reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wzrost i waga naszych pociech !!

oj, dzięki, no pewnie, że zgrabniutka :-) a jaka spryciula! najchętniej bym ją pakowała w legginsy, bo jak tylko ma trochę luzu w nogawkach, to zaraz pakuje stopę do tej drugiej nogawki i potem "uauuauuua" bo jej niewygodnie :-D

Moja mama wszystkie ciuszki wszywa Julce bo tez za szerokie są:-D

reklama
Moja mama wszystkie ciuszki wszywa Julce bo tez za szerokie są:-D

No tak, bo Twoja to modelka rośnie :-) u mnie problem wynika też ze stóp jak przysłowiowy podolski złodziej. Od początku musiałam jej ubierać o rozmiar większe śpiochy itp., bo się stópki nie mieściły:-D

U mnie obecnie rozmiar 74/80 zależy co, śpiochów nie używamy, czasem pajace do spania wtedy rozm 6-9m-cy (74)

U mnie też, juz od jakiegoś czasu, mimo że Zosia ma dopiero 67 cm. Teraz rozmiar jest OK, ale dwa miesiace temu, to była zabawa z tymi ciuszkami. niedługo przejde na 80 cm, bo stopy już na długość są w 74 w sam raz. Ja niestety musze niemal cały czas ubierać Zosię w długie rękawy i nogawki, bo się drapie straszliwie (AZS) :-(, więc spiochy i pajace w użyciu są

Moja Kasiulka dzisiaj byla na szczepieniu: zoltaczka (za darmo) plus pierwsza dawka na pneumokoki (250 zl masakra). Pani doktor zwarzyla: 8,3kg i ok 73cm. Ja mysle, ze ma wiecej, ale mala plakala i sie wiercila, wiec trudno bylo zrobic to precyzyjnie. Ubranka juz dawno kupuje na 74cm. Obwod glowki 45,5cm a klatka 46cm i to troszke dziwne, bo ostatnio bylismy u lekarza 21 maja a wymiary miala 45cm i 46cm. Czyli tylko glowka troszke urosla:szok::-D

Hej dziewczyny! A ja się bardzo martwię ( teraz jeszcze bardziej po przeczytaniu wszystkich wpisów) Mój mały ma już prawie 7 miesięcy i waży 6kg.:( bardzo malutko na tle waszych pociech. Urodził się z wagą 2860 kg 51cm. Bardzo słabo przybiera choć apetyt ma. Nie wiem co jest przyczyną. Dotychczas sądziłam, że taka jego uroda, ale już mnie to coraz bardziej niepokoi. Muszę już chyba skonsultować to ze specjalistami. Co myślicie?

Hej dziewczyny! A ja się bardzo martwię ( teraz jeszcze bardziej po przeczytaniu wszystkich wpisów) Mój mały ma już prawie 7 miesięcy i waży 6kg.:( bardzo malutko na tle waszych pociech. Urodził się z wagą 2860 kg 51cm. Bardzo słabo przybiera choć apetyt ma. Nie wiem co jest przyczyną. Dotychczas sądziłam, że taka jego uroda, ale już mnie to coraz bardziej niepokoi. Muszę już chyba skonsultować to ze specjalistami. Co myślicie?

Jesli się martwisz to zapytaj lekarza, ale myslę że nie jest tak źle. Ja bym tam chciała żeby Julia troche mniej ważyła. Mały podwił wagę a to najważniejsze. Gdzieś słyszałam że martwić się trzeba jeśli dziecko po pół roku nie podwoi wagi, ale u was jest ok:tak: Kuzynka mojej Julii ma 1,5 roku i waży ok 11 kg:baffled:Pinoć lekarze okreslają że najlepiej jesli dziecko ok. roczku ma 10 kg, ale przeważnie mają więcej:-p

reklama
konsultowałam to z lekarką i skierowała nas do gastrologa i neurologa, ale terminy są odległe nawet prywatnie więc czekamy. A na razie szukam czym go podtuczyć. ;-)

Do góry