reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Hruda, u nas podobna sytuacja: Maciuś ma 81 cm i waży 13 kg. Ja mu czasem daję odrobinę słodyczy i jedyne co mogę zrobić, by nie tył już tak dużo to dawać więcej owoców i warzyw. No bo przecież nie będziemy im porcji ograniczać:no::sorry2:

reklama
Dzis na szczepieniu takie oto ma moj synalek wspolrzedne: waga 13 kg wzrost 85 cm.

Co mam zrobic?:confused::baffled::-(

Podsuń jej siatki centylowe pod nos.
Staś jest spory, ale waga i wzrost na jednym centylu, czyli super. Źle by było, jakby był na niższym centylu ze wzrostem, a na wyższym z wagą, ale jest proporcjonalnie. Znam Staśka i nie jest gruby.

Dzis na szczepieniu takie oto ma moj synalek wspolrzedne: waga 13 kg wzrost 85 cm.
okreslila ze moje dziecko jet "grube" i ze musze je "odchudzic'" czyli "nie dawac slodzonych sokow i slodyczy"..

kto jak kto, ale TY na pewno nie tuczysz dziecka slodyczami i niezdrowym jedzeniem!!!!:crazy:
troche nietrafila z opinia:-D

nie przejmuj sie, zdrowo je?zdrowo. rusza sie? rusza. szybki jest? szybki! wszystko w porzadku!!:rofl2:

Jaki gruby? Jakie odchudzić? Co niektórzy to chyba muszą sobie mózgi poodchudzać:wściekła/y: Skoro Stachu Hrudzi jest gruby, to jaki jest Maciek Majandry?? A same doskonale widzialyśmy na filmiku jaki zgrabny i akuratny chłopczyk z niego:tak:

Matko to mój Kuba przy Waszych chłopach to chudzina niesamowita!!!!! Ostatnio w ogóle nie ma apetytu mam tylko nadzieję, że to nie początek jakiejść infekcji. Obiadu w ogóle nie chce jedynie co z drugiego dania zje mięsko i troszke warzyw. Tak to tylko kabanoski, paróweczki i bułki ale suche bez niczego no i oczywiście budyń i kromki z pomidorem :(

Nie mam pojecia ile waży bo mi się popsuła waga łazienkowa muszę zakupić nową :/

Agulka, przecież ja żartuję:tak::-) Wczoraj w kąpieli Maciuś miał taki duży wydęty brzuszek i do męża mówię: ale nasz Maciulek grubalek jest, co? Brzusio ma duże, nie? A Maciek słuchając tego zaczął klepać się po brzuszku i kiwać głową:-):tak::-D

Agulka, przecież ja żartuję:tak::-) Wczoraj w kąpieli Maciuś miał taki duży wydęty brzuszek i do męża mówię: ale nasz Maciulek grubalek jest, co? Brzusio ma duże, nie? A Maciek słuchając tego zaczął klepać się po brzuszku i kiwać głową:-):tak::-D
a to mały cwaniaczek :-D najważniejsze,że dziecko jest zdrowe i,że ma apetyt. Mateusz tak mi zmarniał,że gnotki mu widać:-(

reklama
I gowniana ta moja nowa pediatra:crazy:...tzn wiem ze musze jej dac sznase ale okreslila ze moje dziecko jet "grube" i ze musze je "odchudzic'" czyli "nie dawac slodzonych sokow i slodyczy"...i tu moja cierpliwosc sie skonczyla i zagotowalo sie we mnie:wściekła/y::crazy::growl::ninja2:.
Matko jedyna, ja temu dziecku daje juz prawie sama wode ( ociupnke soczku nieslodzonego!dla zabarwienia i smaku)a ze slodyczy to biszkopcika gora jednego na dzien. Zadnych slodkich jogurtow, ani ciastek , ani twarozkow, nic...az mi czasem zal tego mojego dzieciaczka ze nie uraczy ( przeze mnie!) slodyczy bo przeciez smaczne sa...Wytlumaczylam jej jak jest i ze mu daje owoce a banany rzadko bo tuczace, a on "tak tak to tak dalej dawac"...i wyjasniam ze on po po prostu lubi solidnie zjesc...
Co mam zrobic?:confused::baffled::-(
zapomnij o rozmowie i zyj dalej jak zylas.

Do góry