reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

reklama
Witam, dziewczyny u mnie tez z tym potrojeniem wagi bedzie kiepsko, Fifi wazyl przy urodzeniu 3640 a teraz wazy 9200, tak ze mala niedowaga jest, ale coz sie dziwic jak on non stop jest w ruchu! jak tylko sie obudzi to sobie na pupie nie usiadzie tylko szaleje;) no i spala kalorie.

Ostatnia edycja:
A co ja mam powiedzieć? Maciuś przy urodzeniu ważył 2540g, a teraz ok.11,5kg:szok::szok::szok::szok: A ponoć dziecko powinno potroić na roczek wagę urodzeniową:-D
Mateusz miał 3520g, a teraz 9710g. Coś tam powpisywała wksiążeczkę,ale nie mogę rozszyfrować co:baffled: Ogólnie nie mierzyła go. Więc mama sama musiałą to zrobić:
główka - 48cm
klata - 48cm
wzrost - 80cm

Wiecie jak teraz nasze dzieci będą szybko rosły. Sprawdziłam przed chwilą na miarce ściennej Mai i wyszło, że w ciągu roku urosła 13 cm czyli średnio 1 cm na m-c.

Jeszcze "gorące" pomiary:
waga : 10.060
wzrost- 76 cm!!!!!-szok bo wg moich pomiarów mały miał w czerwcu 82 cm, a według przychodni dziecko zmalało od marca o 1cm.-później go zmierzę sama
główka- 48 cm
klatka piersiowa- 49 cm

reklama
Do góry