reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wzrost i waga naszych pociech !!

Julka na dzien 29. 06. 2010 tj. 6 miesiac 1 tydzien i 4 dni:

waga: 8680g
obwód głowy: 43cm
wzrostu nam nie mierzyli dzis...
ciemiączko: hmm nie wiem co tam pisze....

Lanjaa co do Twoje rozpiski to Julia moja je prawidlowo tyle dobrego!
niby w 6miesiacu 500g a Julka przybrała 800g :)

reklama
Julka na dzien 29. 06. 2010 tj. 6 miesiac 1 tydzien i 4 dni:

waga: 8680g
obwód głowy: 43cm
wzrostu nam nie mierzyli dzis...
ciemiączko: hmm nie wiem co tam pisze....

Lanjaa co do Twoje rozpiski to Julia moja je prawidlowo tyle dobrego!
niby w 6miesiacu 500g a Julka przybrała 800g :)

mi sie wydaje ze przy ciemiaczku jest napisane 1,5cm x 1,5cm

Zosia wczoraj zmierzona i zważona. 7 miesięcy i 1 dzień: 67 cm i 7880 g. Przybrała w ciągu miesiąca centymetr i 0k 450 g.
a pani doktor powiedziała, że Zosia ma nadwagę :szok: 300 gram i żebym dziecka nie napychała kaszkami. Powiedziałam, ze Zosia wg mnie to je mało: 2 X ok. 150 - 200 ml mleka (zależy ile wypije), 2 x 150 - 200 ml mleka z 2 łyżeczkami kaszki ryżowej + obiadek i deserek + w upały dużo wody z sokiem jabłuszkowym (rozcieńczam coraz bardziej, bo się nauczyła soczków i czystej wody nie chce, więc dostaje coraz słabsze soczki z wodą). Pani doktor przyznała, że faktycznie nie dużo, ale jak więcej nie chce, to nie wpychać.

Zosia wczoraj zmierzona i zważona. 7 miesięcy i 1 dzień: 67 cm i 7880 g. Przybrała w ciągu miesiąca centymetr i 0k 450 g.
a pani doktor powiedziała, że Zosia ma nadwagę :szok: 300 gram i żebym dziecka nie napychała kaszkami. Powiedziałam, ze Zosia wg mnie to je mało: 2 X ok. 150 - 200 ml mleka (zależy ile wypije), 2 x 150 - 200 ml mleka z 2 łyżeczkami kaszki ryżowej + obiadek i deserek + w upały dużo wody z sokiem jabłuszkowym (rozcieńczam coraz bardziej, bo się nauczyła soczków i czystej wody nie chce, więc dostaje coraz słabsze soczki z wodą). Pani doktor przyznała, że faktycznie nie dużo, ale jak więcej nie chce, to nie wpychać.

Moja waży podobnie ale ma 10 cm więcej a i tak lekarka marudzi...

reklama
U nas 6,5 miesiaca po dwoch dniach glodowki:
8700 gram
70 cm do stopki 77 ze stopka
glowka 47,5 cm (!!! moja wielka glowa ;P)
klata 46 cm
ciemiaczko wieksze niz ostatnio, bo 1,5 x 1,5 (bylo 1x 1,5) (albo oni jakos mierza dziwnie, ze zawsze inaczej wychodzi)

Pani doktor powiedziala,ze Lolek jest sredniaczkiem i jest miedzy 50 , a 75 centylem haha , to ja nie wiem jak te Wasze doktorki mowia,ze Wasze dzidziusie sa za grube :)

Do góry