reklama
marssela
Zaciekawiona BB
No tak masz rację. Może bym się tak nie obawiała jakby systematycznie po troszku przybierał, ale ostatnio stoi na tym 6kg dość długo, a apetyt ma niezły tzn. lubi mleko i zupki za to kaszki, po których podobno dzieci przybierają zupełnie mu nie smakują. No i poci się bardzo co też mnie niepokoi.
wiesz lekarze biją na alarm ,bo robi się u nas druga Ameryka już niemowlęta mają problemy z nadwagą i problem ten zaczyna z roku na rok rosnąć ! dziecko ,które ma nadwagę już w tym wieku będzie miało zawsze już tendencje do tycia i taka jest prawda ...rozmawaiałam już z niejednym lekarzem na ten temat i wiesz mi ,że problem jest duży !...zresztą co tu dużo pisać...jak widze na spacerach ile dzieciaczków wyglądaja jak zawodnicy sumo to jestem przerażonaMatko dziewczyny pogońcie tych pediatrow, dzieci pieknie przybieraja, zdrowo rosna!! 30 deko nadwagi ? To brzmi jak obsesja Wezcie zmiencie lekarza, bo to jakas paranoja jest )) Dopoki dziecko miesci sie do 97 centyla to nie ma mowy o zadnej otylosci ani nadwadze! To oznacza,ze dziecko rozwija sie zdrowo i prawidlowo ))))))))
a robiłaś podstawowe badania (morfologia,mocz) ? my przy takiej samej wadze i podobnym wzroście ważymy 6650gr ...spadłyśmy z 25centyla na 3 ale tylko z waga ,bo wzrost idzie równo cały czas (67cm. teraz) i pediatra absolounie nie kazała się martwić ...my jesteśmy b.szczupli więc dziecko jakie ma być ? i dodała ,żeby absolutnie nie przyszło mi dogłowy ją tuczyć teraz !!! badania zleciła profilaktycznie i wszytsko jest okNo tak masz rację. Może bym się tak nie obawiała jakby systematycznie po troszku przybierał, ale ostatnio stoi na tym 6kg dość długo, a apetyt ma niezły tzn. lubi mleko i zupki za to kaszki, po których podobno dzieci przybierają zupełnie mu nie smakują. No i poci się bardzo co też mnie niepokoi.
marssela
Zaciekawiona BB
No popatrz, a twoja Gabrysia jeszcze jest trochę starsza od mojego Oliśka. My też raczej jesteśmy szczupli, i oboje z mężem jako dzieci byliśmy drobni. Robiliśmy badania podstawowe tj. krew, mocz i usg brzuszka i wszystko jest ok. Sama sądzę, że taka jego uroda aczkolwiek nasza lekarka skierowała go na szczegółowe badania. A powiedz mi czy twoja córcia siedzi już sama i czy jest silna tj. obraca się z pleców na brzuszek itp.? Niektóre mamy piszą tu o wyczynach swoich dzieci, a Oliwierkowi daleko do tego.:-(
przewraca się już od dawna ...ze 3 miesiące ...teraz turla się po całym mieszkaniu co do siedzenia to jak ją posadze to siedzi na foteliku z pozycji pół leżącej podciągnie się ,ale z brzuszka i z płaskiego leżenia na plecach jeszcze nie ...Ja się tym nie martwie ,bo idziemy książkowo...w książecze zdrowia w rozwoju psychoruchowym pediatra zawsze zalicza nam wszytskie umiejęności ,które powinny być w danym miesiącu samodzielne siedzenie/siadanie przypada na 9 miesiąc, więc mamy jeszcze chwilkęNo popatrz, a twoja Gabrysia jeszcze jest trochę starsza od mojego Oliśka. My też raczej jesteśmy szczupli, i oboje z mężem jako dzieci byliśmy drobni. Robiliśmy badania podstawowe tj. krew, mocz i usg brzuszka i wszystko jest ok. Sama sądzę, że taka jego uroda aczkolwiek nasza lekarka skierowała go na szczegółowe badania. A powiedz mi czy twoja córcia siedzi już sama i czy jest silna tj. obraca się z pleców na brzuszek itp.? Niektóre mamy piszą tu o wyczynach swoich dzieci, a Oliwierkowi daleko do tego.:-(
uważam,że jeśli Twój Mały jeszcze się nie przewraca to warto to skonsultować z neurologiem...zbada ,zaleci ćwiczonka wspomagające najwyżej i już
lanjaa
Aga mama Julii
przewraca się już od dawna ...ze 3 miesiące ...teraz turla się po całym mieszkaniu co do siedzenia to jak ją posadze to siedzi na foteliku z pozycji pół leżącej podciągnie się ,ale z brzuszka i z płaskiego leżenia na plecach jeszcze nie ...Ja się tym nie martwie ,bo idziemy książkowo...w książecze zdrowia w rozwoju psychoruchowym pediatra zawsze zalicza nam wszytskie umiejęności ,które powinny być w danym miesiącu samodzielne siedzenie/siadanie przypada na 9 miesiąc, więc mamy jeszcze chwilkę
uważam,że jeśli Twój Mały jeszcze się nie przewraca to warto to skonsultować z neurologiem...zbada ,zaleci ćwiczonka wspomagające najwyżej i już
Ooo, to mnie pocieszyłaś bo moja tez jeszcze sama nie siada, jak ją posadzę to siedzi bardzo stabilnie już.
Jak Julka się nie przewracała na boczki to lakarz kazał ją kulać i załapała
reklama
madziara-kr
Fanka BB :)
ojej a moja mala wydaje sie taka drobna ale wymiary ma konkretne - 71 cm wzrostu chociaz lekarka podkurczala nozki podczas mierzenia, co mnie troche zdziwilo (ubranka juz rozmiar 80) i 8,5 kg wagi
karmimy sie dalej cycusiem plus gdy piers wymieka mm oraz zupki jarzynowe z mieskiem, czasem zoltkiem, deserki, kaszki ostatnio wogole nie chce jesc
karmimy sie dalej cycusiem plus gdy piers wymieka mm oraz zupki jarzynowe z mieskiem, czasem zoltkiem, deserki, kaszki ostatnio wogole nie chce jesc