reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

reklama
Moja Córcia ma 3 miesiące i 18dni i waży 4800.W związku z taką niedowagą musi przejść na dodatkowe mleko modyfikowane. Na Enfamil, podobno jest bardzo dobre i szybko mała dogoni rówieśników. Mała jest poniżej 3 centyla :zawstydzona/y:

Zwolinko nic się nie martw, Enfamil jest dobrym mlekiem bardzo podobny skład ma Bebilon 1 moja Zosia go dostaje i jest lepszy od Nan-a, bo też go przerabiałyśmy. Zobaczysz jak szybko waga Jej podskoczy:tak:.
My też byłyśmy u lekarza, Zosieńka waży 5900 na skończony 3 mc,:happy: od dziś nie podaję jej wit. K została tylko wit. D do podawania.

Dziewczyny
ile wasze maleństwa przybierają obecnie na wadze??? Mój Smyk strasznie mało coś ostatnio je i przybrał tylko 20g w tydzień, a wasze???
Troszkę się martwię.

Hej kochane majóweczki - wpadłam tylko dać znać, że zyję ;-) Może w przyszłym tygodniu znajdę trochę czasu na BB.

Mój Maksio kiedyś był dokarmiany Enfamilem, i miał po nim gorsze kupy niż po Bebilonie (bardziej zbite). W związku z tym przeszliśmy na Bebilon. Poza tym gdy był już sporym dzieckiem i pił dużo mleka, na Enfamil wydawałam fortunę, ok. 200zł miesięcznie, dziękuję bardzo. I tak naprawdę z Bebilonu, dużo tańszego, byłam bardziej zadowolona, ze względu na te kupki.
Ale każde dziecko jest inne :tak:

My też byłyśmy u lekarza, Zosieńka waży 5900 na skończony 3 mc,:happy:
Twoja Zosia i mój Dominik są rówieśnikami dniowymi. Dominik też waży 5900 teraz. Idą równiutko, ale Dominik startował z wyższego pułapu bo ważył 3600 po urodzeniu..
Przez ostatni miesiąc przytył niecałe 600 g, więc nie za dużo:-(.

Ja podejrzewam że Hania waży ok 7,5 kg już, mleczkiem z piersi zaczyna gardzić, albo jest go za mało, albo nie podoba jej się moja dieta, a raczej jej brak, więc dokarmiam na noc Enfamilem AR dla dzieci ulewających. Czy wasze dzieci ulewają, bo moja Hania strasznie, a podobno wg pediatry to jej zawór bezpieczeństwa, jak za dużo zje to wyleje, ale ja zaczynam sie martwić, mimo żde prawidłowo przybiera.:zawstydzona/y: Zresztą za tydzień się dowiem na szczepieniu ile klusek dokładnie waży.

Bardzo ulewa. Nawet nie nazwę tego ulewaniem a chlustaniem.
Pytałam o to 2 lekarek, bo wiem , ze jest coś do zagęszczania mleka ( nutriton?). Powiedziały, ze przejdzie, ale nie przeszło. Kazały kłaść pod kątem, kładę, ale jak on tak chluśnie, to choćby był w pionie to sie zachłyśnie.

Ostatnia edycja:
Bardzo ulewa. Nawet nie nazwę tego ulewaniem a chlustaniem.
Pytałam o to 2 lekarek, bo wiem , ze jest coś do zagęszczania mleka ( nutriton?). Powiedziały, ze przejdzie, ale nie przeszło. Kazały kłaść pod kątem, kładę, ale jak on tak chluśnie, to choćby był w pionie to sie zachłyśnie.
U mnie to samo:-(

reklama
Mój Szymonek ( ma 3 miesiące) waży 6700g :baffled: to dużo?
Jest długi i nie wyglada na tłuścioszka:baffled:

gdzie znajdę siatkę centylową, o kórej mówicie?

Do góry