystkim - strach. I nie rozumie tego ten, kto tego nie przeszedł.
Gratulacje zarodka z serduszkiem. Trzymam kciuki, żeby rosl zdrowo 🫶
niestety, to akurat prawda. strach to główne uczucie, które mi aktualnie towarzyszy.

update z dziś.
byłam dzisiaj na usg, pęcherzyk ciążowy urósł - ma 1,07 cm, pojawił się pęcherzyk żółtkowy - ma 0,39. Pola płodowego nie widać.
Dodam, że dzisiaj 5+3 a z rozmiaru pęcherzyka żółtkowego wychodzi 5+6 i też nie wiem co o tym myśleć, skoro lekarze twierdzili, że pęcherzyk ciążowy jest „za mały”.

No i dalej nie wiem czy mam się martwić czy nie. Lekarka powiedziała „na nic się nie nastawiać”.

A każdy dzień trwa wieczność…
Jesteś silna i dasz sobie radę cokolwiek by się nie działo.💪 Dbaj o siebie, bierz witaminy, jedz zdrowo i nastaw się pozytywnie. To troszkę wcześnie żeby mieć pewne informacje ale już niedługo. Trzymam za Ciebie kciuki i przesyłam dobra energię. ❤️

Do góry