reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wzrost i waga naszych dzieci

ja dzis zmierzylam Julitke i ma 81cm, wazy z pielucha juz usikana i butami 11.7kg, wiec bez tego pewnie 11kg, a stopke ma dlugosci 13.5cm
uwazam, ze nie jest za gruba a i tak niektoryz mowia, ze z niej tluscioszek:crazy:

reklama
ja dzis zmierzylam Julitke i ma 81cm, wazy z pielucha juz usikana i butami 11.7kg, wiec bez tego pewnie 11kg, a stopke ma dlugosci 13.5cm
uwazam, ze nie jest za gruba a i tak niektoryz mowia, ze z niej tluscioszek:crazy:
Donkat, mój Damian jest pół centymetra niższy od Julitki i 300 dag cięższy i ja mam wrażenie że szczypiorek z niego niesamowity i do tłuścioszka mu bardzo daleko.

witam:)mateuszek ma prawie 10miesiecy wazy 10kg a wzrostu ma80cm:)wszyscy twierdza ze jak na swoj miesiac jes duży ale moim zdaniem wcale nie jest kluska chlopcy podobno z reguly sa wieksi od dziewczynek:-):)pozdrawiam

wkońcu zmierzyłam Wiki
wzrost 86cm
waga 11 kilo
jednak znów jest długa i cienka jak to Szymek mówi a jeszcze ze 2 tygosnie temu była gruba

wow, wysoka jest Wikusia i pewnie wyglada na chudzinke:-)

witam:)mateuszek ma prawie 10miesiecy wazy 10kg a wzrostu ma80cm:)wszyscy twierdza ze jak na swoj miesiac jes duży ale moim zdaniem wcale nie jest kluska chlopcy podobno z reguly sa wieksi od dziewczynek:-):)pozdrawiam

jest duzy, ale nie znaczy, ze gruby. ta waga pasuje do wzrostu, tylko troche do wieku nie;-)

Witajcie wrzesniowe mamy:-)z pewnością juz mnie nie pamiętacie,kiedys cos tam u Was naskrobałam...Zajrzałam na ten watek,bo zastanawiam się czy jest tu moze taki okruszek jak moja Maja? :-( Jednak z tego co czytam,wasze dzieci są w normie.Obecnie wazy 8375(spadnie teraz bo na nieszczęscie zaatakował ją paskudny rotawirus)wzrost 76 cm.:-( Nie łapie się na siatce,jest juz ponizej 3 centyla.
Jestesmy po badaniu usg,ktore na szczęscie nic nie wykazało.Dla spokoju chcę zrobic badania krwi,kału i moczu.Wszyscy nam mowią,lekarze rowniez, ze taka jej uroda(zarowno ja jak i mąz bylismy dosc drobnymi dziecmi)Chcę wierzyc,ze wszystko jest ok,ale uspokoję sie dopiero jak zrobię wszystkie badania,no i teraz jeszcze ten wirus.Wczesniej mała nam nie chorowała,najwyzej jakies przeziębienie.Rozwija się prawidłowo.
Jesli chodzi o apetyt to wydaje mi się,ze je tyle ile potrzebuje.Nie jest zupełnym niejadniem,ale raczej jest wybredna jesli chodzi o jedzenie
wink.gif
Zastanawiam sie nad jakims syropem/kropelkami na apetyt,ale to tez muszę skonsultowac z lekarzem.Wizytę mamy na 18go,ma byc szczepiona,ale nie wiem jak będzie,moze będzie musiała więcej przybrac.

Pomiary dziś ( 17 m-cy)
waga; 10,9 kg
wzrost; 81,5 cm

Przez równy rok przytył dokładnie 2,5 kg a przez ostatnie pół roku 600gr

reklama
Do góry