Chciałam rodzic blisko ze względu na to, ze w tym szpitalu pracuje lekarz prowadzący ciążę. Wiem tez, ze cc po wcześniejszym cc nie jest tam dużym problemem.A nie możesz jednak wybrać szpitala z III stopniem referencyjności?
Ok rozumiem, że masz daleko i że to będzie ciut inny przykład, ale do Warszawy rodzić w Medicover przyjeżdżają dziewczyny z Poznania czy Szczecina - i to tak naprawdę dla jakiegoś tam bajeru, komfortu, można by wręcz powiedzieć że z własnego egoizmu (i tanie to nie jest). Ja wiem, że to gorzej jak coś się zadzieje, pobyt się przedłuży, ale serio i tak bym przemyślała te opcję - skoro miało by Ci to dać bezpieczeństwo.
Co do porodu sn - zawsze możesz mieć zaświadczenie od psychiatry i w ten sposób spróbować mieć cc. Dodatkowo wiadomo, że zależy od szpitala, ale wiele wtedy umawia na termin wcześniej, a to znowu jakbyś miała rodzić gdzieś indziej (tzn. dalej od domu) ogromny plus bo byś przyjechała na konkretny dzień, na konkretne planowe cięcie. Niemniej jednak słyszałam, że przy niektórych wadach dziecka poród naturalny jest dla takiego dziecka lepszy - tutaj musiałabyś doczytać czy w waszym przypadku też tak jest i rozważyć ten temat co dla Ciebie, dla was jest lepsze. Ja sama urodziłam naturalnie po cc, ale wiem że nie każdy ma taki komfort i że dla niego to będzie tak dobre jak dla mnie
Nie wyobrażam sobie rodzic naturalnie po tym co przeszłam w 1 ciąży, ja wiem, że nie ma szans na to, ze urodzę. Chodzi o moją anatomię. Nie ma tez żadnego argumentu, który przekonałby mnie, ze warto spróbować. Ja naprawdę się boję