reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wzrost i waga naszych pociech !!

Pani doktor powiedziala,ze Lolek jest sredniaczkiem i jest miedzy 50 , a 75 centylem haha , to ja nie wiem jak te Wasze doktorki mowia,ze Wasze dzidziusie sa za grube :)

No właśnie. Ja cały czas mam wrażenie, że Zosia raczej nieduża jest, a tu mi pani doktor rzuca, że duża i za gruba :szok:
Sama nie wiem. Z drugiej strony co siatka centylowa to inaczej. Ta tutaj na forum mówi, że Zosia ok. 10 centyla, a w książeczce jest ok 50 i na siatkach WHO też. Więc znowu ... bądź mądry i pisz wiersze.

reklama
Przepraszam, ale nie rozumiem. W jakiej kwestii marudzi? Że je za mało czy ż waży za dużo? To Twoja córeczka będzie modelka, wysoka i szczuplutka jest:-)

Że za dużo:wściekła/y:bo przy pół roku powinna podwoić wagę a ona ma więcej, bo urodzeniowa 2800 g. Daj Boże żeby miała ładną figurkę, bo mamie do modelki daleko:baffled:

lanjaa, my chyba musimy lekarzy zmienić :tak: Moja miała urodzeniową 3250 g. Podwoiła w 4,5 miesiącu. I cały czas mi lekarka mówiła, ze waży za dużo. Teraz wyliczyła, ze powinna ważyć 7520 g. Czyli 30 deko nadwagi. i użyła słowa nadwaga.
A Twoja jak miała wagę urodzeniową 2800, to faktycznie rośnie jak na drożdżach i jesli chodzi o wzrost i jesli chodzi o wagę.

Ostatnia edycja:
lanjaa, my chyba musimy lekarzy zmienić :tak: Moja miała urodzeniową 3250 g. Podwoiła w 4,5 miesiącu. I cały czas mi lekarka mówiła, ze waży za dużo. Teraz wyliczyła, ze powinna ważyć 7520 g. Czyli 30 deko nadwagi. i użyła słowa nadwaga.
A Twoja jak miała wagę urodzeniową 2800, to faktycznie rośnie jak na drożdżach i jesli chodzi o wzrost i jesli chodzi o wagę.

Ona mi dużo przybrała na początku bo musiałam jej mleko zagęszczać bo ulewała i dlatego tak przybrała:wściekła/y:, ale teraz już niby normalnie:-). A jak się urodziła to miala 57 cm więc chudziutka była:tak:Ale wolę żeby tak przybierała jak przybiera bo jak patrzę na jej kuzynkę, która w roczek miała 9 kg :szok:straszy niejadek, ja się tam cieszę, że moja ma apetyt:tak:

byłyśmy sie wczoraj zwazyc i zmiezyc i moje dziecię waży 9.150 :-)
co do wzrostu to pielęgniarka powiedziała,że spora klocek z niej jest...ale czy ja wiem czy 72 cm to dużo .jak dla mnie w sam raz :-)

Że za dużo:wściekła/y:bo przy pół roku powinna podwoić wagę a ona ma więcej, bo urodzeniowa 2800 g. Daj Boże żeby miała ładną figurkę, bo mamie do modelki daleko:baffled:

Matko dziewczyny pogońcie tych pediatrow, dzieci pieknie przybieraja, zdrowo rosna!! 30 deko nadwagi ? To brzmi jak obsesja :D Wezcie zmiencie lekarza, bo to jakas paranoja jest :))) Dopoki dziecko miesci sie do 97 centyla to nie ma mowy o zadnej otylosci ani nadwadze! To oznacza,ze dziecko rozwija sie zdrowo i prawidlowo :)))))))))

Matko dziewczyny pogońcie tych pediatrow, dzieci pieknie przybieraja, zdrowo rosna!! 30 deko nadwagi ? To brzmi jak obsesja :D Wezcie zmiencie lekarza, bo to jakas paranoja jest :))) Dopoki dziecko miesci sie do 97 centyla to nie ma mowy o zadnej otylosci ani nadwadze! To oznacza,ze dziecko rozwija sie zdrowo i prawidlowo :)))))))))

Spoko, do tej pani doktor to ja chodzę tylko mierzyć, ważyć, szczepić i po recepty. Prowadzi Zosieńkę inny pediatra :-), który jak na razie ani słowem sie nie odezwał na temat jej wzrostu i wagi.
Poza tym ta "nadwaga" to mnie tylko śmieszy, bo jak ją ubieram w ciuszki, to w każdy bym jeszcze pół Zosi zmieściła na szerokość :-D

reklama
No nie watpie, Zosia bardzo zgrabniutka jest:)

oj, dzięki, no pewnie, że zgrabniutka :-) a jaka spryciula! najchętniej bym ją pakowała w legginsy, bo jak tylko ma trochę luzu w nogawkach, to zaraz pakuje stopę do tej drugiej nogawki i potem "uauuauuua" bo jej niewygodnie :-D

Do góry