reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

za mały pęcherzyk w 5 tygodniu ciąży

Nie bierz tych wyników sobie do głowy bo zwariujesz, w pomiary na usg to ja tak do końca nie ufam i uważam że trzeba mieć do tego dystans, mi lekarz powiedział 2 tygodnie przed terminem ze corka ma mala glowke ( różnica z usg byla aż 5 tygodni), lekarz powiedzial że podejrzewa małogłowie, dzień przed porodem glowka 32cm ( usg robione na tym samym aparacie), corka urodziła się zdrowa a obwod główki 36cm,
Poczekaj do kolejnego usg i zobaczysz jak to się rozwija, najważniejsze że pecherzyk rosnie

reklama
i co mówili lekarze jak była duża beta a w usg nie było jej widać? w którym tygodniu się pokazał?
Pokazał się w 6 tygodniu i kilka dni. Okazało się że owu była przesunięta i że jest to dopiero 5 tydzień i kilka dni. Ja już byłam nastawiona na szpital że to jakaś pozamaciczna ;p

Niestety moim zdaniem jest za niski. Beta na tym etapie raczej pędzi i częściej się spotyka przyrosty po 200-300%. U Ciebie jest 56%, więc to nie wróży dobrze,
A o której godzinie miałaś pobrania 18.12 i 20.12??

Ja niestety nie znam ciąż zakończonych pozytywnie przy braku wzrostu.
Do 6000 musi być min. 66%.
Więc jeśli to nie błąd labu, to raczej nic z tego nie będzie.

W kalkulatorze juz od 60% pokazuje przyrost w normie. Kwestia 1 godziny pomiędzy wynikami i przyrost już jest ok.
Ja jestem w 5 miesiacu zdrowej ciąży, w której przyrost był 69% na etapie dwucyfrowej bety, gdzie wg niektórych przyrosty na samym początku są po 200-300 %.
Nic tylko cierpliwość. Pęcherzyk jest w macicy. Innych objawów nie ma. Ja bym policzyła kiedy będzie 7-8 tydzień i poszła wtedy w nadziei na to, że zobaczę serduszko.

reklama
no właśnie w niektórych miejscach jest informacja, że powyżej 1000 już podwójny przyrost może być w przeciągu 72-96h ale nie wiem czy to prawda.

Do góry