reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Waga 12kg
Wzrost 85cm (młdoy się wiercił bo miesiąc temu miał 86cm jak się obudzi to go zmierzę jeszcze raz)

I co dziwne pani w książeczce wpisała waga 75 centyl
wzrost 97 centyl (skąd ona ma te siatki skoro mi wychodzi (wzrost 10 centyl)(waga25centyl):confused::confused:

reklama
Jestem zdołowana. Bylam z Olafem u lekarza no i ma niedowage. Wazy okolo 11 kg, a jest wysoki. Ponizej tej calej glupiej siatki Olo jest... No ale nie wiem co mam zrobic zeby zaczal jesc.

On je i bardzo malo, i wybrane. Przez caly dzien potrafi zjesc jedynie 4 paluszki rybne...
Duzo za to pije.
W ogole nie lubi ziemniakow, nie lubi chleba. Nacudowalam sie, zeby chociaz sprobowal...
Kurcze, nie wiem co sie dzieje. U mnie w rodzinie mamy problemy z ukladem pokarmowym, dokladniej moj brat, mial celiakie, a ja sama musze diety przestrzegac. Boje sie, ze Olo cos zalapal, bo w sumie na to mi wlasnie wyglada.

No ale po czym to wnioskujesz? Jak coś zje czego potencjanie nie lubi to wymiotuje albo ma rozwolnienie? Może on po prostu bardzo wybredny jest albo super niejadek z niego?

harsh, zapytalam, bo Jultika tez nie z tych co luibia jesc duzo i wszystko. nie ma niedowagi, bo chyba mleko ja trzymalo w normie.
chleba nie je juz dluuugi czas, ziemniaki czasami, miesko tez rzadko.
nie potrafie jej zmusic do jedzenia. daje to, co lubi, reszte zawse dam posmakowac, ale odrzuca.
najwiekszy problem jest z obiadami, bo dziubnie i koniec jedzenia.
ostatnio je bardzo duzo owocow, czego skutkiem sa wiecznie rzadkie kupy.

Wymiary z opóźnionego bilansu
Wzrost 89cm
Waga 12kg
stopka 14cm (niewiem czy dobrze mierze:eek:)
Edit. stopka 15 cm znalazłam sposób na zmierzenie odrysowałam nóżke na kartce i zmierzyłam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry