reklama
zwolinka
majowe mamy'08 zakochana mamusia
Moja Córcia ma 3 miesiące i 18dni i waży 4800.W związku z taką niedowagą musi przejść na dodatkowe mleko modyfikowane. Na Enfamil, podobno jest bardzo dobre i szybko mała dogoni rówieśników. Mała jest poniżej 3 centyla
Zwolinko nic się nie martw, Enfamil jest dobrym mlekiem bardzo podobny skład ma Bebilon 1 moja Zosia go dostaje i jest lepszy od Nan-a, bo też go przerabiałyśmy. Zobaczysz jak szybko waga Jej podskoczy.
My też byłyśmy u lekarza, Zosieńka waży 5900 na skończony 3 mc, od dziś nie podaję jej wit. K została tylko wit. D do podawania.
My też byłyśmy u lekarza, Zosieńka waży 5900 na skończony 3 mc, od dziś nie podaję jej wit. K została tylko wit. D do podawania.
Hej kochane majóweczki - wpadłam tylko dać znać, że zyję ;-) Może w przyszłym tygodniu znajdę trochę czasu na BB.
Mój Maksio kiedyś był dokarmiany Enfamilem, i miał po nim gorsze kupy niż po Bebilonie (bardziej zbite). W związku z tym przeszliśmy na Bebilon. Poza tym gdy był już sporym dzieckiem i pił dużo mleka, na Enfamil wydawałam fortunę, ok. 200zł miesięcznie, dziękuję bardzo. I tak naprawdę z Bebilonu, dużo tańszego, byłam bardziej zadowolona, ze względu na te kupki.
Ale każde dziecko jest inne
Mój Maksio kiedyś był dokarmiany Enfamilem, i miał po nim gorsze kupy niż po Bebilonie (bardziej zbite). W związku z tym przeszliśmy na Bebilon. Poza tym gdy był już sporym dzieckiem i pił dużo mleka, na Enfamil wydawałam fortunę, ok. 200zł miesięcznie, dziękuję bardzo. I tak naprawdę z Bebilonu, dużo tańszego, byłam bardziej zadowolona, ze względu na te kupki.
Ale każde dziecko jest inne
szopek
Mama Kniazia Burubara
Twoja Zosia i mój Dominik są rówieśnikami dniowymi. Dominik też waży 5900 teraz. Idą równiutko, ale Dominik startował z wyższego pułapu bo ważył 3600 po urodzeniu..
My też byłyśmy u lekarza, Zosieńka waży 5900 na skończony 3 mc,
Przez ostatni miesiąc przytył niecałe 600 g, więc nie za dużo:-(.
M
madamagda
Gość
Ja podejrzewam że Hania waży ok 7,5 kg już, mleczkiem z piersi zaczyna gardzić, albo jest go za mało, albo nie podoba jej się moja dieta, a raczej jej brak, więc dokarmiam na noc Enfamilem AR dla dzieci ulewających. Czy wasze dzieci ulewają, bo moja Hania strasznie, a podobno wg pediatry to jej zawór bezpieczeństwa, jak za dużo zje to wyleje, ale ja zaczynam sie martwić, mimo żde prawidłowo przybiera. Zresztą za tydzień się dowiem na szczepieniu ile klusek dokładnie waży.
szopek
Mama Kniazia Burubara
Bardzo ulewa. Nawet nie nazwę tego ulewaniem a chlustaniem.
Pytałam o to 2 lekarek, bo wiem , ze jest coś do zagęszczania mleka ( nutriton?). Powiedziały, ze przejdzie, ale nie przeszło. Kazały kłaść pod kątem, kładę, ale jak on tak chluśnie, to choćby był w pionie to sie zachłyśnie.
Pytałam o to 2 lekarek, bo wiem , ze jest coś do zagęszczania mleka ( nutriton?). Powiedziały, ze przejdzie, ale nie przeszło. Kazały kłaść pod kątem, kładę, ale jak on tak chluśnie, to choćby był w pionie to sie zachłyśnie.
Ostatnia edycja:
M
madamagda
Gość
U mnie to samo:-(Bardzo ulewa. Nawet nie nazwę tego ulewaniem a chlustaniem.
reklama